WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Ja mam w planach 2 torby ale nie wiem czy sie zmieszczę, więc jakby co też będzie walizka i to wcale nie mała ;P

Dzięki dziewczyny :) Oby mu tak zostało i zawsze był taki kochany ;)

Maluszek nie martw się teściem stary juz jest pewnie i nie ogarnia, a Twoje włosy sa bardzo ładne nie rozumiem o co im wszystkim chodzi. Marta dobrze gada Ty sie liczysz i maleństwo a wszystkich innych miej w tyłku i tyle!!

Ja mam 2 koszule jedna M a drugą L i są ok :)
Dzisiaj jak otworzyłam szafkę to tak slicznie pachną te wszystkie rzeczy tej małej kruszyny.

Mamtu zazdroszczę Ci, że masz już Tadka przy sobie, też bym chciała...

A co do jedzenia to robię pierś z kuraka w sosie śmietanowym na kolację :)

Selene, łącze się w bólu- leb też mi peka!
Maluszku utwórzmy pakt anty-tesciowy:-) Moja tesciowa tak mi zalazla za skórę, krytykując nasze wybory i decyzje, że nie mogę na nią patrzeć. Z resztą nie tylko na nią, na siostrę i babcię mojego męża- tak samo. Wszystkie 3 miały fazę na wpieprzanie się.....

Ja postanowiłam, że pakuję się w walizkę :). Katka mnie w tym postanowieniu utwierdziła :).
Marta, wymiaru Ci póki co nie podam, bo mam je u mamy w piwnicy... A zwiozę ją dopiero za chwilę...

A czy któraś z Was pakuje się w walizkę? Jeśli tak to tak pi razy drzwi jaki ma wymiar?
Dzięki Aga za cynka z allegro. Wiesz, taki moherek jak ja nie ogarnia fb czy allegro;))))

Nic nie mówcie o jedzeniu... Jakbym mogła to bym non stop wciągała wszystko co by się nawinęło... A już pizzę! O rany... I tak dzisiaj zaszalałam, bo wzięłam w Starbucksie Mango juice, tak mi się chciało! Zresztą mam wrażenie, że te moje utracone kilogramy to już wróciły, w dodatku z nawiązką... :/

Dziewczyny, a co do jedzenia to ja dziś stale coś wcinam. Przed chwilą zjadłam pierogi z serem i truskawkami. I do tego śmietana:) No a wcześniej w kuchni byłam chyba non stop hehe. Niby tylko owoc, jogurcik ale chwile póżniej kanapka z salami czy kawałek swojskiej kiełbaski. Kurcze, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepsza pogoda, bo musze wyjść z domu - byle dalej od kuchni!!!!

Jestem!!! Ło ludu... Mam łóżeczko (tak Marta, wyprodukowali na moich oczach niemalże :p )! :D Co więcej mam też cuuudny komplet pościeli z ochraniaczem z Akpolu (z sówkami). Ten, który mamy (z dinusiami) jest fajowy, ale chciałam sam inny ochraniacz dokupić żeby był na zmianę do innej pościeli - jakiś taki neutralny. No ale rozkochałyśmy się w sówkach, do których na szczęście kolorystycznie i wzorzyście nie będzie trudno dopasować coś innego ;). Co nie zmienia faktu, że 185 zł za 3-częściowy komplet (ochraniacz, poszewka na kołdrę i poszewka na poduszkę) to dla mnie pomyłka :/. W każdym razie, oprócz tego, przed chwilą dzwoniła pani z BRW, że do odebrania mam Tymonową komodę i szafkę do kuchni :D. Oznacza to, że jeden pokój będę już miała zrobiony na tip top, a co więcej mogę zacząć prać i prasować ciuszki :D. No i oprócz tego dzwonili też z Agaty, że mają stół - tylko po choinkę mi sam stół jak mi są meble potrzebne?! :/ Więc czekamy dalej...

Katka, sorry - mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już Cię nie zawiodę ;). I zgadzam się z Twoim mężem - dla mnie to jesień totalna :/. Wspominałam już, że nie cierpię jesieni?

Selene, no cóż... Przy takiej rekompensacie faktycznie mogło się M. upiec ;). Ale niech ma się na baczności! :)

Linka, no to super, że Wam się wyjazd udał :). Nawet nie próbuj pobić mojej porodowej koszuli! :p A przedszkolem się nie przejmuj - dzieci tak szybko łapią kontakt, że Młody nawet się nie obejrzy, a będzie szprechał jak mały Niemiec ;)

Julka, myślę, że Filip w przeciwieństwie do Ciebie był wniebowzięty otaczającym go chaosem ;)

Sonia, jak tam dajecie radę z Ksawerym?

