WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Od razu uderzam :) Nie chcę brać dziekanki, zresztą my wszystko planowaliśmy i tak miało po prostu być ;) Także nastawienie też jest inne ;)

No, masz rację - jak tyle kciuków będzie zaciśniętych to nie ma innej opcji ;)

a wczoraj tez miałam bóle głowy :/.. może taki dzień...

A na to ognicho, to chętnie bym wpadła, ale do Gda mam trochę daleko :( Gdyby jeszcze mąż jako tako pracował, to mógłby mnie odebrac, ale z nim nigdy nie wiadomo jak skończy :/

Ale piękna pogoda! A ja sobie wymyśliłam - sprzątanie :P
Zawsze sprzątaliśmy w weekend, ale jak mąż teraz pracuje, to trochę mi go żal... niech sobie odpocznie w ten weekend.
Wychodzi o 5:00 wraca o 22:00 więc śpi prawie na stojąco.

Aga - ja teraz magisterkę kończe:P Do 15 maja mam oddać pracę, a jeszcze jej nie tknęlam :P ale jestem dobrej mysli :) Licencjat napisałam w 3 dni, więc dam rade :D

Aga a bierzesz dziekankę czy zaraz po porodzie do szkoły uderzasz? :)
No i na pewno dasz radę z tymi egzaminami, będziemy trzymać kciuki to nie ma innej możliwości ;p

Dorotiii, nie ;) I jeszcze mi daleko, bo moje studia są jednolite. A teraz kończę drugi rok :).

Mamtu, niestety - u mnie to chyba będzie najcięższa sesja... Sami wykładowcy się dziwią kto nam plan układał, że takie kobyły na raz, zamiast rozłożyć to jakoś sensownie. No ale cóż poradzę. Wszystko trzeba przeżyć :) Mam nadzieję, że energia mi wróci i przebrnę przez to bez większych przeszkód :)

Aga, ja do dziś z sentymentem wspominam moją sesję 'ciążową' i powiem Ci, że była to jedna z tych najłagodniej przebytych. Potem jeszcze końcówka studiów z Młodym i obrona, na którą pojechał ze mną. To były czasy. Rany, piszę jak stara baba. ;)

Aga a ty na ostatnim roku jesteś? czy jeszcze cię ciężki przyszły rok czeka?

Selene a widziałaś wczoraj w sklepach może ogrodniczki? bo szukam dla mojego dominika a nie mogę nigdzie wyczaić :)

Marta ja też zamulam wieczorami i mówiłam o tym ginowi a ten tylko się ze mnie śmiał i powiedział że jak przychodzi do niego kobieta w ciąży i mówi że wszystko jest idealnie to on się wtedy boi a jak przychodzi i marudzi to wie że wszystko jest wporzo :)

Dorotiii, oby Cię tylko żadna wydma nie porwała ;)

Hehe, Mamtu - przy życiu trzyma mnie to, że po sesji czekają mnie 3 miesiące błogiej laby :) Także od początku lipca będę wolna jak ptak ;) O ile się żadna poprawka nie przypałęta oczywiście ;).

Marta, jak masz taką potrzebę to idź do innego lekarza :) Będziesz spokojniejsza, a jak Ty to i maluch :)

Aga, obyś miała rację z tą pogodą, bo trochę się boję przymarzania. ;)
Współczuję Ci tych wahań samopoczucia. Ale w sumie to nic dziwnego, że wieczorem masz 'kryzys', skoro jesteś cały dzień aktywna. Ja sobie płaszczę d*psko, więc czuję się dobrze. Musi być lepiej. :)

Marta ale dla świętego spokoju możesz iść do innego lekarza, nic nie zaszkodzi. A kto jest twoim ginekologiem?

:)) wiem wiem, nie powinnam wymyślać problemów tam gdzie ich nie ma.

ja się naszukałam domku nad jeziorem ale się za późno za to wzięłam i wszystko było zajęte ale za to jedziemy do Łeby więc też się cieszę :)

Ja niestety nie mam planów majówkowych :( A marzy mi się właśnie nad jakieś jeziorko pojechać...

Marta, gratuluję kolejnego rozpoczętego tygodnia! :)

Mamtu, no to superowo! A pogoda chyba spisze się na medal - przynajmniej takie są prognozy ;)

Ja miałam jechać z kumpelą w jej rodzinne strony (na Podlasie), ale prawdę mówiąc chyba nic z tego... Nie dość, że to ciśnienie muszę kontrolować (co prawda schować ciśnieniomierz do walizki to nie problem), to po prostu czuję się jakoś nie tak... Nie kwitnąco w każdym razie ;). I chyba jednak zostanę, pogrillujemy sobie w domu, może gdzieś się wybierzemy na mniejszą eskapadę :). Pewnie panikuję, ale po wcześniejszych przeżyciach wolę dmuchać na zimno, Wyjazd nie zając ;). Poza tym w przyszłą niedzielę przyjeżdża moja przyjaciółka, także znowu szykuje się nadaktywność, a jednak ostatnio ginka przestrzegała mnie, że w końcu muszę zacząć spowalniać ;)

Co ciekawe, u mnie poranki są bardzo fajne, ale po południami mam jakiś kryzys energetyczny (albo raczej nieenergetyczny). No, ale dość tego marudzenia - ile można ?! ;)

Sonia, ja podobnie jak Ty od pewnego czasu wreszcie mogę spokojnie cieszyć się ciążą. Nic mnie nie boli, nie mam mdłości i mam zdecydowanie więcej energii niż na początku. I też czasem zapominam, że jestem w ciąży. ;)

Aga, my na majówkę wyjeżdżamy nad jezioro. Będzie trochę znajomych, grillowanie. Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze. :) A Ty? Jakie masz plany?

Marta, ja chodzę do dr Kardzis.
Ty się martwisz nierosnącym brzuchem? Jak ja Ci zazdroszczę. Ja już od tygodnia od rana wyglądam na kobietę w ciąży, bo do tej pory brzuch wywalał mi jakoś dopiero pod wieczór. Teraz już nic się nie ukryje. ;)

Hello Koleżanki:)
Dzięki Mamtu za szczegółową rozpiskę. Moj gin jest ok, ale wolę mieć kontrolę nad tym co robi;)) A Ty do kogo chodzisz?
Przyznam, że ja z chęcią poszłabym raz do innego lekarza, żeby potwierdzić to co mówi mój gin. Coś włączył mi się strach ostatnio, bo brzuch mi nie rośnie i nic nie czuje tam w brzuszku od kilku dni.
Mam wrażenie, że mam tylko oponkę tłuszczu i nic poza tym:(

No nic, zbieram się do wyjścia. Musze podjechać do pracy do kadr ze zwolnieniem.

Miłego dnia Dziewczyny:)

Dzień dobry!

Ja kątem oka spoglądałam na mecz :)

Olimpia, no to wpadaj na ognicho! :D Przecież ono dla wszystkich! :)

Mnie wczoraj po południu znowu głowa bolała (może bolała to za dużo powiedziane, ale upierdliwie ćmiła)...

A jak tam Wasze plany majówkowe ? :)

Współczuję Wam że jeszcze macie te mdłości. Ja się najbardziej z tego cieszę właśnie, że ten etap mam za sobą. Teraz się czuję rewelacyjnie i czasem zapominam, że w ogóle jestem w ciąży.

A co do naszych postów to jak się dzieciaczki urodzą pewnie zwolnimy tempo z pisaniem bo czasu nie będzie :)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...