WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

mamtu spokojnie :) ja po prostu nie skomentowałam tej wypowiedzi gdyż uznałam, że z takimi osobami się nie dyskutuje ponieważ najpierw zniżą Cię do swojego poziomu a później pokonają doświadczeniem.
Swoją drogą gdyby wprowadzać takie ograniczenia korzystania z forum to mieszkający poza granicami Polski powinni korzystać z forum Państwa w którym się znajdują.

Jeśli chodzi o zdjęcia to dobrze, że napisałaś bo nawet nie wiedziałam, że już są :)

Szkoda, że nie wpadniesz na grilla ale mam nadzieje, że spotkamy się innym razem :)

Mamtu trzymam kciuki będzie dobrze :-):-) :-*:-*
Buuuuuu w czwartek jadę do rodziców :-(:-(

Panda, wkleję Ci mój wczorajszy post odnośnie grilla :)

"Dziewczyny!

W czwartek postanowiłyśmy zorganizować z Cleanną grilla - bo inaczej to my się nigdy nie zorganizujemy ;). Podobno w Gdańsku Oliwie jest bardzo fajne miejsce do grillowania - i tam byśmy się spotkały. Każdy zabiera na co ma ochotę - kiełbaski, karkówki, sałatki itd., ale przede wszystkim dobry humor :). I o godz. 13.00 zbieramy się na miejscu - kto się pisze? Oczywiście jeśli komuś jest za wcześnie z różnych względów to poczekamy! Pewnie szybko się nie zbierzemy, a spóźnialskich nie wygonimy :)."

Marta, siadaj z tą książką na balkonie i się nie przejmuj! ;) Kiedy sobie odpoczniesz jak nie teraz? Jak masz możliwość to korzystaj :)

Mamtu, trzymam mocno kciuki za badanie! Na pewno wszystko będzie w najlepszym porządku :) Szkoda, że nie będzie Was w czwartek (o ile on w ogóle dojdzie do skutku ;) ). No ale tak jak pisałam, liczymy się z tym, że zawsze komuś termin nie będzie odpowiadał... Mnie na pewno też nie na wszystkich spotkaniach zobaczycie ;). Nie mniej jednak, szkoda ogromna!

Panda grill w czwartek o 13 w oliwie

Marta13 o spotkaniu coś kojarze a z tym grillem to o co chodzi? ;-)

Sonia, trzeba kliknąć "Lubię to" lub napisać komentarz.
Marta jak masz chęci to zapraszam z tą poduszką ;)
Mamtu powodzenia na badaniu, trzymam kciuki. Na warsztaty moda na brzuszek też jestem zapisana :)

Widziałam foty haha chyba w złym miejscu stałam przy tym losowaniu - na celowniku :) Mamtu a kojarzysz co ten fotograf mówił - co trzeba zrobić żeby wygrać sesję zdjęciową?

Mamtu, niestety nie mam profilu na FB :)) Jak znajdę jakąś osobę z wejściem to podejrze.
A ja kompletnie zapomniałam o warsztatach/spotkaniu 6 czerwca w Gdansku. Dobrze, że o tym wspomniałaś:)

Aniu - jak chodzę do Ew Żmudzińkiej - są poztywne opinie i negatywne na jej temat, ale jakoś mam do niej zaufanie, o wszytskim mnie informuje na bierząco, nie wypowiada się jeśli nie jest pewna...
niestety z tego co znalazłam w internecie to personel jaki takm pracuje:

dr hab. n. med Małgorzata Świątkowska-Freund - z-ca Kierownika Kliniki Położnictwa

