WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Selene, a gdzie to Retro jest?

Edit: Już wygooglałam - przy starówce gdzieś, tak?

Ja generalnie w Gdańsku to uwielbiam Retro mają tam pyszne rzeczy :) mogłabym tam siedzieć i jeść cały dzień ich ciacha :)

A, rozumiem, bo już myślałam, że Ciebie też nie będzie i coś mi umknęło. :)

Arabelka, miło Cię czytać. :) Oszczędzaj się, jeśli możesz.
Fajnie, że już też jesteś po połówkowym i że będzie na pewno chłopak. Co do wagi, to ja biorę na to sporą poprawkę - te wyliczenia z usg bywają tak rozbieżne z rzeczywistością, że równie dobrze Twój synek może być większy niż mój. :)

A co do spotkania to proponuję, żeby już zacząć coś ustalać, bo potem się będziemy zbierać miesiąc na kolejne. ;) Proponuję ten tydzień po majowym weekendzie, już na spokojnie. Tylko byle nie w czwartek, błagam. Dziewczyny proponowały spotkanie przy kawie / herbacie / soku / koktajlu tym razem. Tylko ja nie bardzo wiem gdzie można wypić coś dobrego. Może w GB?

Czesc Dziewczyny,

Kilka dni mnie nie bylo a tu tyle sie dzialo na forum :-) .Poczytalam sobie i momentami nie wierzylam w to co czytam, ale komentarz :-) pozostawie dla siebie.Co by kolejnej "awantury" nie rozpoczynac ;-)
W koncu sie przeprowadzilismy, ale kosztowalo mnie to tyle nerwow i wysilku,ze jednego dnia wyladowalam ze skorczami macicy.Pare godzin lezenia, nospa i pomoglo. :-)

Melduje, ze polowkowe mamy za soba :-) Potwierdzil sie synek, a najbardziej rozbawil mnie opis "prawidlowe meskie narzady plciowe":-) Dzidzius rozwija sie prawidlow:-) Tylko troszke jest chudziutki,bo 380 g.Mamtu Twoj Maluszek to sporo wiekszy jest :-) A po Tobie nic prawie ciazy nie widac :-)
Termin z usg i om ten sam 7 wrzesnia.

Aga,Dora, Ania83- napisze Wam pare slow nt szkoly rodzenia na Unruga,bo wlasnie tam chodze. w prawdzie zapisalam sie w pierwszy mozliwy terminie ze wzgledu na cwiczenia i okazalo sie, ze na zajecia teoretyczne mozna chodzic od 20 tyg,a na cwiczenia dopiero od 30 tyg ciazy.Troche sie rozczarowalamze tyle musze czekac na te cwiczenia, ale zalicze teraz teorie i na spokojnie bede j pozniej jezdzic na cwiczenia.Tym bardziej ze w wakacje, beda jeszcze wieksze korki na estakadzie, to raz w tyg mi wystarczy taka wyprawa.Na nastepnych zajeciach ide zwiedzac porodowke w Redlowie,wiec zdam Wam relacje :-) Ale juz opinie slyszalam nt tego szpitala od samej poloznej.

Dziewczyny gratuluje pozytywnych badan i wizyt lekarskich :-) Oby tak dalej do samego rozwiazania :-)

Z tym grillem super pomysl.Niestety za pozno przeczytalam o Waszym spotkaniu i mam juz inne plany.Ale nastepnym razem mysle, ze mi sie uda spotkac :-)

ja w pracy ale do 15 a potem lecę na ognicho :) już nawet przed chwilą kiełbaskę zakupiłam :))
I coś jest w tym co mówisz, czasem ktoś ma tuniczkę na sobie i się inni zastanawiają czy wypada gratulować czy się komuś przybrało tylko czy to właśnie wyżej wspomniane niekorzystne tuniczki :) heh

Dorotiii, ale odcinające się pod biustem u mnie też nie wchodzą w grę. Po pierwsze - nie podobają mi się w ogóle, a po drugie - mam wrażenie, że w nich każdy wygląda bardzo niekorzystnie, nawet nie będąc w ciąży. Ja mam takie luźne - jedną a'la koszulę, a drugą - taką z przedłużanym tyłem i w nich wyglądam jak człowiek, a nie jak kulka. ;)

A Ty nie na ognichu?

Marta super jakbyś spojrzała na te ogrodniczki - ja poszukuję na 104 ewentualnie 98 jak jakieś duże :)
Widzisz mamtu a ja w tunikach wyglądam jakbym miała rodzić w maju, góra początek czerwca, w takich odcinanych pod biustem to już w ogóle jak po terminie ;p Jakoś dziwnie na mnie się układają :)

Selene, daj spokój. Jeszcze się nasprzątasz. ;)

Ja poniekąd muszę to zrobić, bo chcę mieć jak najszybciej z głowy opróżnianie przyszłego pokoju Młodszego, który w tej chwili jest jedną wielką graciarnią. Pokój, nie Młodszy. ;) Pewnie gdyby nie to, to bym ręką nie ruszyła. Okna, na przykład, mam wciąż jeszcze nieumyte. :/

U mnie brzuch na szczęście, mimo rosnącej wagi, nie jest jeszcze bardzo widoczny. Znajomi, którzy nie wiedzą o ciąży, jeszcze nie zauważają, że coś się zmieniło. Chwała luźnym tunikom! ;)

fakt, w kolejnych ciążach brzuchol szybciej rośnie. Ja mam też już spory tak wyglądam jakbym o miesiąc większa ciąże miała. Ale póki co waga się utrzymuje. 4,5 kg na +. Na tym etapie z Maksem miałam już 8 na plusie więc jest zdecydowanie lepiej oby się utrzymało.
Marta ja szukam ogrodniczek na 92 rozmiar. Jak Ci wpadnie w oko dawaj szybko znać :)
My na majówkę jedziemy do Ostrowitego nad jeziorko. Ruszamy w środę :) o ile moj małżonek dojdzie do siebie.
O sprzątaniu się nie wypowiadam bo ja z moim leniem to przy Was powinnam się wstydzić.

