WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

słuchajcie, a jak jest z deszczem i temperaturą w Gdańsku, bo u mnie jeszcze kropi, ale jakby się przejaśnia... nie mam pojęcia, co ubrać, bo w sumie nic nie mam na tą pogodę, jedyny płaszczyk ciążowy, który dostałam od kuzynki jest już typowo jesienny..... no przecież w polarze nie pojadę "do miasta" :)
Sonia, ja też słyszałam o tym, że suplementy witaminowe sprawiają, że te dzieci teraz takie duże, mama mi mówiła, że za jej czasów to jak dziecko miało 3500 g to już się mówiło, że wyjątkowo dorodne :)) z kolei część lekarzy temu zaprzecza, jednak nie wiadomo, czy w jakiś sposób nie są oni powiązani z tymi firmami farmaceutycznymi. Ja się przyznam, że już teraz witaminy biorę tak powiedzmy 4-5 razy tygodniowo, a w pozostałe dni tylko Folik. Na szczęście nie mam niedoborów żelaza, więc wychodzę z założenia, że jeśli odżywiam się w miarę zdrowo, to i tak organizm w pierwszej kolejności przyswoi sobie te witaminy z naturalnego pożywienia, a z tabletek to minimalnie....

Aga a "Problemy laktacyjne" już przerabialiście, tak?

{baba z biura namierza kierowcę}

Aga, sprawdziłam na stronie SR, że dwa ostatnie tematy to:

8.Praktyczna nauka opieki nad noworodkiem - pielęgnacja pupy i kikuta pępowinowego
a) pielęgnacja kikuta pępowinowego
b) przewijanie
c) zawartość pieluszki informacją o zdrowiu dziecka

9. Praktyczna nauka opieki nad noworodkiem - kąpiel
a) zasady kąpieli
b) ćwiczenia praktyczne
c) masaż noworodka (jak i kiedy masować niemowlę)

A z tą komodą zaraz szlag mnie trafi, bo to nie jest wysyłka kurierem, tylko ta firma ma swój transport, próbuję się dodzwonić do biura;/

a ja chyba musze wrocic bo mam bardzo popekany jezyk z takimi malymi krostkami (nie pypcie) i wyczytalam ze to moze byc brak witamin miedzy innymi kwasu foliowego i zelaza i czegos tam jeszcze. niby wyniki mam dobre ale cos widac nie tak. na grzybice to mi nie wyglada ale moze popije probiotyki tez, bo to troche dokuczliwe.
Ja tez mam nadzieje ze u Mamtu wszystko ok, moze byc jeszcze w szpitalu bo takie wczesniaki czasami zatrzymuja, pomimo wagi.

Dziewczyny prawie zaspalam na nasze spotkanie!! Spalismy do 9 30 i musze teraz szybko sie zbierac bo musze wstapic jeszcze do pracy takze potem doczytam co napisalyscie :)
Dozobaczenia niebawem !

Maluszek leje? to znaczy, że zaraz pewnie zacznie u mnie. Teraz przez tydzień będzie padać :/

Dziewczyny nikt nie przebije mojego męża. On jest prawdziwym "mistrzem" komplementów. Kiedyś gdzieś wychodziliśmy i ja się malowałam w łazience. Przyszedł R z Ksawerym i tak się patrzy, patrzy i mówi do Ksawerego "zobacz mama zakłada maskę na twarz"... uroczo prawda?

Ja słyszałam, że często dzieci rodzą się duże od tych suplementów dla kobiet w ciąży. Mi Doering radził odstawić witaminy w trzecim trymestrze, Teraz też już nie biorę.

Kurczę ciekawość mnie zżera co tam u Mamtu.

Dora powiem Ci,że wcale lepiej od niej nie wyglądam;/

Marta ja myśle,że Nasi faceci mogli by sobie podać rękę,bo bardzo są do siebie podobni.

Ja zaraz chciałam wychodzić bo jeszcze muszę prezent kupić szwagierce i chciałam pochodzić po medisonie a tu leje jak cholera;(

Ok zmykam.Może jakoś dotre na spotkanie.

