WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Zapraszam na siódmą już część pogaduch. Kolejne 500 za nami. :)

I lista (pozwoliłam sobie ujednolicić nazewnictwo płci):

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-6-t463591,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Nie wiem w takim razie co mi ten Jasień tak się do Ciebie przykleił. ;) Teraz już będę pamiętać, bo do mnie w takim razie też nie masz daleko. :)

Dora, przepisz się na Gdańsk. :P

Aga i tak dzięki za informacje:-)

Co do warsztatów to teraz mi sie przypomniało, że ja się zapisałam na 7.06 w Gdyni.

Jeśli chodzi o płeć, to u nas też w pierwszej wersji miał niby być chłopczyk, a teraz wyszło, że bedzie dziewczynka:-)

O rany, Aga, co za wredny moher! Współczuję Ci że na nią się natknęłaś i musiałaś wysłuchać takie bzdury. Stara a głupia :/ Ja też się przyzwyczaiłam do tego że ludzie nie ustępują miejsca w kolejce więc nawet nie liczę na cud...Kiedyś koleżanka opowiadała mi jak jechała skmką do pracy i w przedziale jechała (stojąc) kobieta w ciąży. Ktoś ustąpił jej miejsce do siedzenia dopiero kiedy powiedziała że właśnie wody jej odeszły i chyba zaczęła rodzić :D

Tak, Mamtu, dość dobrze kojarzysz. Mąż pływa, ale ja jestem ze Straszyna. Jasień mam praktycznie rzut beretem...

Sonia, jestem bardzo chętna na spotkanie, również w większym gronie i z dzieciaczkami. Czasu mam dużo, bo jestem na zwolnieniu (notabene od ciąży z Filipem wow) więc mogę się dostosować niemal do każdego terminu.

Aga, Ty się lepiej nie denerwuj. :)

Dzięki za namiary. Poszukam, mam nadzieję, że znajdę jakiś kontakt do Niego.

Wiesz Sonia... Ja potem tak sobie pomyślałam, że mnie to obleci - powkurzam się, napiszę Wam o tym ;) no i już... Ale do jasnej cholery - nie każda kobieta ciążę planuje i czasem jest ona wynikiem okropnych zdarzeń... Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy usłyszałaby to dziewczyna, która decyduje się na urodzenie dziecka z gwałtu... Wiem, że to sytuacja ekstremalna, ale z pewnością nie niemożliwa... W końcu życie pisze przeróżne scenariusze... Ech. Znowu mi ciśnienie skoczyło jak sobie o tym przypomniałam.

Mamtu, mój ortopeda jest świetny, a czytałam, że dziećmi również się zajmuje (i ponoć ma super podejście, do dorosłych zresztą też, bo zawsze wychodzę uśmiana po pachy ;) ). Dr Wyganowski. Ja akurat chodzę do niego w Polmedzie, ale na pewno przyjmuje też na NFZ tylko nie wiem w którym mieście...

Aga co to za wredne babsko było! Ja nie rozumiem tego właśnie jak kobiety mogą być wobec siebie takie wredne, zwłaszcza że większość kiedyś była lub będzie w ciąży

Wiesz, ja nawet wtedy ani nie chciałam tego miejsca ani praktycznie nigdy nie chcę, ale moja przyjaciółka miała włączony instynkt opiekuńczości, bo widzimy się co 2-3 miesiące i teraz strasznie się wczuwa w ciociowanie ;) I to nawet nie o to chodzi, ale kto dał komukolwiek prawo do takiego komentowania?! Obrzydliwego... Ok, mogę nie wyglądać na swój wiek (kiedyś docenię ;) ), mogą sobie myśleć co chcą, ale guzik mnie to interesuje. Niech sobie wsadzą to pomiędzy 4 litery i już. Swoją drogą zazdroszczę takim ludziom bezproblemowego życia, skoro takie sytuacje wywołują u nich nieograniczoną chęć reakcji...

Szkoda gadać po prostu. Ja już nawet nie próbuję 'wymuszać' na kimkolwiek taryfy ulgowej dla siebie. I najgorsze jest to, że sama zaczynam czasem myśleć kategoriami: "przecież sama tego chciałaś", albo: "ciąża to nie choroba". :/
Dziś w poczekalni do laboratorium też przyszło mi czekać 55 minut na pierwsze pobranie. Szczęście, że przynajmniej na siedząco. ;)

Dziewczyny, zapomniałam Was dziś zapytać: Znacie może jakiegoś sprawdzonego ortopedę dziecięcego? Najlepiej gdyby przyjmował na NFZ.