prof. dr hab. med. Krzysztof Łukaszuk

dr hab. n. med Dagmara Klasa-Mazurkiewicz

lek. Przemysław Adamski

lek. Maciej Boćkowski

dr med. Katarzyna Ciach

dr med. Wojciech Gościniak

dr med. Wojciech Grzybowski

dr med. Bogumiła Kiełbratowska

lek. Katarzyna Kopacz

lek. Beata Królikowska-Kobierska

dr med. Michał Korzon

dr med. Dariusz Lautenbach

dr med. Katarzyna Leszczyńska

lek. Mariusz Łukaszuk

dr med. Joanna Manitius-Sudara

lek. med. Michał Mędraś

lek. Katarzyna Nocoń-Gronowska

lek. Izabela Pabin

dr med. Zofia Pankrac

lek. Anna Partyka

lek. Katarzyna Podsiadło

lek. Paulina Przyłucka

dr med. Jerzy Smutek

lek. Anetta Traczyk-Łoś

lek. Dorota Wójcik

lek. Katarzyna Zielińska

mgr Aleksandra Kroll-Kiszczak - Sekretariat Kliniki Poloznictwa

kierownikiem jest Preis - u którego byłam na prenatalnym i połókowe się wybiram niedługo...
niestety wychodzi na to że moja gin już tam nie pracuje i w całości swój czas poświęca na Invictę i wlasną prywatną praktykę - jednak nadal posiada tam swoich koleów lekarzy i tutaj to jest pomocne, bo z dośiadczenia pierwszego mojego porodu jej nie było na dyżurze (była w kartuzach w szpitalu) ale z tego co mi pielęgniarki powiedziay cały czas chciała bć informowanai postępach w porodzie no i dzięki niej po cc dostałam antbiotyk i znieczulenie dożylne więc mogłam odpocząs i usnąc (zdjęcia jakie posiada mój Mąż atamtego dnia mnie przerażają - wyglądałam okropnie)..to już twoja decyzja. Mogę jednie powiedzieć, że prwatnie przjmuje u siebie w Żukowie i wizta osztuje u niej 100zł.Na każdej wizycie robi USG i do tej por na każdej badała mnie dpochwowo - niestety jede porównanie mam z lekarzem na NFZ u siebie w przchodni n Jasieniu i po pierwszej wizycie stwierdziłam, że już nigdy do nego nie pójde (a na wstępie chciałam u niego prowadzić calą ciążę)...
Z tego co wiem to Preis też prowadzi ciążę..więc jeśli nie Żmudzińska to może on albo ta Małgorzata Świątkowska-Freund - o niej tez słszałam dobre opinie ale trudno się do niej wbić...

Dzień dobry:)

Mamtu, na którą masz badanie? Będę myśleć o Tobie, żebyś była spokojna. Bo badanie przebiegnie pomyślnie:) Maluszek rozwija się prawidłowo, ja to wiem:)

Panda, spotkanie na kawie ince oczywiście też:) Proponowałam termin np w tym tygodniu albo po długim weekendzie. Mi jest w sumie obojętne o której godzinie, bo ja na L4 w domu siedze/leże, więc ja sie dostosuje do większości.
No i mam nadzieje, że takich spotkań zorganizujemy więcej niż jedno:)

A poza tym to nic mi się nie chce;] Najchętniej to posiedziałabym na balkonie z kawą i dobrą książką, ale obiad sam się nie zrobi. Ja tak reaguje przed remontem w mieszkaniu tzn malowaniem. Nie znosze remontu,sprzątania i najchętniej to wynajęłabym jakąś ekipę by potem sprzątnęła ten kurz :)))

Selene, może podrzucić Ci poduszeczkę do pracy? ;)

Miłego i spokojnego dnia :)

Dziewczyny, na profilu BM pojawiły się zdjęcia z warsztatów. :)

Marta, Cleanna, Aga, Sonia, Selene, Arabelka, wypatrzyłam Was!
A nasze wątkowe 'losowarki' prezentują się pięknie w oczekiwaniu na wyniki. :P W sumie na kilka zdjęć udało nam się załapać. ;)

Dzień dobry. :)

A obiecywałam sobie, że już nie będę się stresować przed wizytą i co? Obudziłam się o 4:30 i myślę o tym połówkowym od wschodu słońca.

