WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Zapraszam na siódmą już część pogaduch. Kolejne 500 za nami. :)

I lista (pozwoliłam sobie ujednolicić nazewnictwo płci):

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-6-t463591,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (7)

Aguś, dziękuję:) Tobie zbliżającego się kolejnego:)
Też tak myślałam jak Ty o ciąży. A przede wszystkim, że tyle zrobie hehe. I co? Najpierw przeleżałam, teraz też dużo nie zdziałałam i tak sobie połowa ciąży przeleciała.
Właśnie Baśka sobie kopie... Jak na razie lubie to uczucie:)

Sonia, ale ja właśnie już tej siły nie mam ! ;) Tylko czasem o tym zapominam ;)

Madleen, a goście na długo? :)

My sobie chwilę temu zdaliśmy sprawę, że za tydzień już będziemy na półmetku tej naszej ciąży Jak ten czas leci! Ja to zawsze sobie wyobrażałam, że w tej ciąży to będę i będę I będę tak chodzić z tym brzuchem i chodzić, będzie tak lekko i przyjemnie ;) Hehe, Twój suwaczek mnie tak natchnął, Marta gratuluję kolejnego rozpoczętego tygodnia :)

Zbieram się na uczelnię, miłego dnia! :)

Dzień dobry Dziewczyny:)
Ja też się dziś wyspałam jak nigdy! I nawet żadnych głupich snów nie miałam;)

Selene, będzie dobrze na badaniu:) Spoko, luzik:) Ja to wiem!

A ja pije kawusie i czekam na serwisanta do telewizora. Skubany nie miał się kiedy popsuć tylko akurat teraz;)
No ale nic to, najważniejsze że pogoda jest ładna i można posiedzieć na balkonie.

Mamtu, ja też miewam ostatnio takie bóle jakby menstruacyjne, ale lekarz mnie uspokoił. Mam tylko wówczas chwile poleżeć. Biore nospe, poleże i przechodzi.

Mamtu, ja we wtorek bede w centrum do południa, więc jak coś to służe pomocą:)

Co do spotkania to ja jestem otwarta. W weekendy jak na razie mam coś oblegane (odkąd mogę wychodzić więcej), ale coś wykombinuje.

Dziewczyny pracujące - pełen szacunek dla Was. Bo ja posiedziałam troche dziś przy biurku i już mam dosyć. Jestem pełna uznania, że dajecie rade:)

No to tyle:) Miłego dnia!

jak dobrze być z powrotem w domu.

Selene, oczywiście prowiant obowiązkowo był i zaraz po wyjściu zęby w świeżą bułeczkę z szyneczką :). W poczekalni widziałam jak dwie ciężarne zmagają się z wypiciem glukozy :)

Mamtu, ja jeżdżę do Medicovera do Oliwy na badania. Możesz śmiało mnie wykorzystywać, nie patrz na serce.

hej dziewczyny :)
przy rannej kawce i śniadanku naskrobię coś i zaraz biorę się za gruntowne porządki, bo goście przyjeżdżają :P

Wczoraj wieczorem złapał mnie silny ból brzucha. Na samym dole. I faktycznie podobny do takiego przed okresem. Leżałam chyba z godzinę skulona i już się martwiłam, co się dzieje, ale na szczęście przeszło. Także Mamtu też miewam takie bóle, niestety...

Apolonia, też niedawno borykałam się z problemem infekcji. Przed wizytą zanim dostałam receptę, ratowałam się tantum rosa (do samego podmywania). Mi to doraźnie pomogło. A potem dostałam tabletki "dowcipne" :P i to był właśnie clotrimazolum. Więc skoro dają w tabletkach to z kremem tym bardziej nie powinno być przeciwwskazań...? Na ulotkach jest tylko że w pierwszym trym. nie można, a potem "ze wskazań lekarza". Ogólnie nie znoszę przyjmować czegokolwiek w ciąży, z obawy o dziecko, ale cóż począć. To leczyć akurat trzeba :/

Selene wszystko będzie dobrze! No i może w końcu podejrzycie co maluszek skrywa między nóżkami :) Trzymam kciuki za udaną wizytę i Twoje dobre samopoczucie po... :)

A my dziś zaspaliśmy. Obudził nas Młody o 6:30 i to już był ostatni dzwonek, żeby się zbierać do wyjścia. Mieliśmy tempo jak nigdy. ;)

O ja ale macie tempo z rana. Ja się dziś wyspałam, mój synek łaskawie dał pospać do 7:30 :)

Aga to chyba dobrze, że masz siłę tak skakać po schodach :) Ja ostatnio szłam z siatami na moje 2 piętro i ledwo się doczłapałam.

