WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

dr Homdziuk na Wałowej

Ania83, pomysł z porodem w lesie jest zajefajny:))))

A co do oka i podwyższonego ciśnienia to moja okulistka powiedziała, że wg niej powinnam rodzić przez cc. Mi ciśnienie nie uregulowało się w ciąży.

A do kogo chodzisz? Do jakiej okulistki?

ja kojarzę, że Panda miała mieć połówkowe 30.05, bo zgadałyśmy się co do dr Świątkowskiej. fakt, od tamtego czasu chyba się nie odzywała....
A za rady odnośnie gardła dziękuję, ale wystarczyło nie włączać klimy i pić gorącą herbatę i na tą chwilę jest ok. Jeżeli jutro będę miała pewność, że nie prądkuję, to jadę po pracy odwiedzić w szpitalu kuzynkę i Kacperka :)
Dziś tak mnie dziewczyny w robocię nastraszyły opowieściami o warunkach i zwyczajach w szpitalach, że zastanawiam się nad porodem w lesie:)))))) a tak poważnie, to już chyba wiem, dlaczego coniektórzy wydają 6 tysi na swissmed.......
Nic to, w piątek jeszcze zapytam okulistki, jak się ma moje podwyższone ciśnienie w oczach (samoistnie uregulowane w czasie ciąży) do ewentualnego cc - jak nie zapomnę:)

No ja się zmobilizowałam i włąsnie postawiłam butle z wodą przede mna :P

Ja wczoraj piekłam rogaliki z marmolada :D :) Na ciasto rabarbarowe też mam chrapkę, ale chyba najpierw uczynię jakiś biszkopt z bananami, truskawkami i galaretka :D Tak myślę, że na weekend :D
Bo mam podobnie jak Julka.... żal mi ze się zmarnuje (bo mąz późno wraca i juz nie je dużo) i wtedy wciągnęłabym sama :/

A co do połówkowego... Ja następną wizytę mam pod koniec 20 tygodnia. Czy wtedy będę mieć robione połówkowe?? Bo jakoś nie przedyskutowałam tego z lekarzem - jak to ciężarna - zapomniałam :/

Potem wizytę będę miała dopiero w końcu 24 tygodnia, wiec to chyba za późno ??

Olimpia, ostatnio pytałam się mojej ginki jak to z tą wodą jest. No i fakt optymalnie jest pić te 1.5-2 litry, ale liczy się wszystko kawa, herbata, zupa Także nie jest źle :)

Julka, ciacho z rabarbarem pycha! :) Zazdroszczę, bo ja nie mam nawet kiedy czegoś upiec Dzisiaj za to na śniadanie się zabawiłam i zrobiłam pancakesy :) Super sprawa, wcześniej nigdy nie robiłam :)

A mnie się wydawało, że Pandy połówkowe jest jakoś na koniec maja... Zaraz przed warsztatami, ale może się mylę... W każdym razie Panda, odezwij się :)

Wczoraj myślałam o Pandzie, bo ostatnio na forum była przed badaniem połówkowym i nie zdała nam relacji. O ile dobrze pamiętam... Panda daj cynk co u Was słychać i jak Maluszek się miewa!!

Tak tak, to przez to forum pochłaniam coraz większe ilości jedzenia. Dobrze że Mamtu teraz nie ma, to napiszę...Zrobilam wczoraj ciacho z rabarbarem - linka znalazłam oczywiście TU! A że jestem sama w domu, i szkoda by się zmarnowało, to...pochłonęłam już prawie całą blachę. Każdy kawałek z bitą śmietaną. Ale przynajmniej mam na kogo zwalić całą winę za nadprogramowe kilogramy ;)

Taa Katka, na śniadanie dziś też jadłam pyszne niskokaloryczne rzodkiewki...między innymi...:D

Szkoda Sonia że się nie pochwaliłaś wcześniej, byśmy już miały swoją spotkaniową bazę. Od następnego spotkania Żabusia - i w sumie będzie to miejsce mniej więcej w połowie drogi między Gdynią a Gdańskiem :)

Maluszek, nie masz kogo się wstydzić. Na ostatnim spotkaniu byłam po raz pierwszy i potwierdzam - dziewczyny nie gryzą, nie połykają w całości, są równie fajne i miłe jak tu na forum :)

aż sobie oglądnęlam to frappucino w necie :P

ale dziś mam żarłacza :/... zjadła dwie kanapki i mała miskę zupy jarzynowej... potem na deser był lodzik waniliowy, ale coś mi mało było, to dołożyłam takiego w czekoladzie i teraz mam trochę wyrzuty :/

