WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Panda: tak, następne zajęcia są 20.08 oraz 22.08. Piłki jeszcze nie kupiłam, bo zupełnie zapomniałam... kurcze, a kiedyś miałam taką piłkę, tyle że walała mi się pod nogami gdyż mieszkałam wtedy na znacznie mniejszym metrażu i w końcu zostawiłam ją w pracy (pracowałam jeszcze wtedy jako fizjoterapeutka)... chyba teraz tak głupio byłoby iść do byłego pracodawcy w celu odebrania swojej własności, po 3 latach...:)

ale pogoda........ nosa mi się z domu nie chce wychylić, a tak jak Agę czeka mnie spacer z psem. A, mój pies był wczoraj u fryzjera i wygląda teraz jak pinczer a nie jak terier...... patrzy na nas nienawistnym wzrokiem i co chwilę się trzęsie...... mam teraz wyrzuty sumienia, bo się ochłodziło i jeszcze do tego pada, myślę że będzie jej zimno jak wyjdziemy :/
Julka, jeśli jeszcze nie poszłaś oddać krwi, to powiem Ci jedynie tyle, że w Inviccie wyniki są najpóźniej do 15 (oprócz np. przeciwciał, które będą dzień później), oczywiście możesz je sobie druknąć z netu nawet w już w przychodni u lekarza, także jeśli masz wizytę po 15 to myślę że na 99% się wyrobisz:)

Maluszek ja nie miałam rozpinanej, jak pisze Selen, zadarli mi zwykłą, położyli Młodego na brzuchu, a potem tak samo na porodówce karmiłam. Byłam przykryta i nie robiło mi to różnicy ;0

Ja własnie też się chciałam wybrać do fryzjera, ale jednak da sobie narazie spokój z podcinaniem, bo te które mam mogę przynajmniej związać w prowizorycznego kucyka ;) Pójdę sobie po porodzie ;) teraz sobie tylko farbę machnę :)

Aga to Twoja zielona koszula wymiata - sorry ale umarłam z zazdrości i nie będę z Tobą gadać!!!

co do żelu to moja koleżanka miała, tylko ona już miała przenoszoną ciążę sporo i właśnie po zaaplikowaniu poród się rozkręcił, ale już leżała wtedy w szpitalu, wiec ciężko stwierdzić czy to po prostu nie był już ten czas ;) no i była nacięta mimo wszystko

Marta u mnie cały czas pada :/ chłopaki jeszcze śpią, włącznie z kotem, a ja sobie popijam kawke ;) w końcu miałam całkiem przyzwoitą noc i pospałam do 08.30 :)

Maluszek co z tym Twoim mężem nie tak ? jak można sie obrażać o takie pierdoły ? jak by mi mój się tak obrażał, to by chyba wylądował w piwnicy z łóżkiem polowym, aż by się nie ogarnął...
no i koniecznie musisz być na spotkaniu!!!

Od ręki można też w przychodni na Morenie, do 13.00 robią

Wiecie co... Jak nie odstrzelę swojego kota to będzie dobrze. Człowiek chce pójść z psem na spacer, niech się czworonóg wybiega, energię spożytkuje, ale nie! Bo kot też chce iść na spacer... W cholerę z tym zwierzyńcem!

Maluszek, daj spokój - włosy to taka pierdoła, że nie ma sensu się tym przejmować. A już tym bardziej ich kolor - zawsze można go zmienić :). Ja za to mam tak posiepane, matowe i połamane, że muszę je porządnie podciąć, a ciągle mi jakoś nie po drodze - wolałabym zmianę koloru ;).

Katka, ja mam nadzieję, że deszcz już nie będzie straszył i dotrzecie :).

Ciekawe jak tam ciśnienie Selene przy takiej aurze...

Julka, w życiu bym nie powiedziała, że masz tyle wzrostu! Jakoś nie zauważyłam Twojej 20cm przewagi nade mną - może ktoś Cię oszukał? ;)

Hmm...czyli że przedobrzyłam z podkładami...cóż...może któraś z Was będzie chciała ode mnie je odkupić?

Dzięki za namiary na laby. Dzwoniłam do wymienionych przez Was przychodni i najszybciej wyniki są u lekarzy-specjalistów bo już po 2 godzinach. W brusie i polmedzie w ten sam dzień po południu. No niestety doktorek będzie się musiał obejśc bez moich wyników (już słyszę jego marudzenie...)

Dorotii nie wiem o jakiej połowie mówisz. Mam 176 wzrostu więc te koszule Muzzy sięgają mi tuż za tyłek :/

Maluszek łączę się z Tobą w bólu włosowym. Byłam w sobotę u fryzjera i mam beznadziejny kolor na głowie, nie podoba mi się. Ale ze spotkania nie zrezygnuję z powodu takiej błahostki, o nie! Przychodź :)

Katka ja też się zastanawiam co do tej dostawki do wózka...zwłaszcza, że zimą te spacery jednak aż takie długie nie są.

