WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Annkkaa - ciesze się że badanie wyszło dobrze :) mam nadzieję, że na USG będzie tak samo. :)

no i 6kg, to faktycznie sporo;), ale tym suę nie przejmuj. Niektóe kobietki w tym ostatnim miesiącu nic nie tyją.
Także może u Ciebie tez przystopuje :)
Ja mam w tej chwili 11 kg na plusie.
no i w zasadzie chyba najbardziej w brzuch poszło. moze trochę w nogi, no i biodra.

Cześć dziewczyny, ja również już po wizycie, jednak dzis usg nie miałam będę miała na wizycie za tydzień dopiero.
Ale szyjka długa, zamknięta więc ok :)
załamałam się dziś wchodząc na wagę.. 6kg+ w miesiąc
dobrze ze juz ostatni miesiac zostal bo juz tyle przytylam- ciekawe czy rownie szybko to zrzucę ;)
i mam nadzieje że ten mieisiąc szybko zleci, bo już zaczyna mnie męczyć ta ciążą, coraz ciężej - a najgorzej w nocy przekręciić się na drugi bok ;D

Jak dla mnie dziś jest za gorąco, jeszcze musialam podjechac do invicty myslalam ze w tramawaju, w drodze powrotnej sie rozplynę..

A jak wy się czujecie, dziś?

wiecie, włąsnie się dowiedziałam, że moja koleżanka urodziła wczoraj.
A miała termin 4 dni po mnie dosłownie.
Jej mały waży 1,5 kg...leży w inkubatorku, ale jest stabilny.

I tak sobie myślę..... że ta moja Ula to KLOPS !!! skoro ma 2600 :P
I w zasadzie, to jakby się urodziła, to nic może by jej nie było..... tylko żeby ona sama zdrowiutka była.

ja zjadłam obiadek. dziś miałąm ogórkową :) i teraz - dalszy ciąg byczenia....

choć może trochę poprasuje :P

w lodówce mam jeszcze sernik z gruszkami i imbirem, wiec moze się skusze :)

Aniu27, Madleen i Arabelka już urodziły. Alkar, Marta i Aga z resztą - też. :)
Powodzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wczoraj chatkę posprzątałam, teraz zostało mi trochę prasowania i odkurzyć samochód (miałam to zrobić wczoraj ale leń mnie złapał).. ale tak mi się nie chce :( .. do 15.30 mam wolne, potem na zebranie do przedszkola, odebrać Młodego, na chwilę do firmy po papiery i na zakupy... będę gdzieś o 18-19 w domku.

Oj tak Olimpia,niech korzysta,bo jak pojawi się szkrab to naprawdę życie się zmienia,już nic nigdy nie będzie takie same,co nie oznacza że jest gorzej,tylko poprostu inaczej.Ja teraz będę miała dwoje,a boję się że z mężem troje,bo już teraz przeraża mnie jego "pomoc" i też jestem ciekawa jak to będzie,jak mój syn będzie odbierał braciszka jak długo sie nim nacieszy a kiedy znudzi:)Już zapowiada że będzie pieluchy zmieniał i odda mu swoje pluszaki:)

Chciałabym żeby był choć taki wylewny.
No a mój znów całe dni śpi,w nocy już chyba nie bo co chwila biegam do toalety.Olimpia,Ty też nie długo urodzisz bo jak wiesz będzie to wcześniej a to szybko zleci bo jesteś już na końcówce.Mój lekarz nie określił się co do tych wód,powiedział tylko że trochę za mało,nawet nie wiem jakie są normy i ile ja mam.Co do moczu,to jest mocz zebrany przez 24 godziny,a ja dużo piję bo muszę i często siusiam.