Mamtu, ja to przerobiłam dzisiaj rano... Niby jechałam tylko 10 minut, ale w pełnym słońcu i było mi po prostu... nie tak. Duszno, tłoczno - wiadomo. No ale też nie mogłam na nic liczyć... Zresztą już się przyzwyczaiłam, po tym jak ostatnio (zapomniałam Wam o tym napisać!!!) szanowna starsza pani w odpowiedzi na apel mojej kumpeli o ustąpienie mi miejsca (notabene do małolata, który jeszcze grzecznie przeprosił i uśmiechał się do mnie całą drogę), że "gówniary nie potrafią się zabezpieczać to mają"... Na co ja w odpowiedzi, że "gówniara ma 21 lat, męża i nie życzy sobie tego typu ani żadnego innego uwag ze strony tego pokroju człowieczka", a ona prychnęła "chyba 16 i nieznanego ojca". Wyobrażacie sobie...? Wtedy postanowiłam dać sobie spokój...

Najlepsze jest w sumie to, że całą drogę (ponad 30 minut) przejechałyśmy na stojąco. Nikt nawet nie pomyślał, żeby ustąpić nam miejsca. O ile Katka nie wygląda na ciężarną i miała Mikołaja w wózku, o tyle mój brzuch jest już dobrze widoczny. Zawsze myślałam, że jak będę w ciąży to będzie mi głupio, gdy ktoś ustąpi mi miejsca. Dzisiaj poczułam się co najmniej nieswojo, bo nikt mi tego miejsca nie zaproponował. I weź tu zaspokój ciężarną. Tak źle i tak niedobrze. :P

Marta, super wieści!! :) No proszę, to Was (i w sumie nas też) Basieńka zaskoczyła :)

Julka, duże lustro, nowa fryzura - nic tylko się podziwiać ;) Daj spokój z tą skromnością ;) A mąż na pewno doceni zmianę na lepsze (mimo, że nie mam porównania ;) )

Rany, dziewczyny, co Wy przeżywałyście w tej komunikacji?! Ja dzisiaj specjalnie wybrałam się SKMką żeby nie tkwić w korkach w godzinach szczytu w drodze do domu, głównie zresztą ze względu na wizytę, no ale z racji tego, że wsiadałam na początkowym przystanku mogłam się rozsiąść i zgłębiać wiedzę ;) No ale nie zazdroszczę Wam doznań...

Marta również gratuluję dziewuszki :) na następnej wizycie łożysko będzie już na pewno na swoim miejscu :)

No to fajnie. :) Dobrze czytać dobre wieści na koniec dnia.

Zapisałam się i będę:) Na następnym spotkaniu również będę. Przynajmniej bardzo chce:)))

Marta, no to super, że łożysko wędruje tam gdzie trzeba. :) Czy to znaczy, że na następnym spotkaniu będziesz? Zapisałaś się na 6. 06. na warsztaty?

Marta, ja również gratuluję dziewczynki, super że kolejna panienka, bo już myślałam że chłopaki na jakąś wojnę się szykują.

Ja też zawsze chętna na spotkania, tym bardziej że pogoda coraz bardziej zachęcająca.

Mamtu, to super:) Dla kanapek zrobionych przez męża warto czasem łyknac glukoze;))

Moje lożysko powoli umiejscawia się tam gdzie powinno ale oszczędny tryb jeszcze zalecany.

Sonia, mam się tylko bardzo oszczędzać ale już nie muszę leżeć:))

Marta, gratuluję Basi. :) A jednak ujawniają się te dziewczyny.

Ty nadal musisz się oszczędzać czy masz trochę więcej swobody?

U mnie po glukozie bez sensacji. Powiedziałabym nawet, że czułam się sensacyjnie dobrze, w porównaniu z pierwszą ciążą. Wysiedziałam w poczekalni w sumie trzy godziny i czułam się rewelacyjnie. Cytryny nie używałam, a glukozę wypiłam 'duszkiem' bez problemu. Po wszystkim mąż przywiózł mi własnoręcznie robione (w jego przypadku to prawie jak zdobycie Mount Everest'u!) kanapki. Czyli - nie taki diabeł straszny... ;)

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?