WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

dr Homdziuk na Wałowej

Ania83, pomysł z porodem w lesie jest zajefajny:))))

A co do oka i podwyższonego ciśnienia to moja okulistka powiedziała, że wg niej powinnam rodzić przez cc. Mi ciśnienie nie uregulowało się w ciąży.

A do kogo chodzisz? Do jakiej okulistki?

ja kojarzę, że Panda miała mieć połówkowe 30.05, bo zgadałyśmy się co do dr Świątkowskiej. fakt, od tamtego czasu chyba się nie odzywała....
A za rady odnośnie gardła dziękuję, ale wystarczyło nie włączać klimy i pić gorącą herbatę i na tą chwilę jest ok. Jeżeli jutro będę miała pewność, że nie prądkuję, to jadę po pracy odwiedzić w szpitalu kuzynkę i Kacperka :)
Dziś tak mnie dziewczyny w robocię nastraszyły opowieściami o warunkach i zwyczajach w szpitalach, że zastanawiam się nad porodem w lesie:)))))) a tak poważnie, to już chyba wiem, dlaczego coniektórzy wydają 6 tysi na swissmed.......
Nic to, w piątek jeszcze zapytam okulistki, jak się ma moje podwyższone ciśnienie w oczach (samoistnie uregulowane w czasie ciąży) do ewentualnego cc - jak nie zapomnę:)

No ja się zmobilizowałam i włąsnie postawiłam butle z wodą przede mna :P

Ja wczoraj piekłam rogaliki z marmolada :D :) Na ciasto rabarbarowe też mam chrapkę, ale chyba najpierw uczynię jakiś biszkopt z bananami, truskawkami i galaretka :D Tak myślę, że na weekend :D
Bo mam podobnie jak Julka.... żal mi ze się zmarnuje (bo mąz późno wraca i juz nie je dużo) i wtedy wciągnęłabym sama :/

A co do połówkowego... Ja następną wizytę mam pod koniec 20 tygodnia. Czy wtedy będę mieć robione połówkowe?? Bo jakoś nie przedyskutowałam tego z lekarzem - jak to ciężarna - zapomniałam :/

Potem wizytę będę miała dopiero w końcu 24 tygodnia, wiec to chyba za późno ??

Olimpia, ostatnio pytałam się mojej ginki jak to z tą wodą jest. No i fakt optymalnie jest pić te 1.5-2 litry, ale liczy się wszystko kawa, herbata, zupa Także nie jest źle :)

Julka, ciacho z rabarbarem pycha! :) Zazdroszczę, bo ja nie mam nawet kiedy czegoś upiec Dzisiaj za to na śniadanie się zabawiłam i zrobiłam pancakesy :) Super sprawa, wcześniej nigdy nie robiłam :)

A mnie się wydawało, że Pandy połówkowe jest jakoś na koniec maja... Zaraz przed warsztatami, ale może się mylę... W każdym razie Panda, odezwij się :)

Wczoraj myślałam o Pandzie, bo ostatnio na forum była przed badaniem połówkowym i nie zdała nam relacji. O ile dobrze pamiętam... Panda daj cynk co u Was słychać i jak Maluszek się miewa!!

Tak tak, to przez to forum pochłaniam coraz większe ilości jedzenia. Dobrze że Mamtu teraz nie ma, to napiszę...Zrobilam wczoraj ciacho z rabarbarem - linka znalazłam oczywiście TU! A że jestem sama w domu, i szkoda by się zmarnowało, to...pochłonęłam już prawie całą blachę. Każdy kawałek z bitą śmietaną. Ale przynajmniej mam na kogo zwalić całą winę za nadprogramowe kilogramy ;)

Taa Katka, na śniadanie dziś też jadłam pyszne niskokaloryczne rzodkiewki...między innymi...:D

Szkoda Sonia że się nie pochwaliłaś wcześniej, byśmy już miały swoją spotkaniową bazę. Od następnego spotkania Żabusia - i w sumie będzie to miejsce mniej więcej w połowie drogi między Gdynią a Gdańskiem :)

Maluszek, nie masz kogo się wstydzić. Na ostatnim spotkaniu byłam po raz pierwszy i potwierdzam - dziewczyny nie gryzą, nie połykają w całości, są równie fajne i miłe jak tu na forum :)

aż sobie oglądnęlam to frappucino w necie :P

ale dziś mam żarłacza :/... zjadła dwie kanapki i mała miskę zupy jarzynowej... potem na deser był lodzik waniliowy, ale coś mi mało było, to dołożyłam takiego w czekoladzie i teraz mam trochę wyrzuty :/

