WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

o MamaM urodziła w mój termin, gratulację :)

a ja jak do jutra nie urodzę to mam się zgłosić do swojej prowadzącej.

Bakterii nie, zawsze mówiła że mocz mam idealny

o MamaM urodziła w mój termin, gratulację :)

a ja jak do jutra nie urodzę to mam się zgłosić do swojej prowadzącej.

Bakterii nie, zawsze mówiła że mocz mam idealny

Dziewczyny czy Wam tez e badaniu moczu wychodza bakterie dosc liczne bo u mnie to juz kolejny raz

Aniu - no niestety - taki czas przyszedł..... katary, chrypki itd. a niestety te najmniejsze dzieciaczki najszybciej łapią, wiec niedobrze :( Mam nadzieje, ze nie "rozhuśta" się to u Twojego na dobre.

A jak mówisz, ze maluszek ustala sobie rytm dnia juz w brzuszku, to ja mam przekichane :P Moja w ogóle chyba nie spi w nocy :P

Asia - ale numer !!! i co ?? nic lekarz nie mowil?? ze przewiduje kiedy urodzisz czy cos ??

Gratulacje dla MamaM ;)) No i jak dojdziesz do siebie, zdaj nam relację :)
Ja tez chcialabym juz urodzić, bo tak jak asia pisala ta końcówka najgorsza..
ale juz blizej niz dalej ;))

Byliśmy rano w szpitalu no i nie podłączyli mi oksytocyny. Był inny lekarz i po zrobieniu KTG i zbadaniu powiedział, ze niema potrzeby robić tego testu. Także inny lekarz i inna diagnoza. Masakra!! co się nadenerwowałam to moje i do tego nieprzespana noc. Zlecił mi badanie moczu i morfologię i w piątek mamy przyjechać na KTG.
Przed chwilą zjadałam dopiero śniadanie bo musiałam być na czczo no i czas na odpoczynek.

Gratulacje dla MamyM. też już bym chciała urodzić. ta końcówka jest strasznie stresująca.

Cześć dziewczyny,

Olimpia,chyba jednak tak szybko nie urodzisz,pewnie bliżej terminu,myślę że te biegunki u Ciebie to mogą być na tle nerwowym,pewnie dużo myślisz o porodzie i dodatkowo stresuje Cię męża praca,ale spokojnie mój też pracuje tylko na popołudnie do póznej nocy,wraca gdzieś o 2.00 czasem 3.00 i tak samo jak Ty denerwowałam się ze jak zacznę rodzić to ten nie zdąży wrócić,a to drugi poród więc mógł być o wiele szybszy,noi to że obcy kraj,a ja języka nie znam dodatkowo mnie stresowało.No ale dobrze się stało,bo wody odeszły mi o 5.00 nad ranem,więc mąż już był w domu,szybko go zwaliłam w łóżka i pojechaliśmy do szpitala.
Także spokojnie,jest duża szansa że akurat Twój mąż będzie w pobliżu,lub zdąży na czas,pierwszy poród zazwyczaj dłuższy,choć moje dwa czasowo takie same,nie ma reguły.

No a co u nas...Mój maluszek dostał katarek,to było do przewidzenia jak starszy syn przywlukł z przedszkola wirusa to i mąż ma dzisiaj katar a mnie całą noc drapało w gardle.Wczoraj Oliś bardzo mało spał w ciągu dnia,był niespokojny,co godzinę jadł a wieczorem usypiał się dobre 3 godziny,pewnie dlatego że katar się zaczynał,dopiero nad ranem usłyszałam jak coś w nosie świszczy.
Noi u nas jest taki rytm dnia,że mały jeszcze nie odróżnia dnia od nocy bo w dzień pięknie śpi,a jak przychodzi wieczór to długo się usypia,męczy się,nie może usnąć i czasem nie wiem jak mu pomóc.W nocy pobudki co dwie,trzy godziny na jedzonko,najlepiej mu się śpi od 4-8 rano i tak samo było w brzuszku mamy,ja żle spałam,do toalety biegałam często bo mały mi pęchęrz uciskał,w nocy sobie brykał a w dzień prawie wogóle go nie czułam bo spał,noi najlepiej spałam właśnie od 4-8,nie wstawałam już na siusiu:)więc cieszcie się dziewczyny jak dzieci Wam w dzień szarżują bo może w nocy dadzą pospać.

MamaM - Gratulacje! I udało się przed terminem :)
Dużo zdrowka i sił dla Ciebie i synka. A jak ma na imię?

Bambosz może spróbuj zmienić mleko, ale 36 godzin to jeszcze w normie.
Olimpia ją właśnie słyszałam że dziewczynki mają częściej problem z kolka. Przy synku mnie to ominelo zobaczymy jak będzie przy córce :)

MamaM - gratulacje serdeczne. :)

Dopadły mnie właśnie problemy podobno klasyczne dla wszystkich rodziców - czyli K jak kupa! Malutka robi ją rzadko (jest karmiona w sposób mieszany, w tej chwili z przewagą pokarmu sztucznego), czas oczekiwania - nawet 36 godzin, a dziś będzie chyba więcej. Mała nie cierpi z tego powodu, ale widzę, że się męczy i gdy nie zasypia, jedno, co robi, to "produkuje"... Nie można jej w żaden sposób pomóc, pediatra stwierdziła, że dopóki siusia normalnie, a kupka jest w dobrym kolorze, nie należy się niczym martwić.

Tak, czy inaczej, strasznie mi jej szkoda. :(

jej !!! spojrzałam na swój suwaczek ! - jestem przerażona !!!!!!
Jak to szybko minęło !

