WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Selene, a gdzie to Retro jest?

Edit: Już wygooglałam - przy starówce gdzieś, tak?

Ja generalnie w Gdańsku to uwielbiam Retro mają tam pyszne rzeczy :) mogłabym tam siedzieć i jeść cały dzień ich ciacha :)

A, rozumiem, bo już myślałam, że Ciebie też nie będzie i coś mi umknęło. :)

Arabelka, miło Cię czytać. :) Oszczędzaj się, jeśli możesz.
Fajnie, że już też jesteś po połówkowym i że będzie na pewno chłopak. Co do wagi, to ja biorę na to sporą poprawkę - te wyliczenia z usg bywają tak rozbieżne z rzeczywistością, że równie dobrze Twój synek może być większy niż mój. :)

A co do spotkania to proponuję, żeby już zacząć coś ustalać, bo potem się będziemy zbierać miesiąc na kolejne. ;) Proponuję ten tydzień po majowym weekendzie, już na spokojnie. Tylko byle nie w czwartek, błagam. Dziewczyny proponowały spotkanie przy kawie / herbacie / soku / koktajlu tym razem. Tylko ja nie bardzo wiem gdzie można wypić coś dobrego. Może w GB?

Czesc Dziewczyny,

Kilka dni mnie nie bylo a tu tyle sie dzialo na forum :-) .Poczytalam sobie i momentami nie wierzylam w to co czytam, ale komentarz :-) pozostawie dla siebie.Co by kolejnej "awantury" nie rozpoczynac ;-)
W koncu sie przeprowadzilismy, ale kosztowalo mnie to tyle nerwow i wysilku,ze jednego dnia wyladowalam ze skorczami macicy.Pare godzin lezenia, nospa i pomoglo. :-)

Melduje, ze polowkowe mamy za soba :-) Potwierdzil sie synek, a najbardziej rozbawil mnie opis "prawidlowe meskie narzady plciowe":-) Dzidzius rozwija sie prawidlow:-) Tylko troszke jest chudziutki,bo 380 g.Mamtu Twoj Maluszek to sporo wiekszy jest :-) A po Tobie nic prawie ciazy nie widac :-)
Termin z usg i om ten sam 7 wrzesnia.

Aga,Dora, Ania83- napisze Wam pare slow nt szkoly rodzenia na Unruga,bo wlasnie tam chodze. w prawdzie zapisalam sie w pierwszy mozliwy terminie ze wzgledu na cwiczenia i okazalo sie, ze na zajecia teoretyczne mozna chodzic od 20 tyg,a na cwiczenia dopiero od 30 tyg ciazy.Troche sie rozczarowalamze tyle musze czekac na te cwiczenia, ale zalicze teraz teorie i na spokojnie bede j pozniej jezdzic na cwiczenia.Tym bardziej ze w wakacje, beda jeszcze wieksze korki na estakadzie, to raz w tyg mi wystarczy taka wyprawa.Na nastepnych zajeciach ide zwiedzac porodowke w Redlowie,wiec zdam Wam relacje :-) Ale juz opinie slyszalam nt tego szpitala od samej poloznej.

Dziewczyny gratuluje pozytywnych badan i wizyt lekarskich :-) Oby tak dalej do samego rozwiazania :-)

Z tym grillem super pomysl.Niestety za pozno przeczytalam o Waszym spotkaniu i mam juz inne plany.Ale nastepnym razem mysle, ze mi sie uda spotkac :-)

ja w pracy ale do 15 a potem lecę na ognicho :) już nawet przed chwilą kiełbaskę zakupiłam :))
I coś jest w tym co mówisz, czasem ktoś ma tuniczkę na sobie i się inni zastanawiają czy wypada gratulować czy się komuś przybrało tylko czy to właśnie wyżej wspomniane niekorzystne tuniczki :) heh

Dorotiii, ale odcinające się pod biustem u mnie też nie wchodzą w grę. Po pierwsze - nie podobają mi się w ogóle, a po drugie - mam wrażenie, że w nich każdy wygląda bardzo niekorzystnie, nawet nie będąc w ciąży. Ja mam takie luźne - jedną a'la koszulę, a drugą - taką z przedłużanym tyłem i w nich wyglądam jak człowiek, a nie jak kulka. ;)

A Ty nie na ognichu?

Marta super jakbyś spojrzała na te ogrodniczki - ja poszukuję na 104 ewentualnie 98 jak jakieś duże :)
Widzisz mamtu a ja w tunikach wyglądam jakbym miała rodzić w maju, góra początek czerwca, w takich odcinanych pod biustem to już w ogóle jak po terminie ;p Jakoś dziwnie na mnie się układają :)

Selene, daj spokój. Jeszcze się nasprzątasz. ;)

Ja poniekąd muszę to zrobić, bo chcę mieć jak najszybciej z głowy opróżnianie przyszłego pokoju Młodszego, który w tej chwili jest jedną wielką graciarnią. Pokój, nie Młodszy. ;) Pewnie gdyby nie to, to bym ręką nie ruszyła. Okna, na przykład, mam wciąż jeszcze nieumyte. :/

U mnie brzuch na szczęście, mimo rosnącej wagi, nie jest jeszcze bardzo widoczny. Znajomi, którzy nie wiedzą o ciąży, jeszcze nie zauważają, że coś się zmieniło. Chwała luźnym tunikom! ;)

fakt, w kolejnych ciążach brzuchol szybciej rośnie. Ja mam też już spory tak wyglądam jakbym o miesiąc większa ciąże miała. Ale póki co waga się utrzymuje. 4,5 kg na +. Na tym etapie z Maksem miałam już 8 na plusie więc jest zdecydowanie lepiej oby się utrzymało.
Marta ja szukam ogrodniczek na 92 rozmiar. Jak Ci wpadnie w oko dawaj szybko znać :)
My na majówkę jedziemy do Ostrowitego nad jeziorko. Ruszamy w środę :) o ile moj małżonek dojdzie do siebie.
O sprzątaniu się nie wypowiadam bo ja z moim leniem to przy Was powinnam się wstydzić.