Aga, spotkanie zaliczę następnym razem, bo z Młodym to ja się ubawię jak pies w studni. Nawet pogadać nie będzie jak. ;) Ale pomysł z grillem fajny.

Dora, ja też już jestem zapisana na warsztaty z Mamo To Ja tyle, że w Gdańsku, na 6. 06. :)

Marta, cieszę się, że z Tobą już lepiej. Trzymaj się. :)
Ja makrelę wędzoną wcinam co jakiś czas. Nie wiedziałam, że są jakieś przeciwwskazania w tym względzie, ale jak na razie czuję się dobrze. ;)

Ania27, błagam Cię, wyluzuj. Dopóki jest to forum otwarte, to każdy ma prawo wypowiadać się na nim gdzie mu się żywnie podoba i, wybacz, ale nie Ty będziesz o tym decydować. :/ Ty naprawdę uważasz ten wątek za swoją własność, bo go założyłaś? Współczuję. :/ A z Cleanną znamy się osobiście, więc nie rozumiem o co dym.

I napiszę tylko - Cleanna, wstyd mi, że właśnie tutaj musiałaś przeczytać takie słowa. Mam nadzieję, że mimo wszystko nie przestaniesz się odzywać i że niedługo znowu się spotkamy.

Moim zdaniem każda dyskusja, dopóki jest tylko wymianą zdań różniących się od siebie osób, nie jest niczym złym. Chyba, że zaczyna przybierać formę wzajemnego obrażania się i oskarżania, bo to już przekracza moje umiejętności 'negocjacyjne'. Dajmy se siana, Dziewczyny, co? ;)

Miłego dnia!

Witam w poniedziałek!
Ciężo było mi dzisiaj wstać, po urlopie człowiek jest rozbity. A urlop intensywny. Codziennie w ruchu praktycznie cały dzień. Sobota najbardziej aktywna. Rano byliśmy na targach mieszkaniowych, potem przyjęcie urodzinowe młodego, wieczorem padłam jak kawka.

Panda tymi goframi mi smaka narobiłaś, chyba dzisiaj sobie zrobię :)

Ale generalnie w tej chwili najbardziej marzę o śnie, mogłam zabrać poduszkę do pracy ;)

Metale ciezkie sa tylko w niektorych rybach, tunczyk I losos. Byly jeszcze inne ale nie zakodowalam bo nie jem ich. Chyba rekin, ryba miecz. Ogolnie mozna puszke tunczyk i kawalek lososia tygodniowo.
Co do wyboru szpitala musisz sie zastanowic co dla ciebie jest najwazniejsze. W moim przypadku zawazylo ze szpital mial intensywna terapie dla noworodkow, co niestety nam sie przydalo. Mialam w glowie sytuacje kolezanki ktora miala cc bo zycie dziecka bylo zagrozone, uspili ja I zaraz po porodzie przewieziono dziecko do innego szpitala bo ten nie mial intensywnej terapii I nie widziala dziecka przez 3 dni bo nie chcieli jej wypuscic po cesarce. Ja przynajmniej moglam byc z mloda.
Tak z mojego doswiadczenia naturalne skurcze sa do wytrzymania a jakas super wytrzymala nie jestem, za to te po oksytocynie to juz jest kongo i moment jak mi podali epidural byl prawie najlepszym momentem mojego zycie, tyle ze sie gdzies naczytalam ze parte juz nie bola i kazalam odstawic epidural, zeby lepiej czuc - duzy blad.