MamaM - ja to myślałam, że przy koncówce, to jednak te maluchy maja mniej miejsca, to bardzioej się rozciągają i naciągaja :)

qrcze...a mnie nosi :/... juz 12:00 a ja ostatnio w domu wszytsko posprzątałam, nawet drzwi umyłam :P
obiad mam nadzis zrobiony, także siedze i sie lenie :/

Gdybym nie musiała sie oszczędzac, to juz w domu by mnie nie było....a tak - zostaje mi laptop i jakas ksiazka ewentualnie :P

A co do wizyt USG. Ja swojego zapytałam raz jak ze mna był akurat, bo mnie zawoził, czy chce zobaczyć młodą.... mówi ze tak :) No i wszedł ze mną, zobaczył co chciał i wyszedł :)
Teraz jak się go pytam, czy chce wejśc, to mówi, że nie, bo on ma wrażenie, że tam przeszkadza i sie krepuje :P
ze on sobie zdjęcie zobaczy :P

i fakt, że zaczął ostatnio bardziej "przeżywać". sypie jakimis tekstami, ze niedługo urodze.
a wczesniej, to wciaz by gdzies chodził i latał do znajomych, bo on "musi" jeszcze korzystac z wolnego czasu :)

Olimpia, mój maluch też nawala.. wczoraj po wizycie coś na wygląd stopy wyszło mi w lewej strony. Jak lekko to nacisnęłam to dostałam taki łomot, że ledwo dojechałam do domu samochodem. :)

To zależy wszystko od facetów. Jedni są bardziej wylewni drudzy mniej. Wczorajsza wizyta była 3. mojego męża w gabinecie. Widać, że był zaaferowany, pewnie chciałby być przy każdej ale wiadomo nie rzuci pracy by jechać do lekarza. Może nie jest super wylewny ale jak coś się dzieje to widzę jak się przejmuje, martwi. Im bliżej końca zauważyłam, że również bardziej zajmuje się starszym synkiem, tzn. zawsze wszystko szykowałam, pakowałam jak małego zawoził do przedszkola teraz sam to robi, o nic nie pyta. Może wcześniej też by to robił tylko ja byłam pierwsza? Nie wiem też czy bym zniosła gdyby mąż był bardzo wylewny i traktowałby mnie jak złote jajo.. oj, chyba nie.

a co do mrowień.... to nie ruchy.... bo ja to czuję jakby na skórze z zewnątrz...

Co do ruchów, to moja strasznie kopie i po całym brzuchu mi jeździ :/ Lekarz mówił, że właśnie ze względu na ta dużą ilość wód, bo ma dużo miejsca, wiec fika ile się da :/
Czasem mam wrażenie, że ona w ogóle nie śpi :/

Aniu... nie martw się mężem. Faceci tak mają..... oni dopiero uzmysławiają sobie, że mają dziecko, dopiero jak je zobaczą, a my kobitki - juz od tych "dwóch kreseczek".
Mój czasem tez ma akcje, że zachowuje się jakby zapomniał, że w ciązy jestem i jakby nie zauważąl mojego brzucha :P
Jakieś 2 tygodnie temu zapytał, czy bym na spływ kajakowy z nim nie pojechała :D:D:D
Odparłam, że chętnie - o ile zmieszczę się do kajaka :P:P:P:P

widzisz... Ty masz małowodzie, ja wielowodzie..... idziemy jednym słowem w parze.
Tylko Ty masz lepiej, bo nie długo urodzisz, a ja jeszcze w niepewności pochodze :P

a te 2 litry, to strasznie dużo !!!

Olimpia no ja mam takie mrowienia czasem i to są nóżki mojego szkraba,chyba że Ty masz jakieś inne odczucie,oni teraz nie mają już miejsca więc tylko się ocierają,a ja ciagle się martwię że synek tak cichutko siedzi,prawie wogóle sie nie rusza,nie czuję go,dopiero wieczorem troszkę i tak czekam też żeby go już zobaczyć bo siwe włosy to ja mam już od dawna:)Ja tą drugą ciążę to mam bardzo nerwową,głównie że znalazłam sie tu,bo w Polsce podejrzewam że byłabym o wiele spokojniejsza,a tak początek tu miałam cieżki,dopiero jak zmieniłam lekarza jest lepiej.

Dziewczyny które są tu zapisane na liście,Arabelka,Haze,Madleen napiszcie proszę czy macie jakieś objawy porodowe,jednak spedziłam tu z Wami tyle miesięcy a tu nagle tak odeszłyście i nie wiem co u Was.

