WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Ja też będę autem i z Ksawerym także fajnie Dorotii że bierzesz młodego to będzie miał towarzystwo :)

Mój na szczęście jeszcze śpi w łóżeczku ze szczebelkami także nie łazi w nocy ale za to się wydziera jak chce żebym przyszła :)

Na zajęcia na awfie pewnie można przychodzić 2 razy w tyg ale one trwają tylko do końca maja.

dorotiii nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się, że trzeba iść gdzieś z 500m na oko :) także jak wolisz :) daleko nie jest :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Marta - mozna uzywac kremow do depilacji, tylko zrob test zanim uzyjesz bo ciaza i hormony powoduja ze skora jest bardziej wrazliwa i mozesz sie poparzyc kremem ktory normalnie cie nie uczula, zwlaszcza te strefy intymne. niestety depilacja woskiem tez jest bardziej bolesna bo skora jest bardziej ukrwiona, teoretycznie ale nie u wszystkich wlosy powinny wolniej rosnac i nie wypadac aczkolwiek narabiaja po porodzie i ja myslalam ze lysa zostane.
co do obcasow to rozumiem, ale mysle ze wejscie mozesz i powinnas zrobic.

witajcie dziewczyny o poranku,

rano obudziło mnie piękne słoneczko, ale coś już się skryło niestety.
Selene oczywiście powodzenia podczas badania.

Aga, cieszę się że nadal jesteś zadowoloną ciężarówką - oby tak dalej.
pytanie jeszcze o te zajęcia na awf- trzeba chodzić trzy razy w tygodniu czy można np tylko raz czy dwa razy?

Pytanie o szkołę rodzenia SM? czy któraś będzie chodziła do punktu na Jasieniu?

Marta13 ja mam 3 koty :) i uwaga jeden zawsze w środku nocy chce wyjść - dzisiaj o 3:40 - tyle tylko że go nauczyłam i wypuszczam go na taras na 1 piętrze a on po krzakach i kracie schodzi na dół, kiedyś to po schodach i zimnej klatce schodowej z nim schodziłam ;/ drugi kot za to ma misje spać na mnie i też mnie budzi bo po prostu po mnie łazi. Dobrze że trzeci jest bezproblemowy i przesypia noce!
Jak dodać jeszcze Dominika który przyłazi i też przezemnie się przetacza to ja mam pobudkę tak średnio 5 razy w ciągu nocy. No ale lata przyzwyczajania robią swoją i jak jadę w delegację to też się już budzę co chwilę.

Dziewczyny a powiedzcie mi jak z tym ogniskiem - jak zostawię samochód to jak daleko będę musiała iść? pytam bo muszę wziąć rumcajsa i nie wiem czy wózek pakować.

Anusia, wybawco:) Dzieki za odpowiedż. Będę mogła założyć krótki rękaw, bo tak to czułam się niefajnie... A golarek nie trawie, bo szybko odrasta szczecinka hihihi.

Wychodzi na to, że większość z nas dziś miała noc z przebojami. Ja nic nie przyjmuje, dzieci nie mam ale za to kota mam. A ten nauczony, że kuweta sprzątana jest od razu wydzierał się wniebogłosy. Raz o 2 w nocy, a potem o 5... ;) Ale co tam. Dobrze, że go mam, bo mam do kogo pogadać w ciągu dnia.

Marta13, krem do depilacji jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i Dziecka. Najlepiej jednak używać tego samego, którego używałaś przed ciążą - żeby nie narażać siebie na ewentualne uczulenie. Chyba nawet Kasia Bosacka w ostatnim "O Matko!" potwierdziła powyższe, tak więc kremom przeciw zbędnemu owłosieniu mówimy stanowcze TAK :)

Dorotiii, też ten syndrom mnie spotkał po pimafucin, ale chyba jednak nie aż w takim stopniu. Hmm może lepiej zasięgnąć opinii lekarza?

U mnie też sen niespokojny dziś w nocy. Powód jednak inny: pełnia księżyca...

anusia dokładnie chodzi o pinafucin, strasznie na to reaguje. Normalnie aż mi się ciężko chodzi bo mam wrażenie że zaraz się posikam ;/

Sonia mój rumcajs 3 razy w ciągu nocy się do nas wbija... odkładam go a on przyłazi z powrotem. Moim zdaniem on nasze łózko uważa za swoje ;/ masakra!

Selene trzymam kciuki!

Aga będę na AWFie :)

Dziś mój syn nie dał mi spać. Od 3 do 4 z nim walczyłam aż w końcu wylądował w moim łóżku :/ tym sposobem spaliśmy tylko do 7 i ledwo żyję. A tak pięknie spał jeszcze do nie dawna....

Dzięki dziewczyny :)
Zgodnie z "poleceniem" po powrocie przedstawię same dobre wieści ;)
Lecę zatem uzbrojona w colę - co by dzidzia nie myślała, że może spać podczas badania :)

Selene, będzie dobrze:) Trzymaj się dzielnie i miłych wrażeń podczas badania:)

Hello z rana:)
u mnie niestety ciąg dalszy bólu głowy. Może jak wiatr przestanie wiać, to może ból przejdzie...

