WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Marta głowa do góry.Ja z moim mężem też często się kłucę i nie rozmawiam;(Tak to jest z tymi dziadami.A jak jeszcze są na rauszu to juz w ogóle dramat.

Dzień dobry,
Arabelka, cieszę się że jesteś już w domu. Zdrowia Kochana życze i mam nadzieje, że teraz spokojnie donosisz Maleństwo do terminu i nic takiego już się nie przydarzy. Ściskam Cię serdecznie:*

A ja dziś obudziłam się z bólem jak na okres o 4 nad ranem i nie mogłam zasnąć:( A potem jeszcze kot uaktywnił się i wskakiwał na lodówkę. Najpierw na blat, szafki i potem na lodówkę, z której nie mogłam skunksa ściągnąć. I przyznam szczerze, że szlag mnie jasny trafia na niego ostatnio:/ Mam go dosyć, tak jak jego właściciela.

Aga, grill niespodziankowy był super dopóki nie usiadłam za kółkiem. Nie jestem dobrym kierowcą i nie czuję się pewnie kierując w nocy, do tego po nieoświetlonych drogach... No i tak się pokłóciiliśmy, ze nie rozmawiamy... Bo oczywiście jechałam za wolno, do tego młoda kopała jak szalona i miałam dosyc:( Nigdy więcej!

I wiecie co, ciężko się dogaduje z mamą, ale w takich momentach to żałuję, że ona mieszka tak daleko i nie mogę tak po prostu pojechać do niej na noc i troche odpoczać.

Przepraszam, że tak marudze ale mam ostatnio cos dosyć wszystkiego i wszystkich:(

Miłego dnia i udanego spotkania Soniu:))

Selene może to taki chwilowy bunt, to w końcu dwulatek, a one mają rózne okresy przejściowe ;/
u nas ostatnio też było wymuszanie krzykiem, bicie i złości, ale powoli udaje nam się to konsekwencją wyprzeć.

cześć :)

z tym spaniem, to chyba wszystkie tak mają widzę :/ Dora ja mam to samo w nocy, ledwo jestem w stanie przewrócić się na drugi bok, tak mnie bolą biodra, ale właśnie staram się odwracać jak najczęściej, bo jak się zastoję na jednym boku, to wtedy już kaplica :/

no i mi od dwóch dni dokuczają takie bóle okresowe w okolicach krzyżowych i lekko w podbrzuszu - niby nie boli, ale w nocy męczy na tyle, że jak się obudzę, to nie mogę np. zasnąć. Na szczęście nie cały czas, więc narazie nie biorę żadnych nosp, itd - mam nadzieję, że nie będą potrzebne ;)

my zaraz z Młodym zbieramy się i jedziemy na wizytę kontrolną u dentysty - jestem ciekawa tej lekarki i przede wszystkim tego czy Tomek usiądzie w ogóle na fotel :P

a potem spore zakupy spożywcze, bo musimy dziecku zrobić wcześniej urodziny - boję się, że biedak nie uraczy w innym wypadku urodzin we wrześniu ;)

Cześć dziewczyny!

My już od 6:30 na nogach. Czyli późniejsze wstawanie było w ramach promocji na pierwszy tydzień z mamą w domu :(
Do tego już od rana zdenerwowana jestem z resztą jak przez większość wczorajszego dnia. Młody się jakiś nadpobudliwy zrobił. Rzuca w nas czym popadnie i ciężko go uspokoić. Dzisiaj od rana połamał puzzle. Jestem załamana normalnie bo nie dość, że muszę być czujna żeby nie dostać w brzuch to jeszcze mam obawy co będzie jak się młoda urodzi.
Także u mnie poniedziałek się najlepiej nie zaczął.
No ale akurat z sikaniem u nas lepiej, chociaż pewnie napisałam to w złą godzinę.

Miłego dnia!

Hej!

U mnie narazie lepiej :) Brzuch nie boli, słońce świeci jestem dobrej myśli. Idę dzisiaj na spotkanie z koleżanką którą ostatnio widziałam w październiku i już się nie mogę doczekać :)

Dorotii mi się też Ksawery popsuł z sikaniem...w ogóle nie woła a jak się go zapytam czy chce to zawsze mówi, że nie.

Hej dziewczyny.

Ja coś się obudziłam z bólem głowy;/W ogoóle jakoś się nie wyspałam.Obudziłam się po 7 i już dalej nie mogłam zasnąć a spanie mnie męczy.To juz standardowa pora mojego wstawania widzę;/

Weekend minął i tydzień zaczął się od nowa.W sobotę posprzątałam w szafach z ubraniami i byłam z siebie dumna;)

Zamówiłam odbitki Naszych zdjęć z sesji:)Co prawda wybrałam tylko 21 zdjęć,ale ciesze się że będe je mieć w wersji papierowej;)Jutro może uda się je odebrać.

