WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

mamtu to następnym razem się z nią umów i idź na spacer ;p może zacznie szanować czas innych. Mnie zawsze drażnią takie sprawy bo wiadomo że dużo można zrozumieć, że coś tam może wypaść ale jak ktoś nawet nie zadzwoni poinformować to bezczelność!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Selene a co jeszcze będzie kupować?

kurcze ja nie mam pościeli z ikei i nie mam do czego tego odnieść. Rok albo dwa spokojnie przeżyje?

Ja chyba też kupię jedną w ciuchcie dla Dominika a jedną nóweczkę dla młodego.

lepa super że sobie poradziłaś ale czemu w romerze w ogóle złamał wam się ten styropian? ja muszę naszego besafa oddać do reklamacji ale już kilka miesięcy się za to zabieram!

oj to położna przesadziła. Też mnie coś takiego wkurza. Nie dość, że konkretnej godziny nie podała to jeszcze nie przyszła i nie dała znać!
Mam nadzieję, że dzisiaj Tadek da Wam pospać jednak :)

Dobry wieczór!

Naczekałam się dziś na położną i... nie przyszła. Szlag mnie trafia, bo nie dość, że cały dzień przesiedziałam w domu, to jeszcze będzie się pewnie trzeba jeszcze raz umawiać. Pominę, że Pani nie raczyła nawet zadzwonić. :/

Marta, ja mam szwy rozpuszczalne. Z resztą to są dwa supełki, a nie szwy, więc mam nadzieję, że prędko puszczą, bo już mnie zaczynają wkurzać.
A Twój facet to chyba się jeszcze nie zreflektował, że Ty w ciąży jesteś. ;) Niech mu się ta 'olewka' prędko skończy, bo zdążysz urodzić, zanim on się obudzi. ;) Zrobił coś dzisiaj w końcu?

Sonia, do roku Młody budził się co 3 godziny. Dopiero później zaczął się przestawiać na mniejszą ilość pobudek. A Tadek niestety nie dał nam dziś pospać. Nawet masażyki nic nie dały. Spaliśmy chyba ze dwie godziny. :/

Dorotiii, nieźle poszalałaś z zakupami. Teraz to już możesz rodzić, jakby co. ;)

Lepa, właśnie siedzę i rechoczę się do monitora z tych Twoich podpasek 'podłogowych', a mój mąż patrzy na mnie jak na wariatkę.

Maluszek, ściskam. Już niewiele zostało do końca. Musi być lepiej. :)

I w ogóle wszystkie cierpiące przytulam. Jeszcze 'chwila' i zupełnie nie będziecie pamiętać tych wszystkich uroków końcówki ciąży.

Miłego wieczoru!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bradzo mi się to spodobało Panda - jak się rozchodzę to zarzucę nogę na kosz na pranie :) tak jak na olimpiadzie, rozgrzewka, truchcik w miejscu i.... bach! zarzuciła nogę na 80 cm! :D ech, ja też na jednej nodze tracę równowagę...

A nam się złamał zagłówek w foteliku Piotrusia (Romer King Plus), styropianowy, wewnętrzny zagłówek i się okazało że zapasowy można kupić i kosztuje 50 zeta i? skleiłam power tapem! a co, bez sensu kupić jak znowu ma się połamać. 50 zeta zaoszczędzone dla córeczki :)

jak zobaczyłam ciuchciaki to już widziałam zachwyt Maksa nad tą pościelą ;)
A ten park w Malborku mniejszy zdecydowanie i bez bagnisk, ale dinozaury się ruszają i wydają odgłosy więc Maks był tym mega poruszony.

Ja za to już się cała cieszę na te jutrzejsze zakupy :)

Dorotii ja mam taką pościel. Ta z ikei jakościowo mi jakoś bardziej pasowała ale ta też nie jest jakaś zła.

Dorotii to zazdroszczę, że Ci nic nie dolega. Ja już mam powoli dość :)

Tak mi Pani dzisiaj pięknie posprzątała a Ksawery przed chwilą cały sok na podłogę rozlał....i wszystko się klei...

Mamtu jak Tadzio dzisiaj?

hmm chyba się nie ruszały... ale teren super zrobiony, idzie się takimi kładkami po bagniskach, jeziorka co jakiś czas i ogólnie fajnie zagospodarowane. No i tam się idzie i idzie... ze 3 godziny to minimum trzeba przeznaczyć.

Nie sądzę żebym była stworzona do ciąży to nie o to chodzi ;p

a dziewczyny macie może któraś taka pościel? bo ciekawa jestem jak jakościowo wypada a tak jak nie mogę pomacać to ciężko mi określić
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-niemowleca-pony-myszka-100x135-i3456723514.html

dorotii po prostu musisz mieć więcej dzieci jesteś stworzona do ciąży ;)
A w Łebie te dinozaury się też ruszają??