Od jutra koniec z dogadzaniem, bo będę wielorybem za pół roku :/

Dziewczyny...a jak jest z ta woda ?? pijecie dużo? Bo ja...wstyd się przyznac, ale wypijam może ze dwie szklanki owdy...jedną herbatę i jedną zbożówkę... i jakoś więcej nie mogę :/ Mam wrażenie, ze po wodzie mam zgagę :/

Anavaw, jesteś moim mistrzem za "normalnie jak Mamut ma się opanować' :D Jak Mamut wróci to się pośmieje :p

Marta, colą to i ja bym nie wzgardziła :) Ale póki co mąż zrobił mi pyszne karmelowe frapuccino :)

No właśnie, gdzie jest Panda??? Mam nadzieję, że wszystko u Niej w porządku. Nie ma innej opcji - musi być OK:))

Dzięki Dziewczyny za wsparcie:) A już myślałam, że jakaś nienormalna jestem z tymi nagłymi zmianami nastroju :)
Właśnie wróciłam ze sklepu po drodze pałaszując co? batonika super słodkiego, aż mnie zemdliło i trzeba było napić się coli:) Troszke mi lepiej, chociaż jak patrze na ten telewizor to mnie lekko trafia :/

Do Żabusi jestem też chętna:) Luknęłam na menu i już coś sobie tam wybrałam hihi.

Maluszek, ja raz tylko widziałam część koleżanek i mało porozmawiałyśmy, bo to było na warsztatach. Także spoko loko:) Zobaczysz, że będzie fajnie:)

Dziewczyny, jeszcze raz miłego podglądania i samych bardzo dobrych wieści:))

hej hej
Dzieki dziewczyny :)

Mam pomysł może nowy wątek Jedzonko dla ciężarnych, bo normalnie jak Mamut ma się opanować :) Znowu jestem głodna jak Was czytam

Gardło, nie ładnie , ale ja też klimy nie włacze narazie:(, kupiłam ostanio tablektki do sannia, są takie w optece, ale one raczej są nawilżające i w poczatkach pomogą pożniej już nie.
Nazwa to chyba Prenalen

Nie dziwie się też bym się wkurzyła, tak to jest z serwisami, najlepiej zdjęcia zdobić zanim się wysle coś

Dziewczyny a co z Pandą, wiecie coś?

Carolajna, to przed 17 kciuki się zacisną :)

Sonia, nie byłam i nie wiem kiedy będę :/ Nauka mnie wchłonęła :(

Aga byłaś dziś na awfie? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga_Bl o 17:00 dobrze pamiętasz :) Jeszcze chwilka i sie zbieram :) Wieczorem zdam relacje

Mamtu, kciuki będą zaciśnięte już o 17.30 (na wszelki ;) )

Carolajna, Ty o 17.00 czy pomerdałam??

No to jestem, wróciłam z zajęć i ledwo zipię! Dżinsy to nie był jednak najszczęśliwszy pomysł ;)

Olimpia, z tą płcią to naprawdę kwestia szczęścia :) Ja się strasznie cieszyłam, że dowiedziałam się tak wcześnie (wstępnie już w 13 tygodniu), bo też jestem z tych cierpliwych inaczej ;)

Ja jak najbardziej jestem za spotkaniem w Żabusi! :)

Mamtu, sztućce uratowane, przynajmniej do czasu ;)

Periri, u mnie apetyt też wciąż wzrasta ;) Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ;) No i obyśmy tego rekordu nie pobiły :)

Arabelka chłop jak dąb z Twojego Mikołaja :) Gratulacje! :)

Marta, czym Ty się przejmujesz?! Niech się cieszą, że po łbach nie dostali, szczególnie ten arogant! Bardzo dobrze, że im nie odpuściłaś! :) A wszystko co nas dotyczy jest na temat, także w ogóle nie wiem skąd ten pomysł :)
No i dołączam się do grona normalnych :) Chociaż u mnie płacz to rzadkość, częściej czysta furia, ale nieraz doprowadza ona d łez ;)

Maluszek, kiedyś musi być ten pierwszy raz :) Ale pocieszę Cię nie gryziemy (ani tez nie zjadamy w całości) ;)

Mamtu będę myśleć intensywnie i oczywiście daj znać po wizycie co i jak!

Maluszek, ale my naprawdę nie gryziemy. Spokojnie.

Dobra, ja spadam na razie. Moi chłopcy zaraz wrócą, zjemy obiad, a potem do lekarza. Pomyślcie o mnie ciepło o 17:45. :)

Na pewno będzie :)
A z tymi skurczmi zrób jak dziewczyny radzą, odpocznij weź no-spe i na pewno przejdzie.
No i odrobinke optymizmu :)

ok zmykam się pakować i strzałka do domku:)do usłyszenia później.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...