Mamtu, naprawdę fajnie Cię czytać :). I bardzo się cieszę, że przezwyciężyliście te wszystkie trudności na Waszej drodze! :)

Maluszek, będziesz miała nową ksywę - Różowa Pantera :D

Marta, obczaj sobie walizki na allegro - ja kiedyś upolowałam komplet 3! walizek (każda w innym rozmiarze) za 100 zł! Nowiuśkie, pachnące, cudowne. Dwa komplety kupiłam i jestem z nich mega zadowolona, służą nam już trzeci rok, a naprawdę są ekploatowane ;)

Ania, a ja mam gdzieś to sprzątanie - owszem, odkurzam, ale przy moim psie non stop gubiącym kłaki to nic nadzwyczajnego, bo po prostu trzeba to robić - inaczej staje się "kuzynem COŚ" ;). A jak ktoś nie ma psa i przychodzi do mnie to się musi liczyć z tym, że coś tam do niego przylgnie ;). Przecież nie będę odkażać mieszkania, a zresztą musiałabym się pozbyć psa, bo jedno jego przejście obok = sierść na spodniach ;). Ja to chyba w ogóle jakoś mało się spinam na wizytcje jakichkolwiek gości - mieszkanie jest dla mnie i ma mi być w nim dobrze, więc sprzątam dla siebie, a jak czegoś nie ogarnę - trudno! :) Co nie zmienia faktu, że lubię mieć porządek (czasem aż za bardzo), ale właśnie ze względu na siebie :)

Carolajna, no to Cię Tomek zrobił! :) Super! A srebrny kolor auta jest ekstra - brudu nie widać, ewentualnego przytarcia nie widać - bosko ;)

Znowu wraca mi faza na elaboraty chyba... Sorry ;)

Maluszek, tylko spokojnie. Nie przejmuj się (że tak nazwe) starym pierdzielem! Nie patrz na to, że jest starszy od Ciebie tylko dowal, żeby sam spojrzał w lustro. To naprawde działa:P
Co do wózka, to odszczeknij, że to Wasza sprawa nie jego.
I olej to, że krytykują. Jeśli ktoś ma za mało problemów swoich albo jest małym człowieczkiem to zawsze wszystko skrytykuje, nawet jak cos zrobisz pod ich dyktando. Takie typy tak mają:)
Maluszek, ładnie wyglądasz! Wózek pewnie też jest piękny i na pewno Młoda będzie zachwycona! To Wasze dziecko a nie jego. I wara mu do Twoich decyzji:))
Ale się uruchomiłam. Mnie tez takie rzeczy wkurzają, ale ja od razu atakuje :/

No nic, trzymaj się dzielnie i miej krytykantów w 4 literach. Tylko Ty się liczysz i Maleństwo!

my mamy taką drewnianą. Wcześniej już mieliśmy część z tesco - carusel razem z mostami. A teraz ma allegro M. dokupił tory i ciuchcię elektryczną do tego. Także całkiem spora już jest no i sama jeździ więc szał :)

Z każdej strony słyszę tylko krytykę za wszystko co zrobie.Już mam tego wszystkiego dość;(

A co za kolejke macie bo tez sie przymierzam do kupna pomalu.

Mara ja kupiłam rozmiar L, ale wcale za wielka nie jest.A długość jest tak do kolan.

Moja mała dziś też spokojna.Pewnie przez pogodę.

Carolajna no wielkie gratulacje pięknego prezentu;)Ma gest Twój Tomek nie ma co:)

A mnie teść wkur...Przyjechał do mnie i na dzień dobry ''jak ty wyglądasz''!No myślałam,że go uduszę;/////Potem było mi głupio aż na niego patrzeć skoro on się brzydzi moimi włosami!!!!!!!!No wkur.....mmnie na maksa.

A potem jeszcze mi poweidział czemu nie kupimy wózka z allegro bo można nawet za 900zł kupić.Boli go to bo ma się dołożyć.Mam teraz takie ciśnienie,że zaraz kogoś pogryzę;/////////////

Inaczej nazwalam te czolgi!!! Ale chyba zbyt niekulturalnie bo mi zmienilo :p

Hehe Dorotii ja mam to samo z jedzeniem. Na obiad był krupnik tylko więc już zglądam do czego się przyssać. Ale chyba skorzystam z tego, że chłopaki bawią się nową kolejką i się wykąpię, a potem zjem.

No no co za prezent! Ja tez chce dostac samochod ale jak powiedzialam mezowi jaki to uslyszalam: ZAPOMNIJ :(

Ja tez kupilam koszule!! Znaczy sie zamowilam :) no ale niestety z wami nie zawalcze w tym konkursie bo wyznacznikiem byla dlugosc i przy waszych wypada blado. Taka zwykla szara :/ nuda zaden lekarz mnie nie zapamieta :)

Chlopaki moi wrocili cali mokrzy - mlody oglada baje a "starszak" spi wiec pewnie znow pol nocy bedzie gral w rąb* czolgi :/

Moje dziecko tez spokojne dzisiaj pewnie sobie kima w taka pogode.

Za to ja tylko chodze i patrze co by zjesc! Chyba zaraz pizze zamowie bo niczym nie moge sie najesc!

Carolajna ja też się czasem zastanawiam czy to dziecko w ogóle śpi. Moja już też zaczęła harcować. Wiedziałam, że to cisza przed burzą ;)

Radość radością, ale przecież ona kiedyś musi spać ;)

albo udzieliła jej się twoja radość nowym autem :))))))

Tatuś twierdzi, że ona odstawia tańce pt"Już niedługo stąd wyjdę " ;)

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...