WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. ania 27 - 12.09.2013
4. alkar82 - 19.09.2013
5. meg - 23.09.2013
6. żonka - 23.09.2013
7. Selene - 28.09.2013
8. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. asia1611 - 12.10.2013
3. panda - 14.10.2013
4. Aga -18.10.2013
5. XXX - 18.10.2013
6. Sonia85 - 22.10.2013
7. tessaja - 28.10.2013

Ja w poprzedniej ciąży jadłam wszystko na co miałam ochotę i w tej ciąży też tak robię. Jedyna różnica to taka, że piję więcej wody.

Cześć dziewczyny,
Z chęcią dołączę do waszych rozmów. Zgodnie z kalkulatorem u mnie termin wypada na 12.10.2013. Byłam u lekarza na początku lutego ale powiedział, że za wcześnie i zlecił mi badania beta HCG. Nie zrobiłam ich bo mój mąż stwierdził, ze on już wszystko wie i nie muszę potwierdzać :) do lekarza idę 28 lutego to wszystko będzie wiadomo.:)
Najbardziej co mi dokucza to senność. godz.22 i ja już śpię.Chciałoby się dłużej posiedzieć i coś zrobić a tu się nie da;/ Poza tym bolące piersi, i jakiś czas temu zaparcia. Masakra;/a i jeszcze ból podbrzusza. Na początku bardziej bolało teraz to tylko czasami.Powiedzcie mi jak zmieniłyście swój jadłospis?Na co szczególnie uważacie?

Pozdrawiam :)

no to nie fajnie, ja za to miałam w końcu cesarkę i później opieka rewelacja. Miałam bardzo mało pokarmu, a raczej praktycznie brak, młody się wnerwia i wydzierał bo nic nie leciało i gdyby nie panie które tam pracowały napewno nie dałabym rady karmić tylko bym się poddała. One dzielnie i cierpliwie przychodziły na każde karmienie, pomagały, trzymały młodego, dawały rurki ze sztucznym mleczkiem żeby dziecko oszukać i inne cuda. I naprawdę na paluszkach chodziły i były jak anioły a naprawdę miały co robić :)
Aczkolwiek tą beznadziejną położną to pamiętam bardzo dobrze do dzisiaj :)
ja do lekarza idę w piątek i też ciekawa jestem co tam słychać w środku :)

ania27, współczuję przeżyć porodowych. Szkoda, że ludzie nie zawsze potrafią postawić się w sytuacji osoby w potrzebie.
Myślę tylko, że taka sytuacja mogła się zdarzyć wszędzie, ale nie dziwię Ci się, że tym razem wybierzesz jednak inny szpital, skoro z Wojewódzkim miałaś przykre doświadczenia.
A gdzie będziesz rodziła teraz? Wrócisz do Polski?

Narzeczona to daj znać po USG jak było. Ja idę na pierwszą wizytę dopiero za 8 dni a też już się nie mogę doczekać.

Ania ja miałam bardzo podobne doświadczenia z tym że na zaspie :/

Ja w wojewódzkim położną przy porodzie miałam okropną,która za karę wykonywała swoje obowiązki tej nocy i ani jednym słowem się do mnie nie odezwała,ale już za to ta co przyszła na zmianę po niej,odbierała poród,pomogła urodzić,super sympatyczna,szkoda tylko że tak krótko była ze mną,inaczej dziś wspominałabym mój poród z uśmiechem.Lekarka o której głośno tu na forum,jest długi wątek o tej mendzie,oj nie chciałabym drugi raz na nią trafić jakbym tam rodziła,przybiegła do mnie z pretensjami,dlaczego to ja tak długo rodzę,że na szkołę rodzenia nie chodziłam i teraz się męczę,ja nieprzytomna prawie,po blisko 8 godzinach bóli a ta nakrzyczała na mnie(dosłownie) dobrze że przy porodzie miałam męża,bo inaczej trauma na całe życie przez taki personel,a wogóle to jak bóle parte miałam które się przeciągały długo(cesarka mi groziła)to te cholery na korytarzu gazetki czytały i się chichrały,dopiero jak mąż wyszedł i podniósł głos że może by tak ktoś pomógł żonie,bo siły już nie ma,zlecieli się wszyscy łącznie z ordynatorem.
Pożniej pobyt na oddziale również nie przyjemny,położne przychodziły jak za karę,dopiero na wezwanie,żadna nie pokazała jak dziecko do piersi się przystawia,jak przebrać...itp a jedna stara mi wręcz odpyskowała że ona mi dzieckiem nie będzie się zajmować,jak poprosiłam żeby pokazała to czy tamto.
Długo by jeszcze opowiadać jak zostawiły mnie samą na sali,jak nie humanitarnie się zachowały,ale nie bedę nikogo tu straszyć,może miałam pecha,ale napewno drugi raz nie zdecydowałabym sie na ten szpital,choć jeśli chodzi o warunki szpitalne,jedzenie to super,ale sama opieka do niczego,a właściwie jej brak.