Maluszek przyjdź na spotkanie, zawsze sobie humor poprawisz. A włosami się nie przejmuj, kolor zawsze można zmienić to nie koniec świata.

Dorotii no to szalejesz :) w takim tempie to Ty będziesz za tydzień spakowana na porodówkę :P

Julka na pewno można zrobić od ręki w Brussie we wrzeszczu i wyniki są w necie więc nie trzeba odbierać.

Pogoda do d**py, dobrze że się z Wami widzę to przynajmniej humor będzie dopisywał :)

dzien dobry,

zrobcie cos z ta pogoda, bo jak tak dalej pojdzie to my sie z domu nie ruszymy :(

Dorotii, faktycznie wczorajszy dzien mialas aktywny, a wyobraznia podsuwa mi Twoje proby ewakuacji z wanny :)

Selen, uwinelas sie z Ta gora prasowania, szacun. A wyspalas sie chociaz dzisiaj?

Julka ja myslalam ze duzo tych podkladow kupilam, ale Ty niezla przebitke zrobilas. 90!!!!???

Kurcze, nie przyszla mi wczesniej do glowy taka dostawka do wozka, ele to moze byc dobre rozwiazanie, tylko nie wiem czy przy moim hiperaktywnym sunu zadziala.

Milego

Cześć dziewczyny.

Ja dziś miałam ciężką noc.Nie mogłam spać, ciągle myślałam o porodzie i nie mogłam zasnąć.Co zasnęłam to się budziłam i dalej rozmyślanie się zaczynało i tak wkółko:(

W ogóle od wczoraj nie mam humoru.Pokłóciłam się z mamą,mąż się też do mnie nie odzywa bo pofarbowałam włosy i mam tragiczny kolor na głowie i jeszcze on mnie dobił tekstem ''co ty masz na głowie'':(Nie wiem czy będę dziś na spotkaniu bo sama na siebie nie mogę patrzeć;/

Po południu miałam kłucia w klatce piersiowej,że nie mogłam dobrze powietrza nabrać a wieczorem miałam znowu te kłucia w szyjce.

Za chwilę to będe bała się wyjść z domu żeby coś się nie stało.

To jeszcze muszę zakupić jakąś koszulę na porodówke.Najwyżej jakąś babciową.Wszystko mi już jedno.Wczoraj kupiłam klapki pod prysznic i kapcie.Też najtańsze bo nie ma co inwestować.

Nic trzeba iść zjeść.Pogoda odzwierciedla dziś mój nastrój;/

Trzymajcie się.

No to teraz prawdziwe dzień dobry! :)
Jednak nie byłam jeszcze z psem, właśnie się zbieram... Ta pogoda mnie nie nastraja do niczego, a już tym bardziej do spacerów :/. W dodatku zaraz mnie szlag trafi - sąsiedzi za nami mają papugę i chyba nie mogąc wytrzymać z nią w domu (co mnie wcale nie dziwi) wystawiają ją na dwór, a ta zapitala całymi dniami... Te same dźwięki, w tych samych odstępach czasu... Jak nagrana. Cholery można dostać.

Julka, może Ty masz rację... Ale z drugiej strony może będę miała większe chody (ba! na pewno!) u doktorka i lepiej się ze mną obejdą (chociaż położne w szale zazdrości? to chyba jednak nie był dobry pomysł żeby aż tak się wychylać :p )
Faktycznie poszalałaś z tymi podkładami ;). W Polmedzie w Gdyni (ale zapewne i w Gdańsku, bodajże w Manhattanie mają swoją placówkę) robią badania od ręki od 8 do 11 :)

Dorotiii, prawdę mówiąc też mi się wydaje, że u Ciebie będzie CC - nie pytaj dlaczego, po prostu tak i już ;). Zresztą chyba to rzadka sytuacja żeby po cc rodzić sn, no nie?
A Twój wczorajszy bilans "robót i zakupów" - imponujący! :)

Selene, jak Twoje plecy? Mam nadzieję, że nie dokuczały Ci w nocy...

Marta, mam całe opakowanie - 30 tabletek :). Także wezmę ze sobą ;).

Jak tylko wrócę z psem to naskrobię więcej ;)

Dzień dobry,
właśnie przestało padać. Przynajmniej na Chełmie. Ale mi dzieki temu lepiej sie spało nad ranem.

Dziewczyny te, które będą dziś na spotkaniu: macie może na zbyciu luteine dopochwowo 50g? Mój gin jest na urlopie, wizyta w poniedziałek a tabsy skończą się w piątek rano i zonk:(

A u mnie ciszy ciąg dalszy... I nie zapowiada się, by coś się zmieniło:(

Miłego dnia!