Chyba Walerka pytała dlaczego nie mogę nosić butów na wyższym obcasie: w ciąży zaczęły mi strasznie wychodzić żyły na nogach i buty na obcasie wyłączyłam chwilowo z garderoby. Ale chyba na sam ślub wystąpie w obcasiku, bo sama siebie nie zdzierże w lustrze;)))

Mam do Was nietypowe pytanie: czy można używać w ciąży kremy do depilacji? Bo tak porosłam na rękach, że jeszcze chwilę to będzie mi bliżej do małpki niż do człowieka;)))

Miłego dnia Dziewczyny:)

Dzień dobry! :)

Selene, dorzucam swoje kciuki :) Czekamy na wieści! Tylko te dobre oczwiście :).

Sonia, będziesz na AWFie? :)

Selene, kciuki zaciśnięte. Odezwij się po. :)

Witam :)
Mnie póki co nic nie boli :) Jedynie stresik mi doskwiera...
Właśnie pałaszuję śniadanie i zaraz do lekarza.
Miłego i słonecznego dnia :)

Dzień dobry!

Jak dziś Wasze bolące głowy i inne części ciała? Może pogoda będzie bardziej łaskawa niż wczoraj, szczególnie dla tych, które na nią właśnie reagują.

Anusia, to dobrze, że Ci dobrze. ;)

Miłego dnia!

Anusia999, witam w naszym mamuskowym gronie:)) oby Ci się dobrze z nami dyskutowalo.

A mnie od popołudnia boli głowa:( Lyknelam połowę paracetamolu, ale nicnie pomaga... Mogłaby się ta pogoda w końcu ustabilizować, bo ile można. I jakoś nic się nie chcę...
Może jutro będzie lepiej;))

Witam nową mamę :)
ja też mam problem z bólami głowy. Teraz to w zasadzie z dwa razy w tygodniu się zdarzy, ale był okres w pierwszym trymestrze, że ok dwa tygodnie dzień w dzień mnie głowa łupała. Ja generalnie jestem niskociśnieniowcem. Dopiero w ciąży mam normalne ciśnienie. (czyli podobnie jak Anusia999).
O uboju też się nie wypowiadam, wystarczająco się denerwuję przed jutrzejszą wizytą, więcej nie potrzebuję...
A spotkanie to ja o tej 15 ewentualnie bym była, ale będę to wiedziała dopiero w czwartek, także w razie czego mnie nie liczcie.

Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie. Najchętniej spotkałabym się z Wami na żywo, ale niestety nie dam rady w czwartek dojechać na grilla - muszę polować na moją ginekolog. Mam nadzieję, że jednak nie jedno spotkanie przed nami - jakbyście ustalały kolejny termin, chętnie wezmę aparat (fotografia to takie moje małe hobby), żeby sobie jakąś brzuszkową sesję strzelić.

Dorotiii, jeśli te globulki na P to Pimafucin, to mnie też po nich "cisnęło" i musiałam częściej korzystać z wc. Ale to chyba taki skutek uboczny... Dodam, że po nystatynie - nie było tego problemu.

Jeśli chodzi o ciśnienie, ja jestem niskociśnieniowcem i dopiero w ciąży moje ciśnienie wzrosło do wartości 110-120/70. Lekarka powiedziała, że mam ją powiadomić, gdyby przekroczyło 140.

Nie śledziłam jeszcze dzisiaj doniesień mediów, więc nie jestem na bieżąco z tematem uboju rytualnego. Ale pewnie nadrobię, bo mam w rodzinie muzułmankę i kiedyś o tym rozmawiałyśmy, jak ta sprawa wygląda u niej w kraju.

PS Mamtu, jest mi tutaj dobrze :)

Dora, bólu głowy nie zazdroszczę Mnie na szczęście tak często nie dopadają. I właściwie nie są bólami, a raczej takim ćmieniem.

Dzięki, Katka_ - pewnie bym nawet na to nie zwróciła większej uwagi, ale wiesz Tu nagle każą ciśnienie mierzyć, więc trochę się przestraszyłam. Ale jak tak to ok :). Moja ciąża póki co też przyjemna :). Tak jak pisałam pierwszy trymestr super, teraz zaczęły się schody ale powiedzmy, że to schody ruchome i jestem nadal zadowoloną ciężarówką ;).

Moja szwagierka też rodziła w Pucku, próbowała w wodzie, ale jej to kompletnie nie odpowiadało, więc dała sobie spokój ;).

Hej Anusia999 fajnie, że jesteś 

Ania83 mi właśnie wczoraj lekarka powiedziała, że BYĆ MOŻE te moje bóle głowy są spowodowane właśnie skokami ciśnienia, no i poniekąd z tej mańki to mierzenie. Jak masz możliwość to też sobie mierz nie zaszkodzi ;). A co do uboju rytualnego to nawet się nie odniosę, bo na pewno ciśnienie skoczy mi grubo powyżej normy

Dziewczyny, to jak z tym grillem? :) Przekładamy na 15.00 ? Żeby było nas jak najwięcej! Może ktos jeszcze się zdecydował? :)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...