WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Olimpia20111 - mam to samo: kotka plus ciemne meble. Sprzątanie, mając taki "zestaw", to jak walka z wiatrakami.

A zdjęcia cotygodniowych brzuszków - super pomysł. Ja póki co robię telefonem i aktualizację wysyłam przyjaciołom z Niemiec, bo chcą widzieć zmiany na bieżąco ;)

Oooo, z tym sprzątaniem to u mnie podobnie - wczoraj ogarnęłam całe mieszkanie. Jakiś nadmiar energii się pojawił, więc wykorzystałam.

Mamtu - chciałam Ci podziękować za założony chyba w 2010 roku wątek "przydatne linki", dzięki któremu wiem już trochę więcej. Wczoraj zainteresowałam się m.in. tematem becikowego i chyba się łapię, mimo ograniczeń wprowadzonych w tym roku.

Jeśli chodzi o tycie w ciąży - to ja do 15 tygodnia nic. A teraz, w ciągu miesiąca 4 kg do przodu. Mnie to akurat cieszy, bo od zawsze mam niedowagę.

PS Nie na temat: Gdynia ma dzisiaj strasznego pecha. Wypadek przy estakadzie, płonący teatr muzyczny... Oby nic więcej!

Olimpia ja mam podobny brzuchol tu z 13t4dz

http://img842.imageshack.us/img842/2779/brzuch13t4d002.jpg

Ale ja już mam 2,5kg na plusie...

Ostatnio w ciaży też sobie robiłam foty brzucha jak teraz patrzę na te z 35-40 tyg to jestem przerażona :)

powiem Wam, że ja mam w domu kota...do tego czarne meble i ogrzewanie podłogowe :/... mogę ścierać kurz co dwa dni, a jest tego tyle jakbym tydzień przynajmniej nic nie robiła :/..czasem ręce opadają :/
Chyba lepsze dziecko niż kot :P

Olimpia szczęściara :P ja już mam z 6 kg na plusie :/ no jak tak dalej pójdzie, to dogonię swój wynik z pierwszej ciąży ;)

ja też mam ostatnio fazę na porządki, chodzę i coś ścieram, układam, przekładam, a i tak przy tym moim dwulatku nic nie wygląda na posprzątane ;)

fajnie Wam z tym grillem :)
ja dzisiaj z kolei estem uziemniona z Młodym w domu :/ no i gina mam na 17.30, ciekawa czy diagnoza co do płci się potwierdzi, czy jednak znów będzie niepewność i 70% ;)
połówkowe będe robić u innego niz mój gin, bo sam mi powiedział, ze wolałby, zeby czasem jakies innego oko też spojrzało w głąb mojego brzucha ;) ale to pewnie jakoś w maju

miłego grillowania :)

Ja już sprzątnełam... ale się zmachałam :P pościerałam wszędzie kurze, umyłam wszytsko w kuchni i łazience (brodzik zostawiłam tylko dla małżona na sobote :P), pojeździłam odkurzaczem i umyłam podłogi :) Jeszcze pranie mam do rozwieszenia....
Ale zauważyłam że drażni mnie strasznie zapach wszystkich środków do mycia i czyszczenia :/

Aniu - nie przytyłam nawet pół kg :P mam teraz -1kg na minusie :P A to dziwne, bo brzuch mi wywaliło :P
Myślałam, że jak już brzuch będzie rósł, to i w kg pójdzie, a tu nic. ale tez się w zasadzie ciesze :) jeszcze zdąże przytyć.

Macie zdjęcie :P Mąż mi robi co tydzień w niedziele na koniec każdego tygodnia :)

http://img594.imageshack.us/img594/5927/14tydzie.jpg

witajcie,
dzięki za współrzędne, bo chyba poszłabym w inna stronę.
Ja będę z małym, mam nadzieję że któraś z was również będzie z dzieckiem. A ponieważ mój przed trzecią to jeszcze śpi, będę wcześniej kręciła się po okolicy z wózkiem, więc jak któraś będzie wcześniej i zobaczy taka jedną z jasną kremową spacerówką x-landera - to będę ja.

Cześć dziewczyny,faktycznie piszecie dużo i lepiej teraz Was przeczytać bo póżniej to już dłużej schodzi:)
A my wczoraj mieliśmy fajny dzień,wkońcu gdzieś dalej z domu się wybyło i pojechaliśmy do znajomej która ma synka o rok młodszego,najpierw troszkę zabłądziliśmy,bo byłam zimą tylko raz i żle tym razem pojechałam(wtedy z kimś)no ale nic jakoś do niej dojechaliśmy,śmiałam się sama z siebie.
Było miło,mieszka w pięknym,spokojnym miejscu,na wiosce,można odpocząć i się zrelaksować,widoki też super,dzieciaki zachwycone,szczególnie jej że przyjechał kolega co mówi po polsku:)Dla mojego to już nie robi różnicy.