Mamtu mnie też czasem tak brzuch boli ale raczej jak poleżę to przechodzi.

Za dobrze masz. ;)

W gratkach wyręczyła mnie mama, a ja w tym czasie poleciałam do wodopoju ;)

Aga, zdradź jeszcze co w końcu zrobiłaś najpierw? Gratki czy jeden głębszy? :P

Selene, jakoś wcale się nie obawiam - nie uznaję innej opcji, niż ta, o której napisała Mamtu :) Forumowe kciuki gwarancją sukcesu! (dobre na jakieś hasło reklamowe ;) )

jak już będę po badaniu to ne pewno całkowicie przyswoję tą teorię ;)
jakoś tak przed cała wiedza chowa się w kącie hehe

No, właściwie skoro tak po wtorku Cię wzięło to mogłoby się zgadzać... Nie przemęczaj się w każdym razie, odpoczywaj, no i czekaj... Na pewno przejdzie, po prostu się przeliczyłaś co do swoich sił ;)

A co do sił właśnie, to wczoraj wchodziłam do mojej mamy (na trzecie piętro, a przed blokiem jeszcze jedne schody) i jak ten głupek zasuwałam, skacząc po dwa schodki (jak zawsze), no i jak już dotarłam na samą górę to nie dość, że myślałam, że płuca sobie wypluję to zastanawiałam się czy pogratulować swojej głupoty czy może najpierw jednak się napić ;)

Selene, jeszcze się nie nauczyłaś, że forumowe kciuki dają gwarancję powodzenia? :P

katka zabierz prowiant na badanie, żeby zaraz po szybko zjeść. Ja zawsze tak robię :)
Aga przyjmuję Twoją wersję o skowronkach, a jak będzie inaczej to znajdę Cię w tej Gdyni i będzie lanie ;)

Aga, no właśnie nie wiem. Też tak myślałam, bo we wtorek dość mocno (jak na mnie i moje zalecenia) się wyeksploatowałam. Tyle, że ciągnęło jeszcze wczoraj wieczorem i dziś w nocy. Nie mogłam spać - nie wiem czy bardziej z dyskomfortu czy z nerwów. ;) Poczekam i poobserwuję jeszcze. Mam nadzieję, że przejdzie.

Selene, obyś miała rację. :)

Katka, jesteś kochana. Śliczne dzięki, ale nie miałabym serca Cię tak wykorzystywać. :)
Trzymaj się dziś na badaniu. A gdzie robisz?

No widzisz, Mamtu - wersja Selene jest znacznie bardziej prawdopodobna ;)

Katka, dzięki! :) Pędź szybko na te badania i wracaj do lodówki ;)

Selene, twarda musisz być, nie mientka - i dotrwasz do 17, a później wyjdziesz od gina cała w skowronkach, zobaczysz ;)

Mamtu, a może ten ból to efekt rozciągania? Ja podobnie czułam, szczególnie jak się za dużo nachodziłam/naschylałam/ogólnie naruszałam. Zasygnalizowałam mojej gince ostatnio i powiedziała mi, że to po prostu rozciąganie się mojego "wnętrza" i, że wszystko w jak najlepszym porządku. Tylko "między nami" jest 6 tygodni różnicy, więc nie wiem... No i mi po odpoczynku przechodziło albo znacznie się zmnejszał ten dyskomfort.

witajcie w ten piękny poranek,

ja zaraz jadę na pobranie krwi, a już głodna jestem :)

Aga powodzenia z nauką no i oczywiście na egzaminach.

Mamtu, do mnie rzut beretem więc też chętnie pomożemy, jak nie masz co zrobić z Młodym.

Selene, Meg miłego podglądania na dzisiejszych wizytach

Mamtu dzięki :)
Ja też mam takie krótkotrwałe pobolewania podobne do okresu właśnie, mało bolesne. To pewnie skurcze Braxtona-Hicksa. Ja generelanie chwilę poleżę jak mnie złapią (głównie wieczorem) i jest ok.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...