WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

W ogóle z tym Kosmą to jest historia...Dawno temu, jeszcze w liceum, z przyjaciółką od czasu do czasu widywałyśmy się z kolegą z równoległej klasy - najczęściej spotykaliśmy się na koncertach. Nie przepadałyśmy za nim i kiedy go widziałyśmy to chowałyśmy się po kątach przed nim. I któregoś dnia jakoś tak nam wypalił że jak kiedyś będzie miał synka to nazwie go Kosma właśnie, na co z psiapsiółą wybuchnęłyśmy serdecznym śmiechem. Jeszcze bardzo długo śmiałyśmy się z tego (sorry Sonia) dziwacznego imienia. No ale z czasem...ta moja przyajciółka zaczęła spotykać się z tym chłopakiem, zaręczyli się, pobrali i to właśnie oni nazwali swoje dziecko Kosma! W porywie zdziwienia przypomniałam jej że kiedyś namiętnie się nabijała z tego imienia, no ale też nie lubiła swego męża...cóż...czas jest przewrotny...
Dorotii Ty tak się śmiejesz z Bączysławy ale któż wie, może Twój synek stanie się jeszcze dziewczynką i właśnie takim oryginalnym imieniem ją nazwiesz...któż to wie...do września jeszcze trochę czasu

Soniu a jaki masz pomysł?

Mamtu jak dobrze, że jesteś już się martwiłam o Ciebie! Przecież wiesz, że zawsze możesz tu smęcić jak jest taka potrzeba. Ale mam nadzieję, że wszystkie Twoje nerwy nie są potrzebne i z maluszkiem wszystko dobrze!

Ksawery już zdrowy, dzisiaj pobiegł dosłownie do przedszkola - chyba się stęsknił :) Ja miałam parę dni kryzysu za to dzisiaj już lekko ten cholerny katar odpuszcza więc mam nadzieję do piątku być w pełni sił i przyjść na spotkanie!

Ej wy się tak z tego Kosmy nie śmiejcie bo jak moja mama była w ciąży to miała dwa imiona wybrane - Sonia i Kosma....dobrze, że się urodziłam dziewczynką :) :) A mój mąż też narazie nie akceptuje mojego pomysłu na imię ale jeszcze tyle czasu, że albo zmięknie albo ja się rozmyślę :)

Mamtu fajnie, że wróciłaś! Trzymaj się mocno! Każda z nas na pewno chętnie wysłucha, jak tylko będziesz miała potrzebę...

Co do imion od samego początku, mamy z mężulkiem zgodne stanowisko tylko do jednego imienia i jakoś już się przyjęło. Rodzina jak mnie głaska po brzuszku, to pyta jak się Krzysio czuje wiec pewnie tak już zostanie :) Krzysztof będzie :)

O właśnie. Friends. :)

Ja spadam. Idę dziergać strój sowy dla Młodego do przedszkola. :)

a jednak nie jest najgorzej z tą pamięcią :)
wczoraj za to za nic nie mogłam sobie przypomnieć co z telefonem zrobiłam i już w akcie desperacji szukałam go w lodówce - na szczęście go tam nie było tylko mój kocur się na nim położył :)

No przecież u nas to samo - imienia nie ma i pewnie długo nie będzie :)))
ale Julka u nas ma być chłopak jednak więc Bącława jest wolna ;p

to nie miała być jakaś knajpa Friends?

knajpa Friends się nazywa :)

ja też raczej będę w piątek, początkowo z młodym. Marta wspominała, że może zarezerwować stolik.
Maluszek co do braku porozumienia z mężem odnośnie imienia to witaj w klubie. Mam to samo i tak szybko sprawa nie zanosi się, że się rozwiąże.

Mi jest obojętnie. Ja w sumie też mogę jeść prawie wszystko. ;) Może być tam, gdzie planowałyśmy początkowo. Tyle, że nie pamiętam nazwy tego lokalu. Wiem, że dziewczyny pisały o jakimś miejscu 'nad barem'. :)

mamtu my możemy wszystko jeść więc ty decyduj gdzie się spotykamy żebyś najmniej musiała cierpieć :)

Julka mąż ma trochę racji bo co to za imię KOSMA :)))) aż mi się moja Bączysława bądź Bącława przypomniała :)))

Marta, jeśli dobrze pamiętam. :)

Aaa właśnie..KTO MIAŁ ZROBIĆ REZERWACJĘ?

Dzięki, Dziewczyny. :)

Julka, cukrzycę już powoli 'oswajam'. Wizytę mam dopiero w środę, ale na tyle na ile potrafię dobieram dietę i przeliczam węglowodany. Staram się w każdym razie jak mogę. :) A sen z powiek spędza mi podejrzenie hipotrofii u Małego, ale wolę o tym nie pisać.

W piątek ma być cieplej, więc spotkanie mam nadzieję - wypali. :) A gdzie się w końcu spotykamy?

Maluszek też masz czym się smucić :) naprawdę masz powód :) Ja przy Filipku czekałam aż się urodzi i wtedy liczyłam na wenę twórczą odnośnie imion. Bo wcześniej z mężem zero porozumienia w tej kwestii. Pamiętam jak szliśmy do USC żeby zarejestrować dziecko i jeszcze się zastanawialiśmy "czy oby na pewno".
Teraz oczywiście nie ma porozumienia również, mąż na siłę wymyśla imiona dla dziewczynki, a my nie wiemy jeszcze jaka płeć będzie :) poza tym robi sobie jaja tylko. Nasi znajomi nazwali synka Kosma czego mój mąż nie może przeżyć i teraz wymyśla imię dla dziewczynki typu Kosmela Kosmata Kosmołuch...

ja też się wybieram:)

Mamtu fajnie, że jesteś :)
Głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze :* dziewczyny maja racje, pamiętaj, że wszystko trzeba potwierdzić i sprawdzić kilka razy.
Co do spotkania to mam nadzieję, że aktualne. Ja w każdym bądź razie się wybieram :)

Mamtu a gdzie masz smęcić jeśli nie tu?? Pisz do woli o swoich ciążowych troskach, wymieniaj się doświadczeniami. Może się okaże że nie taki diabeł straszny, albo przynajmniej będzie Ci lżej na duszy. Oprócz Ciebie mamy tu jeszcze jedną słodką mamusię - tylko zabijcie - nie pamiętam kogo. Ja miałam w poprzedniej ciąży, ale jeśli to świństwo lubi się powtarzać to może się dołączę do Twoich smętów. Oczywiście jeśli to tylko o cukrzycę Tobie chodzi? Reszta jest ok rozumiem? Szyjka się nie skraca?
Byłaś u diabetologa?

Mamtu ja też często marudze na forum bo u mnie burza hormonów taka że lepiej niech wszyscy uciekają z drogi.więc się nie martw że masz gorsze dni i nie chcesz pisać.pisz Kochana śmiało,to pomaga.

Ja od rana mam pecha w pracy:(

Wczoraj z mężem próbowałam uzgodnić imię dla naszej kruszyny i nie doszliśmy do porozumienia i bardzo mnie to smuci:(ehhh.........

mamtu dobrze, że wszystko ok i wracasz do formy :) jak trzeba to smęć, w końcu po to też jesteśmy :)
Na pewno szybko się wszystko ułoży po Twojej myśli i odzyskasz spokój ducha!

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...