Haze, myślałam, że może ze względu na "nasz pierwszy raz" potraktujesz mnie ulgowo, ale widzę, że zawiść wzięła górę ;).
Faktycznie ciekawe jak to było u tej Twojej koleżanki z tym żelem... Jakby nie można było jednoznacznie stwierdzić - pomaga albo nie pomaga! :/

Ania, ale jak wrócą upały to psina będzie wniebowzięta, że jest "odkłaczona" :). Ja chciałam poprać ręczniki naszych futer, ale od wczoraj pogoda skutecznie uprzykrza mi plany :/
Te dzieci giganty mnie przerażają... Mam teraz cały czas obawy, że Młody tak szybko rośnie i, że ja też będę funkcjonować gdzieś w necie jako "matka giganta" ... Brrr.

Dora, pojęcia nie mam co będzie tym razem na SR... Ale PODEJRZEWAM, że może być coś o kąpieli/pielęgnacji noworodka...
Masz jakieś wieści od kuriera? Niech się facet lepiej nie wygłupia...

Carolajna, oby to była tylko jednorazowa "przygoda"!

Selene, szkoda, że Cię nie będzie :(. Ale zaklepię nam jakąś przytulną 2-osobową celę - może dziewczyny zechcą nas odwiedzić w przyszłym tygodniu ;).

Walerka, tekst fryzjera przedni :D.

Marta, luteina już się mości w torbie, także nie ma mowy o zapomnieniu jej ;)

Faktycznie zimno się zrobiło, a ja czekam na długie spodnie, bo nie mam żadnych, w które bym weszła;) dobrze, że już są w drodze do mnie:)

Oj nieudane cięcie lub koloryzacja zawsze przyprawiały mnie o łzy, ale nie martw się maluszku, na szczęście to wszystko odwracalne zmiany. A tak dla poprawy samopoczucia - widziałaś jak teraz wygląda Beyonce? na jej miescu to bym się chyba zaryczała;)
zerkinij

http://koktajl.fakt.pl/Beyonce-krotkie-wlosy,artykuly,224793,1.html
http://www.lansik.pl/9502/koszmarna-fryzura-beyonce-zdjecia/

Dzien dobry ponownie:)
wczesniej napisałam posta, troche sobie popłakałam i zasnęłam na 2 godziny;)) I od razu lepiej.

Maluszek, nawet mnie nie denerwuj z tym nieprzychodzeniem. Skoro ja-wielorybek będę to Ty piękna Istoto również. A mężem sie nie przejmuj! Mojego faceta napewno nie przebije z tekstami i zachowaniem. Masz być i koniec kropka:)

Aga, będę Ci dozgonnie wdzięczna za tabsy:)))) Przypomnieć Ci jeszcze smsem przed 12? :)

Selene, szkoda, że Ciebie nie bedzie:( Ale spokojnie - szybko ustalimy kolejny termin.

No to ja spadam do łazienki troche sie ogarnąć.

Wlasnie tylko nie iwem jak sie taka dostawka sprawdza na zasniezonych chodnikach w Polsce, bo jednak w Uk tak nie pada i chodniki o niebo lepsze.
Mi sie juz nudzi zaczynac post ze znowu sie nie wyspalam, to zaczne od tego ze moje dziecko wpadlo o 6.20 z tekstem, mama no sleep, wakey wakey, going by car to Esha ( jej przyjaciolka z przedszkola), wy bedziecie siedziec za kota i meza, ja za dziecko.
Apropo wlosow to kiedys z Karolina pracowal fryzjer, bardzo fajny ale szczery do bolu i Karolina mi opowiadala ze wchodzi klientka, siada do niego na fotel a on z grubej rury "O matko, nie dosc ze w ciazy, to jeszcze z odrostem"
Ja wczoraj debatowalam nad kocykiem do wozka ale nie moglam sie zdecydowac ktory i nic nie kupilam
za to kupilam Juli super trampki i zaczynam kolekcjonowac dla niej prezenty od mlodego, to bedzie caly zestaw baby born zeby mogla ze mna karmic, przebierac itd. mam nadzieje nie pomili jej sie mlody z lala.