No nic trzeba iść zjeść śniadanie i wypić kawę żeby się odmulić.

Miłego dnia dziewczyny:)

A mnie najbardziej wszystko boli w nocy. Po kilku godzinach spania na jednym boku budzę się z bolem bioder. Jak się przekrecam na drugi bok, to czuje ból w spojeniu łonowym. W ogóle to spanie to jest masakra. Mam chyba w podświadomości zakodowane, że nie moge się przekrecic bo budze się w takiej pozycji jak zasypiam, tylko wszystko mnie juz wtedy boli.

Ruchy małej chwilami też bywaja bolesne- jak się rozpycha. ..no ale ma już ponad 2 kg to juz sporo miejsca zajmuje.

Carolajna a bierzesz to cyklo3forte na opuchniete stopy? Ja tez mam strasznie spuchniete i mi gin kazal brac. W piatek mu mowilam ze to nic nie daje a on na to ze opuchlizny moze nie likwiduje ale ze zdecydowanie poprawia przeplywy i zeby koniecznie brac.
A po porodzie w lutym wychodzilam ze szpitala w klapkach bo wzadnego buta bym sie nie wcisnela tylko nie pamietam czy chociaz skarpety dalam rade wlozyc.

Sporo sie dzisiaj narobilam bo gosci mielismy takze i pieklam i sprzatalam a dominik mnie doswiadcza i sika wszedzie tylko nie do nocnika:/ cofnal sie o 100% jakas masakra

Niezly spioszek z Julki jest :) ja tak naprawde to tez strasxnie nie narzekam bo rumcajs wstaje po 8 a z dwojga zlego wole go klasc o 23 niz wstawac o 6. No ale zaraz chyba bedzie na szczescie spal :)

Dziewczyny graja cos fajnego teraz w kinie? Bo tak sobie mysle zeby sie wybrac ale nie wiem czy jest na co.

Aga koszula kupiona? :) ja tez musze ogarnac temat ale u mnie spory postep bo zamowilam podklady i sexi majty :p

Ja dopiero co Ksawerego położyłam spać. Byliśmy u znajomej na grillu nad jeziorem. A mój sąsiad debil właśnie sprawdza moją cierpliwość bo zaczął coś młotkiem stukać.... :/

Maluszek ja mam dziś to samo, każdy ruch młodej jest bolesny a do tego się trochę wystraszyłam bo przez prawie godzinę po południu miałam bolesne skurcze co 10 - 12 min :/ Nie wiem czy nie iść wcześniej do gina sprawdzić czy ta szyjka się nie skraca, wizytę mam dopiero 27 sierpnia.

Julka super, że będziesz :)

Hej dziewczyny.

Ja tylko na chwilę.

Arabelka super,że jesteś już w domu.Odpoczywaj Kochana.

Julka fajnie,że się odezwałaś i że jesteś już w domu no i że możesz chodzić.Fajnie,że będziesz na spotakniu.

Ja mam nadzieję,że też dotrę na spotkanie,bo dziś źle się czułam rano.Straszne miałam kłucie w szyjce a każdy ruch małej mnie aż bolał;(
No ale udało nam się dziś kupić drzwi do pokoju więc w tygodniu będe mieć mały bałagan przy ich montowaniu;/
No i zakupiłam materac,pościel,wanienke,rożek i pare drobiazgów dla małej:)Także jeszcze tylko wózek musimy kupić i myślę,że już chyba wszystko mamy.

Miłego wieczoru i do usłyszenia jutro;)

Sonia pocieszylas mnie ze chlopcy tez sa tacy, bo wiekszosc ktorych znam malo spia.
Pochwale sie zakupilam paczke pampersow rozmiarem 1 I to tyle co do mojej wyprawki.
Julka super ze ci rwa odpuscila, biedna bylas.
U nas tez cieplo ale tak fajnie 23st I w sloncu wiecej, caly dzien na dworzu, znajomi byli na grilu, taki leniwy dzien.
Kupic to nie problem ale teraz te meble trzeba zlozyc I ciekawe ile nam to zajmie.

WOW co za wieści!! Mamtu gratuluję :) wzruszyłam się....

Arabelka dużo zdrówka! Abyś zybko do siebie doszła.

Ja od piątku jestem w domu. Rwa już mi tak nie dokucza. Czas zacząć (tak, tak) szykować wyprawkę. Nie mam nic a nic :/ Może będę nudna, ale mam prośbę - mogłybyście przesłać mi listę wyprawkową jakąś? Nie znajdę jej w poprzednich wątkach...

Dziewczyny też się piszę na spotkanie :) mogę chodzić to będę korzystać. Z tym że na 12.30 mam wizytę i gina w Sopocie, więc będę mocno spóźniona. Ten Swojski smak jest gdzieś na Heweliusza może?