Hej hej :)

Ja miałam okropną noc :/... co prawda spalam, ale tak mnie brzuch bolał, ze kilka razy się budziłam, a na siku, to ledwo szłam :/
Obudziłam się o 8:00. zjadłam juz śniadanie i teraz znow zdycham, bo mała mi daje dalej popalić :/ czy ona w ogóle nie śpi ??!!! A jak nie spi, to mi wypchnie sie tak że ani siedziec, ani lezec nie moge :/ o spojeniu łonowym nie wspomnę :/ i jeszcze gmera mnie tam gdzies paluszkami po szyjce :/

MamoM ! - Gratki !!! I Buziaczki dla synka od forumowych cioc !!! :) Koniecznie czekamy na reację !! :)

Asiu, a za Ciebie tez trzymamy kciuki i koniecznie daj znac po :)

Słoneczko - a Ty dawaj dziś znać po wizycie :)

Bambosz.... wiesz, ja sie pocieszam myslą, że bede miec dziewczynke ;) Bo podobno dziewczynki sa mniej marudne :)

pada....zimno i brzydko.
I cos mnie gardło pobolewa :/

Musze jeszcze zadzwonic do spoldzielni, bo wczoraj chcielismy w domu właczyc ogrzewanie i chyba mamy rurki zapowietrzone, bo nic nie grzeje :/

Aktualnie nic mi sie nie chce :/ Ale bede musiała wyjsc po chleb i wedline.
Powinnam jechac po wynik GBS, ale brzuch mi tak nawala, ze nigdzie dalej nie jade :/
jeszcze mi koszą trawe pod oknem !! zwariuje ! :/

Bambosz - super że Wam się układa i się tak świetnie dogadujecie z Różyczką :D Może akurat Wam sie uda i nie będzie żadnych kolek - bądź pozytywnej myśli :D

Aaaaaa MamoM gratuluje!! Dla Maluszka z kolei zycze duzo zdrowka - jak bedziesz juz miala chwilke to daj nam znac co i jak, jak sie czujecie i w ogole!!:)

Asiu spokojnie najwazniejsze ze wszystko pod stala opieka lekarza i kto wie moze juz niedlugo Maluszek bedzie z Toba!!:)

My dzis na 18 do lekarza, zobaczymy naszego Synusia!! Aaas nie moge sie doczekac!!!!!!!;)

Witam Mamuski po przerwie :-)
Bambosz super ze maluszek daje pospac oby to sir nie zmienilo :-)

Asia bedziesz w dobrych rekach wiec nie masz sie co martwic wszystko bedzie ok.

MamaM Gratulacje :-):-) jak juz sie troszke ogarniesz to czekamy na opis wydarzen

Cześć dziewczyny. Urodziłam 24 września o godz 10. Mały 55 cm i 3640g.

Bambosz - najważniejsze że złapałas rytm, oby kolki Was ominęły :)

Asiu, powodzenia jutro. Będziesz pod kontrolą więc wszystko będzie ok. I być może maluszek już niedługo będzie z Tobą :)

KTG wyszło dobre, ale ze względu na małą ilość wód, wysokie ciśnienie, obrzęki i dojrzałe łożysko jutro mam się zgłosić na test oksytocyny. Będą mi podawać oksytocyne i sprawdzać skurcze i tętno dziecko. Denerwuję się bo nie wiem co to jutro będzie. Może być że test zakończy się porodem. Chyba dzisiaj nie zasnę...

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie tuż-tuż. :) Powiem wam, z perspektywy już prawie 3 tygodni, że spodziewałam się, że będzie o wiele ciężej z maluszkiem. Póki co idzie bardzo dobrze - szczególnie w sprawach regulowania rytmu dnia, posiłków, snu itd. I co najważniejsze, łącznie w nocy przesypiam 5-6 godzin (oczywiście na raty, ale nie są to noce bezsenne...). No cóż, ponoć kolki startują w 2 i 3 miesiącu, więc może jeszcze wszystko przede mną, ale jestem póki co optymistyczna. :)

A jak ze spacerami u świeżo upieczonych mamuś? Ile dziennie jeździcie? I co planujecie, gdy siądzie pogoda (już robi się zimniej i wietrzniej)?

Z wodami nie ma co czekać jeśli naprawdę się sączą. Ja bym leciała za bardzo przewrażliwiona. A ja dziś powinnam rodzić, moja mała Kornelka chyba zapomniała że dziś 24 :)

Hej dziewczynki :)

Ja juz na nogach od godziny. Nie wiem co dzis bede robic :/
Mialam jechac po wynik GBS, ale taaaaaaaaaaak mi sie nie chce nigdzie wychodzic :/... Moze maz skonczy wczesniej dzis albo jutro to mnie zawiezie :P

MamaM- ja mam podobnie. chwytają mnie skurcze i od czasu do czasu mam mdłości. Dwa dni z rzedu rano miałam tez biegunkę, a poza tym to nic. czasem pobolewanie w szyjce. Moze się zaczęła otwierac ??
No i spojenie łonowe....wczoraj nie bolało w ogóle, a dziś zaczęło w nocy :/... rano dzis miałam tam tak wszystko obolałe, jakby mi ktoś za przeproszeniem kaśkę skopał ;P No i jawiem, kto mnie tam skopał :P

W ogóle od rana gadam z córą.... bo teraz to się tak ułożyła, że wyglądam jakby mi się brzuch przesunał na prawą stronę :P i tyłkiem mi tam wypina, że aż boli.... a ta za chiny ludowe nie chce się przesunać ! :P

Asiu... wiesz, teoretycznie u Ciebie mogło się zaczac cos dziac. Ja jakbym podejrzewała saczace sie wody, to pojechałabym chyba na Izbe :/

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...