Dzień dobry wtorkowo :-) ależ pogoda! Mam nadzieję że chociaż przestanie padać...

Ania83 czy dobrze widzialam na planie sr że następne spotkanie jest 20.08? Czy coś sie zmieniło? Kupilas już piłkę??

Bralam pod uwage lascala ale....... Ona jest do 20 kg i tu pojawia sie problem :/ ogolnie to miedzy dostawka mutsy i lascale sie wacham i pewnie ktoras wezme i najwyzej dlugo ona nie pociagnie.

Selene mam nadzieje ze az tak sie nie przeciazylas i ze nue wroca ci te bole straszliwe.

Posiedzialam sobie troche w wannie na koniec dnia dla odprezenia ale potem przy wyjsciu to sie napocilam doslownie :/ musze jakis patent opracowac na to wyjscie z wanny.

Dorotii jezeli chodzi ci o dostawke na ktorej stoi dziecko to najlepsza jest lascal maxi. Pasuje do kazde go wozka I jest o wiele lepszy niz markowe do danego wozka. Ja sie waham pomiedzy ta a taka na ktorej dziecko moze siedziec ale one sa bardzo drogie.
Cos takiego

http://www.amazon.co.uk/Litaf-Seat-Buggy-Hitchhiker-Navy/dp/B000HZ47J8

Mam zamiar skonczyc prace 03.09. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Tak duzo nie zostalo. Wlasciwie mam mieszane uczucia, jak mam gorsze noce to klne ta prace, a po lepszych to sie ciesze bo szybciej czas plynie w tej ciazy, plus pewnie bym zjechala z opieki nad Jula bo bym miala wyrzuty sumienia ze pieniadze marnuje I bym sie bardziej zmachala niz pracujac.
Sonia a moze powinnas miec opiekunke zamiast przedszkola bo nawet jak chory to moze sie zajac I troche wiecej elastycznosci.

Aga którzyby się oparł tek piżamie ;)

Dorotii no to dzisiaj miałaś naprawdę owocny dzień :) Ja dzisiaj też sporo zrobiłam i myślę, że to miało dużo wspólnego z ciśnieniem bo o dziwo dziś 114/76 - no szaleństwo. I przedobrzyłam. Dopiero skończyłam prasować, ale przepłacam to bólem krzyża. Nawet leżeć mi źle tak zaczął boleć :/
Idę coś wciągnąć na sen i się kładę.
Dobranoc.

Julka na grunwaldzkiej we wrzeszczu w pobliżu Manhatanu robią od ręki chyba. Znaczy się napewno pobierają krew od 7 do 18 i z tego co kojarzę to długo się nie czeka.
http://www.lekarze-specjalisci.pl

no nie!! tyle się napisałam i mi wszystko wcięło :((( grrrrr

w każdym razie Aga no ja nie wiem czy jutro będę z tobą rozmawiać ;p tylko o tobie w szpitalu za sprawą tej koszuli będą na korytarzach rozmawiać ;p

Julka jak to możliwe że ty wyglądając jak połowa mnie masz problem z długością piżamy? hm?

ja w żel nie inwestuje - przeczucie mi mówi że będzie cc ;/ a u mnie przeczucie to ważny argument niestety.

Ja poczyniłam milowe kroki! kupiłam 2 zestawy ciuszków dla malucha i zamówiłam łóżeczko. Do tego oglądałam materace i pościele. Mam problem z dostawką do wózka i nie do końca wiem jeszcze jakie nosidło kupić. No ale jak na pierwszy dzień zwolnienia to jestem do przodu o lata świetlne. Nie mówiąc o tym że mam posprzątane mieszkanie, ugotowałam obiad, zrobiłam zakupy, paznokcie i do tego jeszcze się kimnęłam w dzień :)

haze super że pamiętasz! przynoś co masz! ja co prawda nie potrzebuję dużo dokupić ale może coś tam wybiorę :)

Dziewczyny orientujecie się gdzie w 3city (Gdańsk, Sopot) można zrobić badania krwi i moczu "od ręki"? Znowuż zapomniałam o zrobieniu badań przed wizytą u gina :/

Hahaha widzę że Agi koszulka robi furorę dziś na forum :D Aga może jej nie zakładaj jednak do porodu bo lekarz nie będzie mógł się skupić na swojej pracy :P

Sonia po jutrzejszej wizycie będę wiedziała więcej. Teraz wymyśliłam sobie tak, że jeśli cc to w wojewódzkim a sn w swissie.

Zamówiłam 3 paczki podkładów. Może to będzie za dużo (łącznie 90), ostatnim razem nakupiłam tej Belli tyle że przez rok obdzielałam swoje rodzące koleżanki :) jak szaleć to szaleć

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...