Ja dziś miałam troszkę lepszą noc,budziłam się co dwie godziny,a nad ranem zawsze śpię trzy,jakieś drobne skurcze mnie męczyły ale to nie pierwszy raz więc pewnie niczego nie zapowiadają,a szkoda.Mam już pełen 2 litrowy baniaczek siuśków,po południu go zaniosę to zobaczą ile tego białka jest faktycznie w moczu,oby było w normie bo już sobie wkręcam że może mam coś z nerkami,albo dziecko,też się naczytałam że zbyt mało wód płodowych to mogą być wady układu moczowego,eh,nie czytam już więcej,czekam spokojnie na poród.

Ale Ci Wasi mężowie martwią się o Was,mój przy drugiej ciąży to tak jakby nie zauważał tego wogóle,noi ostatnio mam nerwy na niego,wczoraj przegiął i nie odzywam się do niego.

sloneczko... ja właśnie miałam podobne podejście jak Ty :) - do wczoraj :/
Do tej pory śmigałam jak nie wiem :)
Moja siostra sie śmiała, że jakbym w ciązy nie była. i teraz też mnie d*psko swędzi :P
Bo poza tym nie mam żadnych dolegliwości itp.
I tak jak już tu kiedys pisałam, to w ogóle - Lubię być w ciązy :):):)

No tylko widzisz... jak sie juz cos wydarzyło, to się rozczytałam w necie i o ! masz Ci babo placek :/

A co do tych mrowień.... ja juz mam to od jakiegoś miesiąca... i tez sie tym nie przejmowałam. Mi się wydaje, że to jakieś nerwy sa uciskane i tyle :)

mój doktorek tez wczoraj palnął: "i co? teraz będziesz się martwić i rozmyślac kochana?" No myślałam, że go palnę! ;\ wiadomo ze TAK !
No i tak sobie myślę, że uspokoję się chyba dopiero w dniu porodu jak zobaczę tą moją małą całą i zdrową. Dobrze, że to wyszło na koniec ciązy, bo bym chyba z nerwów nie dotrwała I OSIWIAŁA:/

i macie rację, że od tych dwóch kreseczek się już myśli o tym małym cudzie. Faceci to tak nie mają..... nawet zauważąm, że mąż dopiero teraz kiedy te USG sa takie mocno widoczne i kiedy młoda mu czasem "przyłoży", i tak wyraźnie ją czuć, to dopiero od tego czasu tak się jakby bardziej zżył z moim brzuchem :P

Ja mam, ale jakoś nigdy się tym nie przejęłam :P Staram sie maksymalnie pozytywnie podchodzić do całej ciąży, wiem że w ciele kobiety zachodzi wiele zmian z którymi organizm musi sobie poradzić i staram sie nie analizować każdej innej zmiany - chyba że by mnie bardzo/długo bolało albo bym krwawiła to ewidentnie bym na ip pojechała, a tak pozytywnie :)

Olimpia jak my byliśmy w pon u dr to nam z kolei powiedziała, że Synuś ma ponad normę BPD (wymiar dwuciemieniowy główki), nie wiem czy to źle czy dobrze, ale dr powiedziała, że u chłopców się zdaża, a na koniec badania powiedziała że nie ma żadnych zastrzeżeń, zatem spokojnie wyszłam z gabinetu, jedynie w domu jak się na głos nad tym zastanawiałam, Mąż spr w necie (woli żebym nic nie czytała) i powiedział że często tak jest i nie jest to nic złego :) Staram się nie czytać w necie - raz przy jednym badaniu poczytałam i zamiast spokojnie ciążę "przechodzić" wpadłam w panikę, nerwy - a ani mi ani tym bardziej dziecku to nie było wskazane!! a okazało się że wynik badania wyszedł mi super, dr wysłała by mieć pewność że nic się nie czai - wysyła rutynowo ciężarówki na to badanie, a ja przez 21dni roboczych czekając na wynik się martwiłam :/ Zatem nie martw się!! Pozytywnie!! Mała ma po prostu więcej miejsca :) o ile naprawdę ma :P bo jak pisałam to są szacunkowe obliczenia i wystarczy jak Maleństwo się lekko przesunie już może wyjść inny/nieprawdziwy wynik :)

MamaM zazdroszę wycieczki!!