Od jutra koniec z dogadzaniem, bo będę wielorybem za pół roku :/

Dziewczyny...a jak jest z ta woda ?? pijecie dużo? Bo ja...wstyd się przyznac, ale wypijam może ze dwie szklanki owdy...jedną herbatę i jedną zbożówkę... i jakoś więcej nie mogę :/ Mam wrażenie, ze po wodzie mam zgagę :/

Anavaw, jesteś moim mistrzem za "normalnie jak Mamut ma się opanować' :D Jak Mamut wróci to się pośmieje :p

Marta, colą to i ja bym nie wzgardziła :) Ale póki co mąż zrobił mi pyszne karmelowe frapuccino :)

No właśnie, gdzie jest Panda??? Mam nadzieję, że wszystko u Niej w porządku. Nie ma innej opcji - musi być OK:))

Dzięki Dziewczyny za wsparcie:) A już myślałam, że jakaś nienormalna jestem z tymi nagłymi zmianami nastroju :)
Właśnie wróciłam ze sklepu po drodze pałaszując co? batonika super słodkiego, aż mnie zemdliło i trzeba było napić się coli:) Troszke mi lepiej, chociaż jak patrze na ten telewizor to mnie lekko trafia :/

Do Żabusi jestem też chętna:) Luknęłam na menu i już coś sobie tam wybrałam hihi.

Maluszek, ja raz tylko widziałam część koleżanek i mało porozmawiałyśmy, bo to było na warsztatach. Także spoko loko:) Zobaczysz, że będzie fajnie:)

Dziewczyny, jeszcze raz miłego podglądania i samych bardzo dobrych wieści:))

hej hej
Dzieki dziewczyny :)

Mam pomysł może nowy wątek Jedzonko dla ciężarnych, bo normalnie jak Mamut ma się opanować :) Znowu jestem głodna jak Was czytam

Gardło, nie ładnie , ale ja też klimy nie włacze narazie:(, kupiłam ostanio tablektki do sannia, są takie w optece, ale one raczej są nawilżające i w poczatkach pomogą pożniej już nie.
Nazwa to chyba Prenalen

Nie dziwie się też bym się wkurzyła, tak to jest z serwisami, najlepiej zdjęcia zdobić zanim się wysle coś

Dziewczyny a co z Pandą, wiecie coś?

Carolajna, to przed 17 kciuki się zacisną :)

Sonia, nie byłam i nie wiem kiedy będę :/ Nauka mnie wchłonęła :(

Aga byłaś dziś na awfie? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga_Bl o 17:00 dobrze pamiętasz :) Jeszcze chwilka i sie zbieram :) Wieczorem zdam relacje

Mamtu, kciuki będą zaciśnięte już o 17.30 (na wszelki ;) )

Carolajna, Ty o 17.00 czy pomerdałam??

No to jestem, wróciłam z zajęć i ledwo zipię! Dżinsy to nie był jednak najszczęśliwszy pomysł ;)

Olimpia, z tą płcią to naprawdę kwestia szczęścia :) Ja się strasznie cieszyłam, że dowiedziałam się tak wcześnie (wstępnie już w 13 tygodniu), bo też jestem z tych cierpliwych inaczej ;)

Ja jak najbardziej jestem za spotkaniem w Żabusi! :)

Mamtu, sztućce uratowane, przynajmniej do czasu ;)

Periri, u mnie apetyt też wciąż wzrasta ;) Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ;) No i obyśmy tego rekordu nie pobiły :)

Arabelka chłop jak dąb z Twojego Mikołaja :) Gratulacje! :)

Marta, czym Ty się przejmujesz?! Niech się cieszą, że po łbach nie dostali, szczególnie ten arogant! Bardzo dobrze, że im nie odpuściłaś! :) A wszystko co nas dotyczy jest na temat, także w ogóle nie wiem skąd ten pomysł :)
No i dołączam się do grona normalnych :) Chociaż u mnie płacz to rzadkość, częściej czysta furia, ale nieraz doprowadza ona d łez ;)

Maluszek, kiedyś musi być ten pierwszy raz :) Ale pocieszę Cię nie gryziemy (ani tez nie zjadamy w całości) ;)

Mamtu będę myśleć intensywnie i oczywiście daj znać po wizycie co i jak!

Maluszek, ale my naprawdę nie gryziemy. Spokojnie.

Dobra, ja spadam na razie. Moi chłopcy zaraz wrócą, zjemy obiad, a potem do lekarza. Pomyślcie o mnie ciepło o 17:45. :)

Na pewno będzie :)
A z tymi skurczmi zrób jak dziewczyny radzą, odpocznij weź no-spe i na pewno przejdzie.
No i odrobinke optymizmu :)

ok zmykam się pakować i strzałka do domku:)do usłyszenia później.

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??