Cześć dziewczyny :)

na początek powiem, że na spotkaniu mnie nie będzie :( a przez kogo? przez mojego małżona. Miał mi przynieść wózek z samochodu, ale wczoraj zapomniał więc przyobiecał, że przyniesie rano i co? oczywiście zapomniał, a czyja to wina? moja, bo mu nie przypomniałam! no tak miałam końcu specjalnie wcześniej spać wrr. Dzisiaj popełnię zbrodnię po 17 także będziecie mnie odwiedzać w więzieniu ;)
No trudno. Mam tylko nadzieję, że kolejne spotkanie już ustalicie na następny tydzień, wtedy już będę na pewno :)

Kręgosłup odsapnął i boli standardowo, czyli jest ok :) uff. No ale i tak się nie wyspałam gdyż przez większość nocy szukałam pozycji do spania. Na lewym boku mała kopała mi tak nerkę, że parę razy myślałam, że już mam atak kolki nerkowej. Na prawym też coś uciskała bo mocno kuło. Na plecach nie mogę bo mi się źle oddycha, także podkrążone oczka to ja mam nieźle.

Maluszek mniejsza z włosami, to Cię ma zatrzymać w domu? po spotkaniu na pewno będziesz miała lepszy humor :)

Ja do fryzjera też muszę iść. Już sobie przyobiecałam, że załatwię na urlopie M. przed rocznicą :) bo w końcu do fryzjera nie po drodze - mam w moim bloku ;)

Katka póki co uwinęłam się z 3/4 góry. Ale przynajmniej już prasowanie jest tylko na krześle i widać blat stołu :) Mam nadzieję to skończyć to środy żeby na urlopie M. nie zajmować się już tym.

Ja nad dostawką też się zastanawiałam, ale póki co odpuściliśmy. Mały nie specjalnie jest fanem wózka podejrzewam, że dostawka też go nie będzie za bardzo interesować.

Aga nie morduj kota!. Chociaż w zasadzie miałabym współtowarzyszkę w więzieniu ;)
A ciśnienie o dziwo minimalnie niższe niż wczoraj. Więc pewnie szafki w kuchni będą moje ;P

Mi też pogoda nie przeszkadza, przynajmniej rześko :)

Carolajna oby to było jednorazowe.

Ania faktycznie lepiej żeby się nie znaleźć na łamach prasy z takiego powodu. Gdzie one mieszczą te dzieci?

Miłego dnia :)

Aniu ja kompletnie sie nie znam na tych pilkach..patrzylam dziś na allegro i kosztują od +/- 30zł wzwyż to chyba nie dużo co? Tej firmy o której piszesz nie znam nawet więc nie wiem ile kosztują. Bardziej zastanawia mnie jaką wziąć średnicę 65cm czy 70cm? Jak mam wzrost 174cm to chyba ta większą jak myślisz?

kolejne dziecko-gigant:) mam nadzieję, że ta tendencja nie dojdzie do Polski przed listopadem:) http://www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Ginekologia-i-poloznictwo/Hiszpania-noworodek-o-rekordowej-wadze,132990,209.html

Carolajna trzymam kciuki za lepsze samopoczucie. Deszcz podobno ma tak cały dzień dokuczać :/

Cześć :)

Mi pogoda dzisiaj nie przeszkadza, chociaż spacer w deszczu nie nastraja optymistycznie :(

Wyspałam się dzisiaj w końcu, mimo kilku pobudek w nocy, za to po śniadaniu przytulałam toaletę :( Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby to było tylko jednorazowe, bo zwariuje jak tak bedzie cały dzień.

Aga chyba wszystkie zazdrościmy Ci tej pięknej zielonej koszuli ;)

Zaintrygował mnie ten żel, muszę coś więcej poczytać na ten temat :)

Dorotii super, że z zakupami idziesz jak burza ;)

witajcie z rana
Walerka super ta dostawka do wózka!

Aga a Ty się orientujesz jaki temat będzie na waszej dzisiejszej SR i jaki za tydzień? bo nie chce czegoś zdublowac przypadkiem.

wiesz co, ja chyba kupię taką tanią z supermarketu jakiegoś, nie będę inwestować w piłkę Thera-Bandu, bo nauczona doświadczeniem pewnie zaraz po porodzie spuszczę z niej powietrze i wyląduje gdzieś na dnie szafy......

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...