Panda faktycznie teść z tych delikatniejszych inaczej. Ach strasznie to przykre, ale prawda rodziny partnera się nie wybiera.

Ja dalej ledwo chodzę, ale mam nadzieję, że do jutra do przejdzie bo maraton sklepowy jutro. W końcu zakończę temat wyprawki :)

no ale Marta cały czas piszecie że normalne że gdzieś boli bo się do porodu szykuje a u mnie co? nie szykuje się?

muszę spróbować na tej jednej nodze stanąć ale to potem bo teraz mi się wstać nie chce ;p usiadłam do kompa żeby poszukać pościeli ładnej bo wczoraj te co widziałam to były po pierwsze drogie a po drugie ja lubię kolorowe rzeczy dla dziecka a nie jakieś wyblakłe.

Nieee no ja jak sie rozchodze to zarzuce na kosz z praniem :-P na umywalkę nie próbowałam i raczej nie spróbuje bo mogłabym nie zdjąć :-D szacunek Mamtu :-)

Dorotiii, no to mnie rozwaliłaś tekstem, że zaczęłaś się bać, bo nic Ci nie dolega;))) Kobieto, moze jesteś stworzona do ciąży?
Ja przyznaje, że czasem sie nad sobą rozczulam nadmiernie, bo nikt tego za mnie zrobi lepiej, prawda? :))

maluszek to skoro brakuje Ci prasowania to może się jakoś dogadamy? bo ja wiem że powinnam pierwszy raz te ciuszki wyprasować ale już się oswoiłam z myślą że tego nie zrobię :) no a jakby tobie miało to humor poprawić to mogę ci siatę moich podrzucić :)))

marta dobrze że te cukiernie są :) co byśmy bez nich zrobiły

selene ja byłam w tym parku w łebie na majówce - ogólnie sam park fajny ale mojemu dominikowi zupełnie nie robił ;/

dziewczyny ale ten czas leci! normalnie wy już w każdej chwili możecie na porodówce wylądować!! a ja ciągle myślę że mam tyllleeee czasu! chyba jednak aż tyle to go nie zostało!

dziewczyny a się zaczęłam ostatnio bać bo mi nic nie dolega z tego co wy piszecie - nic mnie nie boli, brzuch nie twardnieje, pachwiny nie ciągną, śpię jak zabita.... no i nie szukam problemów ale skoro to wszystko "takie normalne" to czemu mnie omija? ;/
a jedyne co to też sama paznokci u stóp nie pomaluję ale to się raczej nie liczy do przypadłości ciążowych...

Dziewczyny, przy tym staniu na jednej nodze to przypomina mi się jak Mamtu opowiadała, że spokojnie zarzuca nogę na umywalke. I dalej jestem pełna podziwu Mamtu dla Ciebie:))

Panda szok jak Twój teść mógł się tak zachować :/

A stanie na jednej nodze to masakra, ja mam wrażenie jakby mi miało wszystko z brzucha wtedy wypaść...

Moja psinka dziś taka zadżumiona że szok :-) ale zwalam to na pogodę i to że ma pierwszą cieczke już drugi tydzień jest zakrecona jak smok :-) dużo śpi a ja z Nią :-P

Co do Teścia..no gdyby ten takt i wyczucie można było chociażby kupić to osobiście bym mu kupiła...ale tak to jest widzisz..musimy sie użerac (nie wiem jakie 'ż') ;-) przy wyborze partnera jego rodzinke dostajemy w pakiecie ;-)

Mnie też wszystko boli. Poszłam z Ksawerym na ten spacer w końcu i co chwilę brzuch mi się robił twardy, aż ciężko mi się szło.

Z tym pożyczaniem kasy to u nas też wieczny problem. R siostra ciągle pożycza i okropnie mnie to denerwuje.

Walerka dzięki za propozycję jak znajdę do tej pory kosz to się będę do Ciebie uśmiechać. A i nie załamuj mnie bo mi zostało jeszcze 9 tygodni :(

Panda, co za bezczel z teścia:( Szkoda, że ludzie nie rodzą sie z wyczuciem i taktem.

A jeśli chodzi o kłucia w klatce piersiowej to ja czasem miewam i ostatnio z którąś z naszych mamusiek rozmawiałam nt temat. Nie pamiętam dokładnie co to było, ale po tej rozmowie przestałam sie przejmować tym;)

Panda, a piesio to szczęściarz, ze mógł z Tobą spać otulony kocem;)
U mnie kot coraz to zmienia na razie puste szuflady i dalej ma dzień świra tzn zaczepia łapą jak się przechodzi.

A ja mam tak samo jak Ty Marta13. Jak za szybko wstane z łóżka to ledwo chodzę..a pachwiny to już permanentnie i dokuczaja :-\ nawet ciężko sie ubrać żeby stać chwilę na jednej nodze zakładając np. bieliznę czy spodnie :-\:-\

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...