MamaM - zazdroszczę tej wycieczki !!!! ja to z tyłkiem nie mgoę usiedzieć na miejscu :/

jejciu....a u mnie taka piękna pogoda.....
poszłabym na spacer.... a tu masz Ci los... mam sie oszczędzac :/
Mąż kategorycznie mi zabronił wychodzenia samej z domu i łażenia po biedronkach, rossmanach i wyszukiwania różnych innych ciekawych miejsc i zajęć :P
Moja siostra z reszta tez ... także czeka mnie dwa tygodnie nudów :P
Do następnej wizyty mam nadzieję, kiedy doktorek powie, że wszytsko jest OK :)

qrcze z tego wszystkiego zapomniałąm wczoraj doktorka zapytać a Wam nie mówiłam....
wiecie...czasem - szczególnie jak siedzę w staniku - mam takie uczucie jakby drętwienia....mrowienia w górnej części brzucha zaraz pod piersiami. Nie jest to bolesne, ale takie nie przyjemne. Jakby skóra ścierpła.
Miała, albo ma któraś z Was cos takiego ??

Ja dzisiaj jak nigdy spałam aż do 9! Moi chłopcy wyszli z domu bardzo szybko i nawet mnie nie obudzili :) Korzystając jeszcze ze stanu 2 w 1 w weekend postanowiliśmy zrobić sobie wycieczkę, wstępnie jedziemy do Łeby trochę po odpoczywać, a jak się nie uda to w jakieś inne miejsce, może to Torunia lub Malborka - ogólnie plany wyjazdowe :)

Olimpia naprawdę wiem, że ciężko nie myśleć o najgorszym ale gdyby było coś nie tak to zapewne lekarz by się zorientował wcześniej i skierował Cie na badania. Zobaczysz, Ulcia będzie ślicznym, zdrowym dzieciątkiem!

czesc dziewczyny.

Ja tez juz nie śpię ... chyba od godziny. Nie mogę coś spać...w nocy się budziłam. teraz mnie mdli... nie wiem czy to z nerwów, czy czemu.....
Zjadłam śniadanie, bo myslalam, ze moze glodna jestem, ale mdli mnie dalej :/

wczoraj sie napłakałam. Mąż mówi, z nie panikowac, bo to nic nie musi oznaczac. i że Ulka ma wiećej miejsca do pływania :)
No ale wiecie.... człowiek myśli.
Jestem podłamana. Nawet dziś rano buczałam.
Wiem, że Ulci sie udziela, ale jakos nie mogę nad tym zapanować :(

Aniu... Ty masz przechlapane jeszcze z tym, że w obcym kraju jestes :/

słoneczko - fajnie ze zakupy sie udały :D

Olimpia - podstawowa sprawa cewa nerwowa tworzy się duuuużo wcześniej, więc nagle w 33tc nie powinna powstać jakaś wada :/ nawet z czystej logiki ;) a po drugie lekarze i aparat usg też nie są w stanie tak w 100% dokładnie policzyć wód, bo dziecko się przecież rusza i jak z jednej strony zmierzy idzie na druga dziecko buch się trochę przesunie i już większa przestrzeń=większy pomiar=zakłamanie wyniku :)
A jeśli Twój lekarz mówi że nie widział i nic nie widzi złego, to znaczy że nic nie ma, jedynie będzie Ci troszeczkę dokładniej obserwował :) a gdyby uważał że coś jest nie tak wysłałby na jakieś dodatkowe badania - czyli nic złego się nie dzieje!! :)

A poza tym pamiętajcie - każda ciężarówka i każda ciąża jest inna a wszelakie normy są tak naprawdę dla każdej z nas inne :)

Zatem Aniu27 głowa do góry!! Jak chcą Ci robić dodatkowe badania - niech robią, ale to nie zawsze oznacza że coś nam czy dziecku dolega :)

Ja dziś czekam na wózek - wczoraj dzwonili ze sklepu że przyszedł i że zdążyli jeszcze nadać kurierowi dla mnie paczkę i dziś będzie!! :D a jeszcze przedwczoraj mówili że do końca tyg będzie u nich to w pon wyślą we wtorek u mnie będzie - zatem soprajs będę miała brykę wcześniej :D i wczoraj zamówiłam łóżeczko, materacyk i przewijak :D
Jeszcze muszę pościelowe rzeczy zamówić i będzie komplet dla Synusia :D Ach :D

I od poniedziałku chodzę taka zakochana!! Mój Synuś jest taki piękny!! :D:D:D:D:D

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...