Ale mam dziś obsówę:) tak błogo w łóżku, pogoda za oknem nie nastraja na spacery...Jutro USG, dziewczyny cieszę sie przed każdą wizytą jak dziecko w sklepie z cukierkami.
Od rana przeglądam w necie wózki dziecięce, łóżeczka itp...cuda:)
Tak bym chciała móc przytulic moje maleństwo...tęsknię za nim!

Mam podobne odczucia. I dlatego pozostanę przy miejscu, które już poznałam. :)

raczej tak, pewnie stanie na wojewódzkim.
Pierwszy poród miałam mega ciężki - 2 noce praktycznie i dzień i wątpię żeby w innym szpitalu przebiegł inaczej. Tak to jest z tym porodem że jak jest ok to wszędzie będzie ok a jak będzie ciężko to nie oszukujmy się ale może tylko swissmed coś zaradzi ;p
W wojewódzkim trafiłam na średnią położną ale oprócz tego wszyscy byli rewelacyjni. Panie na oddziale przyłóż do serca, ordynator naprawdę rewelacja - wie wszystko o wszystkich i trzyma personel w ryzach. Także na 95% wojewódzki.

dortiii, widzę, że też masz lekarza z Wojewódzkiego? Będziesz chciała tam rodzić?

dorotii mieszkałam w oliwie ale przeprowadziłam się do wrzeszcza. To wcale nie jest daleko :) Z resztą często bywam u mamy w Oliwie to możemy się kiedyś na spacerek do parku wybrać.

a nie ma nikogo z Oliwy? mieszkam niby w takiej dzielnicy ale jak zawsze wyludkowo i sama będę kilometry robiła :(

Ja pierwszą ciążę prowadziłam u doktora knutowskiego i teraz też do niego chodzę. Znaczy się raz byłam póki co :)
Jak któraś się jeszcze zastanawia to bardzo polecam. Wydaje mi się że nie płaci się dużo bo 120 zł, gabinet bez rewelacji ale sprzęt super. W cenie wizyt jest usg 3d. Lekarz bardzo opanowany, nie sieje strachu i naprawdę wprowadza spokój u przyszłej mamy. Pracuje w Wojewódzkim.
Dobrze jest mieć lekarza który pracuje w szpitalu bo w późniejszej ciąży jak czasem trzeba coś sprawdzić czy zrobić ktg czy już ciąża jest przenoszona to zawsze się do lekarza swojego na dyżur uderza i masa moich koleżanek korzystała z tego.

Normalka. ;) Mnie tak 'telepie' przed każdym usg, a wydawałoby się, że już nie powinno mnie to aż tak podniecać. Ale pierwsze usg to jednak trochę co innego - trzymam kciuki, żebyś dała radę do poniedziałku. ;)

mamtu dzięki za linki :) jeśli nie wyjadę, co muszę jeszcze ustalić, to pewnie z mężem się wybierzemy :) USG mam w poniedziałek. Pierwsza wizyta ciężarówkowa :). No i cała chodzę, nie mogę się doczekać! ;)

O, Aga, dzięki za recenzję. Czyli pewnie się wybiorę. :)

Kiedy masz usg?

Przede wszystkim - bratka, tak mi przykro... Ale trzymaj się mocno i ciepło!
panda, wierzę, że ten trzeci raz będzie dla Was szczęśliwy i pech zwieje gdzie pieprz rośnie ! :)
A jeśli o mnie chodzi to film polecam - ale jest on nieoczywisty, pozostawia duże pole manewru dla interpretacji widza, także trzeba lubić takie kino :). Mnie bardzo się podobał, no ale tak jak mówię - rzecz gustu i preferencji :). A tak poza tym to u mnie nadal brak żadnych dolegliwości, tylko z wyrka zwlec się nie mogłam, ale jeszcze sobie z tym radzę ;). Oczywiście cały czas odliczam dni do USG :D

panda, dzięki za odpowiedź. Przepraszam, nie doczytałam wcześniejszego posta.

Dziewczyny, wklejam linki do najbliższych spotkań dla przyszłych mam, może któraś skorzysta:
http://www.mamanigdyniejestsama.pl/spotkania
http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20
:)

Ja jestem z Gdańska - Siedlce. ;-D Moja pierwsza ciąża była idealna - pracowałam do końca 8 miesiąca, urodziłam w terminie i bezproblemowo. Współczuje Wam poprzednich przejść, ale trzeba trzymac kciuki żeby teraz było dobrze. ;-)

Sonia ja nie mam problemów z gestoscia krwi..wiem o czymś takim przyjmuje sie wtedy zastrzyki. Na szczęście to mnie nie dotyczy..

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...