Cieszę się że wszystko u Was oki,jesteście po USG i jest dobrze,ja mam za 5 dni i już odliczam,mam nadzieję że torbielki się wchłonęły,a jak nie to wszystko inne jest w porządku.
Olimpia,Ty chyba pisałaś że jesz słabo,powiedz mi,przytyłaś już coś?Bo ja ani kilograma,a tu już połowa ciąży,ale to chyba dobrze,bo póżniej jeszcze zdążę napewno.
Współczuję Wam tych mdłości,powinny już ustąpić,oj ja też żle się czułam tak do 14 tygodnia jeść nic nie mogłam.

Udanego grila Wam życzę,u Was widzę słoneczko i ciepło,tutaj znów upał,ale na wekend ma się popsuć pogoda,a szkoda bo wtedy mąż ma wolne i można by było gdzieś pojechać.

Cześć dziewczyny :)
Na grillu mnie jednak nie będzie. Męża zaatakowało zapalenie zatok i idzie dziś do lekarza i bierze samochód, a ja muszę młodego zabrać, a z nim komunikacją miejską to byłabym na 17 więc tym razem odpuszczam. A Wam życże miłego grillowania :)
Ja też od jakiegos czasu mam dobre samopoczucie i więcej energii, przestałam już drzemać w ciągu dnia nawet, także jest dobrze.
Aga oczywiście ja też będę trzymać kciuki za sesję, na pewno zdasz wszystko celująco :)
Dorotii co do ogrodniczek to niestety nie ma. Sama od jakiegoś czasu szukałam właśnie dla mojego małego, ale tylko są do 86 rozmiaru. Większych nie ma. Wczoraj byłam w H&M między innymi i mimo sporego wyboru ogrodniczek brak. Więc kupiłam normalne jeansy z gumą więc nie będą mu się zsuwać chociaż.

aaaaa dzięki za współrzędne!! to już wszystko wiem :) to jest w dolinie radości więc super że mi podałyście bo bym tam bardziej już pod dwór poszła :)

dorotiii chciałam wkleić tu mapkę ale chyba się nie da o 15.00 spotykamy się przy Dworze Oliwskim, jeśli będziesz później to podam Ci współżędne: 54.405331,18.527915 wystarczy je wklepać w mapę i będziesz wiedziała gdzie iść :) Od Dworu Oliwskiego cały czas tą drogą do góry :)

Jakieś talerzyki i sztućce bierzemy, jeśli ktoś ma takie plastikowe to może zabrać na wszelki wypadek im więcej tym lepiej.

Najlepiej wziąć jakiś koc by wygodnie usiąść :) i oczywiście duuuużo słońca zabrać proszę ze sobą! :)

ja też nie kojarzę tego miejsca więc nie pomogę; dziewczyny weszłam na street view i tylko dla pewności jak minę dwór oliwski to mam skręcić w prawo i tam iść prosto wzdłuż działek?

Witam słonecznie:-)
Życzę wszystkim udanego grilla, żałuję że mnie nie bedzie.

Ja tez wieczorami jestem mocno zmeczona i padam.

Ja też mam jakąś fazę na sprzątanie ostatnio.
Dziewczyny a któraś bierze jakieś talerzyki plastikowe na to ognicho? Tam w ogóle jest jakieś miejsce do siedzenia itp? Nigdy tam nie byłam... :)

Mamtu - ja w ogóle nie biorę innej opcji pod uwagę ;). Zazdroszczę Wam chęci do porządków ... U nas sodoma i gomora ;) No ale czekam na jakiś naddatek wolnego czasu i wtedy zaszaleję ;) Worki próżniowe czekają ;).

No ale ja się tymczasowo żegnam, lecę na zajęcia :) Tym, którzy będą dziś po południu - do zobaczenia o 15.00 (albo później), a tym, których niestety zabraknie - do spisania! :)

Dziewczyny do zobaczenia na grillu!! :)

Olimpia, ja też zaraz się zabieram za sprzątanie. Od kilku dni mam 'fazę' i postanowiłam ją dobrze wykorzystać. ;) Dzisiaj - papierologia. Dokumenty i inne papiery. Po wczorajszym sprzątaniu mojej szafy na jakiś czas będę chyba miała dość widoku ubrań.

Swoją drogą - kiedy posegregowałam ciuchy na te, które noszę i te, których nie noszę lub nosić nie będę w szafie została mi pustka. Teraz, patrząc na worki odłożonych ubrań, sama nie mogę uwierzyć, że to się w ogóle gdzieś mieściło. ;)

Aga, będzie dobrze, zobaczysz. Musi być. Z resztą lepiej teraz zaliczyć najgorsze niż później, z dzieckiem na ręku. Będziemy trzymać kciuki, a kciuki forumowe są niezawodne. ;)

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...