Dziewczyny a o co chodzi z tym grillem? Bo ja chyba coś przeoczylam...o spotkaniu gadalysmy a tu nagle grill? Zakrecilam się :-P
Wy już o porodzie rozmawiacie? A to jeszcze kawał czasu...dlatego ja sie nie udzielam bo jeszcze o tym nie myślę. Ja biorę pod uwagę wyłącznie Kliniczna bo tam mam lekarke i tylko jej ufam...tyle już przeszlysmy razem..nie biorę pod uwagę innej opcji. Ale to temat na poźniej...jak dla mnie oczywiście ;-)
Ja dziś byłam z Mężem u Synkow na cmentarzu zanieslismy świeże kwiatki -bratki w koszyczkach ale..nie o tym chciałam..bo wiecie gdzie potem Mąż mnie zabrał? Na gofry!!!!!!!!! Wrąbalam go aż huczalo :-) i od razu trochę humor mi sie poprawił:-)

A poza tym tytuł wątku jest zatytułowany wrześniowo-pażdziernikowe,nie rozumiem po co się obruszać,nie można założyć wątku i udzielać się tu jeśli chce i tam bo dziewczyny w podobnym okresie ciąży?Wystarczy spróbować,napewno też mają terminy na listopad.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

ok, dziękuję za wszystkie wypowiedzi o szpitalach, coś czuję, że pora zakończyć ten wątek:)
co do L4 to nie chciałam urazić, jeśli ktoś ma ważny powód by na nim przebywać, to OK, niestety ja odpadam o tej godzinie z grilla :/
ja właśnie upiekłam blachę pizzy i zaraz ją spałaszuję (no, może nie całą:)), od ponad tygodnia mam mega apetyt i systematycznie co dzień rośnie mi brzuch - zastanawiam się, ile w tym ciąży, a ile sadełka :))))
co do ryb, to ja też słyszałam, że wędzone nie bardzo, raz że faktycznie mogą mieć te same bakterie co surowe, dwa - że zawierają szkodliwe substancje..... no ale przyznam się (choć mi wstyd przed samą sobą) że raz zjadłam samorobne sushi z wędzonym łososiem, a raz kupiłam śledzie w śmietanie.... wiem wiem, niemądre to, ale na szczęście nic mi nie było, takie zachcianki 1-wszo trymestrowe...
życzę gładkiego wejścia w tryb poniedziałkowy :) eh, jak nie lubię...

Nikogo nie wyrzucam,poprostu laska która się nie udzielała,nagle wchodzi tu z wielkimi butami i robi szum,więc albo zostaje i nie zakłuca spokoju,albo może się przenieść,bo jakoś nie widzę jej na liście,a może Wy widzicie?Przepraszam że tak to zabrzmiało,ale zezłościła mnie ta dziewczyna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wiecie, jem wędzonego na zimno łososia i wędzoną makrelę też. W pierwszej ciąży nie patrzyłam nawet w tamtą stronę. Mój gin powiedział jednak, że jeśli chodzi o ryby to wartości odżywcze są dużo większe niż ryzyko złapania listeriozy. Nie jem jedynie sushi.

Chciałabym się spotkać z Wami, ale nie wiem jak będzie z moim synkiem - czy zechce współpracować. A do tego grilla dałoby się dojechać wózkiem bez problemu? Bo Filipek jeszcze nie chodzi a nie chcę go nieść na rękach...

Ania27 wstydź się kobieto za to co napisałaś. Nie jesteś naszym moderatorem, żeby kogokolwiek wyrzucać z forum!

Mój pomysł na zzo...hmmm...otóż to jest megastycznie trudna sprawa :( orientuję się w szpitalach gdańskich, ale sprzed roku. Mój gin który pracuje w wojewódzkim twierdzi że teraz zmienia się tam na + i więcej kobiet dostaje zzo. Ale ja mu nie wierzę, bo porodówka nadal nie ma swojego anestezjologa.
Jedynym zapewnieniem, że dostaniesz zzo jest jeśli porodówka ma swojego anestezjologa. Wtedy prawdopodobieństwo otrzymania zzo jest niemal 100%. Do zeszłego roku Kliniczna tak miała. Słyszałam, że to się zmieniło, ale to jest niepotwierdzona informacja. Może dziewczyny, które chodzą do ginów z klinicznej mogłyby zapytać?
O szpitalach z Gdyni czy z Wejherowa nic nie wiem. Ale też nie słyszałam żeby w którymś dawali zzo bezproblemowo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...