A ja znowu mam bajzel w domu. Wydawało mi się, że z papierami nie będzie tak źle, ale idzie mi to gorzej niż wczoraj z ciuchami. Padam na pysk, normalnie. :/

Wow, Olimpia, niezły masz ten brzuszek już! Mój wielkościowo podobny. Tyle, że ja już mam 3,5 kg na plusie, więc się wolę nie fotografować.

Sonia, a Ty co tam się wypinasz, chudzino? ;)

Anusia, co do tego wątku - to tam już prawie połowa linków jest nieaktywna, sama ostatnio sprawdzałam z ciekawości. A szkoda, bo to były naprawdę "przydatne linki". ;)

Udanego spotkania, Dziewczyny! Zdajcie relację po powrocie. :)

Masz Aniu rację. Ja w trzeciej jestem to już w ogóle...i sama widzę różnice w stosunku do poprzedniej ciąży..ja w ciazowych spodniach chodzę chyba już od ósmego tyg bo wszystko mnie gniotlo..No ale inne rzeczy są ważniejsze ;-)

Brzuszek ciążowy w pierwszej ciąży to tak widoczny jest dopiero w 5 miesiącu,przynajmniej dla tych szczupłych dziewczyn,ale w drugiej to już inaczej jest,szybciej jest większy bo pozostałości tłuszczyku z pierwszej ciąży,to ja jakbym Wam wkleiła zdjęcie to byście powiedziały że jestem w 7 miesiącu,a już napewno w 6,bo dokładnie taki miałam w pierwszej ciąży hehe

Dorotiii właśnie to samo miałam napisać :-P ja to mam już o wiele większy brzucho. A wieczorkiem to już całkiem ;-)
Dziewczyny nie martwcie sie że nie tyjecie ostatnio lekarka powiedziała mi że nie jest niepokojące nie przybieranie na wadze lub małe przybieranie lecz zbyt szybkie tycie ;-)

wiecie, że jeszcze chwilę i dobijemy do kolejnej 500tki? :)

Sonia, mój gin to Piotr Zabul (ten młodszy). Pracuje m.in. na Zaspie w szpitalu.

A ja właśnie wróciłam od mechanika i dalej coś szwankuje:( Samochodu nie odebrałam i nie mam transportu, także nie dojadę na grilla:((
A swoją drogą to ciekawe czy w ogóle bym do Was dojechała, bo ja to taki niedzielny kierowca i pewnie bym zbłądziła hehe:)

No nic, mam nadzieję, że następnym razem (za niedługo) spotkam się z Wami:)

Na majówkę mieliśmy jechać do Stężycy, ale bez samochodu to troche lipa i pewnie będę uprawiać spacery brzegiem morza. Chociaż rusza tramwaj wodny na Hel, to może tam się wybierzemy po raz enty:)

Jak przeczytałam o Waszej energii do sprzątania to aż głupio mi się zrobiło. Ja co któryś dzień coś porobie, a tak to bumelke odstawiam:)
Też mam kota, ale na szczęście jasne meble i jasną podłogę, więc Rudego sierści za bardzo nie widać.

A jakich rozmiarów ogrodniczek szukacie? Bo ja odwiedzam często sklepy z ubraniami dla dzieci i mogę spojrzeć.

Miłego grilowania i jak będziecie wcinać kiełbaskę to mnie wspomnijcie:)

hehe małe te wasze brzuszki :)
Ja przy was to wypadam hohohoho! ;p

jest cos w tych ogrodniczkach bo kiedys szukalam na wiecej niz 86cm i nie bylo, moze to dlatego ze sa niewygodne przy nocniku, sam to sobie dzieciak ich nie sciagnie na czas.

Olimpia ja mam dziecko + kota, więc mieszanka wybuchowa :))))))

idę poczytać, co w Gdyni, bo jestem niedoinformowana

a w ogóle - to ja zawsze myślałam, że ja zaczyna rosnąć brzuszek, to tak od spojenia łonowego....a jak się okazuje poniżej pępka zaraz zaczyna robić się piłka :)

soniu - -ale w ogóle to Ty chudzinka jestes :)

olimpia wierz mi kot przy dziecku to nic ;p moje 3 koty nie robią nawet połowy meksyku który robi Dominik ;)

a co się w tej Gdyni dzisiaj dzieje.... ach ;( a jakoś w ciąży powiem wam szczerze że bardziej emocjonalnie do wszystkiego podchodzę...

ja będę z dzieckiem i chyba jeszcze mąż się wbije :)

Selene dzięki za info, jakiś pogrom z tymi ogrodniczkami nigdzie nie ma. Żadne spodnie się mojemu nie trzymają na tyłku jak należy i co chwile ma goły brzuch i plecy a pogoda jednak zdradliwa i nie chce żeby się przeziębił.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...