A ja znowu mam bajzel w domu. Wydawało mi się, że z papierami nie będzie tak źle, ale idzie mi to gorzej niż wczoraj z ciuchami. Padam na pysk, normalnie. :/

Wow, Olimpia, niezły masz ten brzuszek już! Mój wielkościowo podobny. Tyle, że ja już mam 3,5 kg na plusie, więc się wolę nie fotografować.

Sonia, a Ty co tam się wypinasz, chudzino? ;)

Anusia, co do tego wątku - to tam już prawie połowa linków jest nieaktywna, sama ostatnio sprawdzałam z ciekawości. A szkoda, bo to były naprawdę "przydatne linki". ;)

Udanego spotkania, Dziewczyny! Zdajcie relację po powrocie. :)

Masz Aniu rację. Ja w trzeciej jestem to już w ogóle...i sama widzę różnice w stosunku do poprzedniej ciąży..ja w ciazowych spodniach chodzę chyba już od ósmego tyg bo wszystko mnie gniotlo..No ale inne rzeczy są ważniejsze ;-)

Brzuszek ciążowy w pierwszej ciąży to tak widoczny jest dopiero w 5 miesiącu,przynajmniej dla tych szczupłych dziewczyn,ale w drugiej to już inaczej jest,szybciej jest większy bo pozostałości tłuszczyku z pierwszej ciąży,to ja jakbym Wam wkleiła zdjęcie to byście powiedziały że jestem w 7 miesiącu,a już napewno w 6,bo dokładnie taki miałam w pierwszej ciąży hehe

Dorotiii właśnie to samo miałam napisać :-P ja to mam już o wiele większy brzucho. A wieczorkiem to już całkiem ;-)
Dziewczyny nie martwcie sie że nie tyjecie ostatnio lekarka powiedziała mi że nie jest niepokojące nie przybieranie na wadze lub małe przybieranie lecz zbyt szybkie tycie ;-)

wiecie, że jeszcze chwilę i dobijemy do kolejnej 500tki? :)

Sonia, mój gin to Piotr Zabul (ten młodszy). Pracuje m.in. na Zaspie w szpitalu.

A ja właśnie wróciłam od mechanika i dalej coś szwankuje:( Samochodu nie odebrałam i nie mam transportu, także nie dojadę na grilla:((
A swoją drogą to ciekawe czy w ogóle bym do Was dojechała, bo ja to taki niedzielny kierowca i pewnie bym zbłądziła hehe:)

No nic, mam nadzieję, że następnym razem (za niedługo) spotkam się z Wami:)

Na majówkę mieliśmy jechać do Stężycy, ale bez samochodu to troche lipa i pewnie będę uprawiać spacery brzegiem morza. Chociaż rusza tramwaj wodny na Hel, to może tam się wybierzemy po raz enty:)

Jak przeczytałam o Waszej energii do sprzątania to aż głupio mi się zrobiło. Ja co któryś dzień coś porobie, a tak to bumelke odstawiam:)
Też mam kota, ale na szczęście jasne meble i jasną podłogę, więc Rudego sierści za bardzo nie widać.

A jakich rozmiarów ogrodniczek szukacie? Bo ja odwiedzam często sklepy z ubraniami dla dzieci i mogę spojrzeć.

Miłego grilowania i jak będziecie wcinać kiełbaskę to mnie wspomnijcie:)

hehe małe te wasze brzuszki :)
Ja przy was to wypadam hohohoho! ;p

jest cos w tych ogrodniczkach bo kiedys szukalam na wiecej niz 86cm i nie bylo, moze to dlatego ze sa niewygodne przy nocniku, sam to sobie dzieciak ich nie sciagnie na czas.

Olimpia ja mam dziecko + kota, więc mieszanka wybuchowa :))))))

idę poczytać, co w Gdyni, bo jestem niedoinformowana

a w ogóle - to ja zawsze myślałam, że ja zaczyna rosnąć brzuszek, to tak od spojenia łonowego....a jak się okazuje poniżej pępka zaraz zaczyna robić się piłka :)

soniu - -ale w ogóle to Ty chudzinka jestes :)

olimpia wierz mi kot przy dziecku to nic ;p moje 3 koty nie robią nawet połowy meksyku który robi Dominik ;)

a co się w tej Gdyni dzisiaj dzieje.... ach ;( a jakoś w ciąży powiem wam szczerze że bardziej emocjonalnie do wszystkiego podchodzę...

ja będę z dzieckiem i chyba jeszcze mąż się wbije :)

Selene dzięki za info, jakiś pogrom z tymi ogrodniczkami nigdzie nie ma. Żadne spodnie się mojemu nie trzymają na tyłku jak należy i co chwile ma goły brzuch i plecy a pogoda jednak zdradliwa i nie chce żeby się przeziębił.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...