WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Marta Ty to masz szczęście ostatnio :)

Napisałam do Arabelki smsa ale na razie milczy...

Kupony z superpharm tak jak pisała panda są wielokrotnego użytku i ważne do końca marca 2014.

Ale pogoda...Ksawery właśnie poszedł z babcią na rower...hmmm chyba szybko wrócą ;)

Dziewczyny to w jaki dzień się spotykamy w tygodniu. Może być środa 11?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny ktoras sie chwalila ze mam meza mechanika.
mamy mazde 3 i jak jade wolno i hamuje to cos mi stuka w lewym tylnym kole. czy moglabys sie zapytac co to jest potencjalnie. najbardziej jwkurzajace jest ze zaczelo tak bardzo delikatnie stukac i poszedl samochod dp przegladu i wymienili tarcze hamulcowe i to wszystko w zeszlym tyg, samochod wrocil i teraz to juz tak porzadnie stuka, mam tylko nadzieje ze to nic powaznego, bo chyba by to znalezli w czasie przegladu.akurat teraz jak potrzebuje go.
mam mocne postanowienia kupienia calej wyprawki do torby szpitalnej w niedziele, wezme mame i pojedziemy na zakupy, cos zalapalam stresa ze wczesniej urodze.

Lepa super, bardzo miła pani :) Oby więcej takich osób było.

Madleen te kupony w superpharm są wielorazowego użytku. Pampersy premium care w bardzo dobrej cenie, ale wzięłam 2 paczki 1 i teraz myślę, że powinnam była wziąć chyba tylko jedną pakę bo Filip jakoś szybciutko z nich wyrósł :/ niby mam doświadczenie bo to 2 dziecko ale nic już nie pamiętm jak to było!

Mam już pampersy, witaminy, mini kosmetyki dla siebie do szpitala, kombinezon jesienny. I w sumie tylko tyle wyprawki. To nie tak dużo raczej :) ale zawsze coś, Dziś liczę na wygraną aukcję na allegro, to bym miała kołyskę.

Sonia dzięki za towarzystwo :) następnym razem jedziemy na podbój Akpolu!

Walerka, mówi się (tego się trzymam) że drugie dziecko jest spokojniejsze od pierwszego. Czego Ci z całego serca życzę. Dwa grzeczne aniołki komuś w końcu się należą :)

Dorotii w karmieniu ekspertem nie jestem, raczej w niemowlęcych dragach :/ rok kolek, wycia i nocnego niespania owocowały w to, że nasza apteczka pękała w szwach.

A! zapomniałam Wam opowiedzieć! Kilka dni temu jechałam autobusem. Nie miałam biletów (kartnet u kierowcy kosztuje 7,50) i żadnych drobnych, tylko 100 zł. A to było raniutko i kierowca powiedział że nie ma wydać i że mam popytac ludzi czy mi ktoś rozmieni. W autobusie osób sztuk 5 i nikt nie miał oczywiście. Więc myślę sobie że d*pa, jadę na gapę (a strasznie tego nie lubię). A tu jakaś pani podchodzi i mówi, że nie ma rozmienić tej 100, ale ma dla mnie bilet po 3 zeta. Ja mówię że nie mam 3 zeta też żeby jej oddać, a ona że to nieważne. Usmiechnęła się i dała mi bilet. Nie wiem czy to przez ciążę, ale strasznie miło mi było :D

Oj tam śrubki ;P R. będzie musiał kupić sam :)
Bardzo proszę i polecam się na przyszłość :)

A ja leże i nic nie robię, lenistwo, a co!

Hello:)
Carolajna, dzięki za spotkanie. No i dziekuję za "przechowanie" hihihi.
Miałam po drodze do domu zakupić gdzieś śrubki i pomimo wielokrotnego przypominania w telefonie oczywiście o nich zapomniałam.
Ale za to na poczcie na Chełmie bardzo miło mnie zaskoczyły panie z kolejki. Było dosyć sporo ludzi a takie dwie panie kazały wręcz iść bez kolejki. No musze Wam powiedzieć, że drugi dzień z rzędu jestem MEGA MILE ZASKOCZONA:)) Wychodziłam z poczty z uśmiechem na ustach.

Arabelka, hop hop:) Co tam u Ciebie?

Chodzilo mi o to, która mieszka w okolicach: Pogorze, Obluże, Oksywie, Kosakowo? Ja w tych rewirach będę spacerować:-)

Aga, naprawdę trzymasz nas w napięciu!

Ale Wam zazdroszczę,że będziecie mogły razem chodzic na spacery.A ja będę spacerować sama tzn. tylko z kruszyną a tak z kimś to zawsze fajnie pogadać podczas spaceru.