Pozdrawiam Was serdecznie!! :)

Hehe co Wy się macie z tymi koszulami;) mi to jakoś zwisa przyznam szczerze, chociaż chyba zamiast (ogromnego) szlafroka wezmę sobie koszulę flanelową, i może faktycznie luźne spodnie i rozpinaną bluzeczkę na dzień:)
Bardziej nie mogę się zdecydować, czy używać dla małej szpitalnych ciuszków czy własnych:)

Miłego weekendy Wszytskim
Arabelko, dobrze że jesteś już w domu

Dzień dobry!
My już zaliczyliśmy plażę na Rybakach - pies wymęczony, szczęśliwy, bo mokry, że hej, więc możemy zabierać się za dalsze porządki ;). Przynajmniej żaden zimny nos nie będzie nam się wtykał co chwilę ;).

Sonia, a wyspałaś się chociaż?

Walerka, mam nadzieję, że teoria Twojej koleżanki jest błędna i mi się trafi męski okaz a'la Julka ;).

Arabelka, dobrze, że jesteś! :)

Katka, my akurat w Auchan byliśmy koło 13/14 - armagedon to zdecydowanie odpowiednie słowo... U nas na szczęście dokumentami zajmuje się mąż, bo to kompletnie nie moja bajka ;)

Carolajna, fajnie, że mieliście udany wieczór :). Współczuję tego puchnięcia...

Selene, udanego poszukiwania inspiracji ;).

Ja zamierzam dziś poczynić ważny krok w dziejach ludzkości i zamówić te pie*rzone koszule...

Witam niedzielnie :)

Arabelka najważniejsze, że już w domu :) Teraz odpoczywaj jak najwięcej i mam nadzieję, że już nie będziesz miała takich stresujących przygód.

Katka no całe dwie kawy wypiłam, ale chyba musiałabym wypić z 10 żeby faktycznie coś ruszyło. Jakoś to niedociśnienie zaczyna mi się pogłębiać widzę. Codziennie się budzę z bólem głowy.
A układanie dokumentów, uwielbiam ;) na szczęście jakiś miesiąc temu to zrobiłam więc na jakiś czas spokój :)

Szukam inspiracji co dzisiaj robić..

Miłej niedzieli :)

Carolajna niestety zaraz po porodzie czasem bywa gorzej z tą opuchlizną ale do 2 tyg po powinno wszystko zejść.

Witam niedzielnie :)

Arabelka super, ze jesteś w domu i ze juz u Ciebie w porządku :) odpoczywaj teraz ile się da.

Aga gratuluje owocnych zakupów :) i wytrwałości ja bym juz nie podolala tylu sklepom.

Dorotii to Cię Rumcajs wymordował :( dobrze, ze w końcu poszedł spać. Jejku ta oksytocyna naprawde jest straszna jak tak czytam :(

Katka, ze też Ci się chciało układać dokumenty, podziwiam. Ja strasznie nie lubię tego robić, ale też w końcu muszę.

My wieczorem pojechaliśmy na ognisko do kolegi, w domu byliśmy o 1, ale pogoda była super, w końcu nie było duszno. Dzisiaj mamy w planach połazić po starociach na jarmarku :)
Tylko moje stopy są nadal tak spuchnięte, ze wczoraj miałam problem, żeby trampki ubrać :( Czy to minie dopiero po porodzie?

Marta a jak Wam się udał niespodziankowy grill?

Udanej niedzieli

witajcie,

Arabelka, dobrze, ze już w domu, ale co się strachu najadłaś to pewnie tylko Ty wiesz. Trzymam kciuki abyś szybciutko doszła do siebie w domku i bez już żadnych niespodzianek dotrwała do rozwiązania.

Aga super że zadowolona z zakupów, ale maraton faktycznie niezły zrobiłaś. My wczoraj po południu podeszliśmy do Auchan, a tam był istny Armagedon, więc domyślam się co działo się również w innych sklepach.

Walerka, u ciebie widzę że wyprawa do ikei się też udała. A Julka to faktycznie dobry egzemplarz :)

Sonia, dziś zapowiada się pogoda bardziej dla Ciebie.

Dorotii, mam nadzieję, że z Dominikiem nie było aż tak źle wczoraj wieczorem.

Carolajna, ale Wy się macie z tym prysznicem.

Selene, ejeju co to za ciśnienie. Ile kaw wypiłaś?

Maluszek, widzę że masz już kupioną najważniejszą rzecz, czyli koszulę :), ale najważniejsze że nie musiałaś tym razem dźwigać.

Ja z uwagi na wczorajszą pogodę wzięłam się za porządkowanie dokumentów, jejku jeszcze nie skończyłam a wręcz końca nie widać :)

Udanej niedzieli.

Ksawery spał identycznie jak Twoja Julka Walerka, ale odkąd mu zmieniłam łóżko to wszystko się ze spaniem zmieniło. Chociaż i tak nie jest źle bo zasypia przed 21 a wstaje 7-7.30

Arabelka bidulko to się nastresowałaś.

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...