Fajnie dziewczyny,że wybrałyście się razem na zakupy;)

Panda, jak tam dziś SR? mi się strasznie nie chce jechać, ale we wtorek nie byłam, więc chyba jednak się ruszę.....

jezu, padam z nóg, ale moje mieszkanie (tzn. oprócz jednego pokoju, gdzie ciągle Pan Fachman coś kombinuje) znowu wygląda -prawie- jak dawniej. I tak nie wiem, jak my się tu w piątkę z psem pomieścimy, mam nadzieję że chłopaki nie będą mieli jakiegoś wielkiego bagażu....
Mi te legginsy dobrze leżą, do sprzątania są super wygodne, wyglądają już nieco gorzej, ale co tam, za tą cenę..

Madleen kupony z superpharm są wielorazowe i ważne do końca marca 2014 r. Pokazujesz tylko kod do zeskanowania przy kasie - tak mnie przynajmniej poinformowano jak je dostałam.

Dorotiii no pewnie. Tu na Osowej jest bardzo ładny plac zabaw w parku :)

Julka to chwal się, co dziś kupiłaś!

Sonia, a te kupony z superpharm są jednorazowe? Zabierają przy zakupie, tak? To miły dzień miałyście, no i faktycznie w tą pogodę to najlepsze są zakupy :P

pewnie pewnie im wiecej tym lepiej, fajna jest ta kawiarnia kolo galerii Baltyckiej bo maja sale zabaw ,to tak na pochmurne i zimne dni. a na spacery tez zawsze chetnie jak jestem w Gdansku.
Dorotii to daleko chodzicie, brakuje troche infrastruktury dla dzieci w Oliwie, nigdy nie rozumialam czemu w parku Oliwskim nie ma placu zabaw, tak bym i m to gdziez z boku przeszkadzalo postawic pare chustawek, drabinki i piaskownice, nawet kolo przedszkola.
Aga - masz ostrzezenie, przyjaciolka, przyjaciolka ale obowiazek meldowania jest, chyba ze masz jakies dobre wytluimaczenie (przyjmuje tylko jedno - rodze)

Do Agi przyjechała przyjaciółka więc pewnie czasu na forum brak.

Ale co z Arableką?

Ja buszowałam po matarni z Julką. Julka szaleje z wyprawką a ja zakupiłam parę ciuchów dla Ksawerego na jesień i w superpharm odebrałyśmy te kupony zniżkowe i kupiłam emolienty dla małej. Oczywiście spiłyśmy kawkę i zjadłyśmy ciacho i tak jakoś 4 godziny minęły w ekspresowym tempie i muszę się zbierać po mojego łobuza. Chyba siostrę odwiedzę bo co tu robić w taką pogodę?

Ja na spacerki też zawsze chętna, nie zapominajcie o mnie!!! :)

Maluszek prawko jak nic Ci potrzebne! A i ciesz się chwilą, że jesteś sama bo niedługo może być tak że nawet podczas robienia siku będziesz miała towarzystwo :P

Hej
Sluchajcie ale mi się dobrze spalo. Wstawalam tylko raz!!! Teraz nie wiem czy to zssluga pustego łóżka, czy tego antybiotyku na bakterie- bo trochę mniej biegam do wc ( nawet w dzień to widzę).

Przypomnijcie mi się, ktora tu jeszcze w moich okolicach mieszka, bo pamiętam tylko, że Aga

Dorotii to jak już się bedziecie umawiać na spacery z maluchami to ja też chętnie do parku wpadnę tym bardziej, że do mamy mam rzut beretem :)

Mi te legginsy nie chcą się ułożyć jakoś ta gumka pod brzuchem mnie ciśnie, a że mam 2 pary dresów w tym jedne ciążowe i legginsy też, więc te sobie odpuszczę i oddam.

Właśnie gdzie jest Aga??

ano ano ja w oliwie :) walerka czekam niecierpliwie! ja co prawda z drugiej strony oliwy (witkiewicza) ale na karpacką to spokojnie na plac zabaw dochodzimy.

Madleen ja za to mobilna jestem także może czasem z maluchami spacer możemy na osowej zaliczyć.

No ja byłam w parku - nakarmiliśmy kaczki, ryby i gołębie. Nawet się nie nabiegałam i o dziwo nawet nie musiałam rumcajsa przebierać. Teraz oglądamy Sama i zaraz spać. Ja chyba bardziej senna niż dziecko jestem, ciekawa jestem kto pierwszy zaśnie :)

i racja coś dziewczyny się nie odzywają ;/ miejmy nadzieję że to nie efekt pełni.

dobranoc :)

Maluszek może ciśnienie masz słabe? To kawa albo drzemka... :)

A ja jakoś opadłam z sił.W głowie mi się kręci i jakaś słaba jestem.Nie wiem o co chodzi.Chyba strzele sobie jeszcze jedną kawę to może zrobi mi sie lepiej.

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...