WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Ja jestem na urlopie wychowawczym. Ale tęsknię już za pracą :(

Ja tez jestem teraz w pracy. ;-) Równiez 8 godzin przed komputerem.

Z tym zapachem to racja, taka świeża bułeczka to tak pachnie że mniam :)
A co do pracy to ja pracuję. Właśnie teraz już jestem w pracy... Mam pracę 8 godz. przy komputzerze. Jest przepis, że kobieta w ciąży może spędzać tylko 4 godz. przed monitorem, ale u mnie nikt mi nie zaproponował zmiany warunków. Ja się sama też nie upominałam bo mi to nie przeszkadza, a przerwy sobie mogę spokojnie robić jak mam potrzebę.

Selene bo bulki sa najlepsze :))) ladnie pachna a nie smierdza jsk kazdy gotowany posilek :)))
Ja do lekarza ide dopiero za 3 tygodnie :( mam nadzieje ze u was same dobre wiesci jutro beda.
Patrzac na godziny waszych wizyt chcialam niesmialo spytac czy ktos oprocz mnie pracuje? Mam tez pytanie o prace - ja pracuje stricto 8 godzin przy komputerze a slyszalsm ze jak powiem w pracy ze jestem w ciazy to bede mogla pracowac maks 4 godziny dziennie. Wiecie czy to tak dziala i jak to w praktyce wyglada? Sama musze sie o to upomniec czy pracodawca sam musi wyjsc z inicjatywa??

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)
Ja już udaję się w krainę morfeusza, po dzisiejszym dniu z moim chorym maluszkiem padam z nóg.
Mi apetyt dzisiaj dopisywał na bułki, cały dzień je tylko jadłam, jedynie posmarowane masłem. Każdy dzień przynosi coś nowego :)

Ania trzymam kciuki. Ja mam jutro na 13.20 wizytę i też się bardzo stresuję. To dopiero 6 tydz i 3 dzień ciąży ale mam nadzieję, że serduszko już będzie słychać!

Ja też mam jutro o 9.00 wizytę i też się stresuję.To jutro zdamy wszystkie relecje,ja jeszcze musze poprosić panią doktor o badanie krwi i skierowanie do endokrynologa,żenujące,ale tak jest.W pierwszej ciąży też musiałam prosić się o każde badanie dopuki lekarza nie zmieniłam,tutaj takiej możliwości nie mam bo nie ma miejsc tam gdzie bym chciała,a poza tym mam polkę lekarkę.

Trzymajcie prosze kciuki,żeby wszystko było dobrze na USG i żebym dogadała się z lekarką.

wizytę mam na 9.30. wg kalkulatora czyli od ostatniej miesiączki to byłby 8 tydzień. ale lekarz sam jutro określi dokładnie :)

Asia ja też mam jutro wizytę :) Na którą godzinę idziesz? Trzymam kciuki! A w którym jesteś tygodniu?

Mnie na szczęście nic nie boli... Chociaż początkowo podbrzusze pobolewało, to fakt. zonkaa daj znać koniecznie czy przeszło i jak się czujesz :)
asia1611 - no, czekamy na relację :)

Mnie dzisiaj też podbrzusze bolało. akurat jest to czas kiedy powinnam dostać okres i może dlatego taki nasilony. Jutro idę na pierwsze USG i wszystko Wam opowiem. Już się nie mogę doczekać :) a tak poza tym to powiem Wam, że ja mam straszny apetyt. Aż mnie to zaczyna przerażać. Mam nadzieję, że niedługo ten apetyt ustąpi bo inaczej będę zbyt duża :)

Mi w pierwszej ciąży też bolał brzuch, tak jak na okres i w czasie kiedy ten okres miałby być. Brałam no-spę i ból był lżejszy. To podobno normalne. W 20 tyg tak bardzo mi się rozbolał że pojechałam na IP i też dostałam no-spę na tę dolegliwość. Lepiej oczywiście skonsultować wszystko z lekarzem prowadzącym, żeby mieć pewność...

My nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy o ciąży i czasem mi trudno tłumaczyć się przed znajomymi że tym razem nie pójdę na spacer ("a przecież dziecko powinno codziennie być na spacerze!"), że kładę się spać razem z rocznym synkiem )"co najmniej dziwne"), że chodzę jak nieprzytomna, że szukam opiekunki dla syncia (lenistwo!"). W dodatku Młody w nocy nie śpi, budzi się 3 razy na mleko + ma przerwę na niespanie ok 2 godzin...a jestem sama więęc masakra normalnie :)

A mnie nadal codziennie boli brzuch jak na okres. Nie mocno ale tak upierdliwie ćmi. Dobrze, że jutro ta wizyta bo się stresuję. Wkręcam sobie, że coś jest nie tak. Np w pierwszej ciąży bardzo mnie piersi bolały na początku, a teraz w ogóle mnie nie bolą i już sobie wkręcam że to nie dobrze....mam nadzieję, że jestem przewrażliwiona

moim zdaniem ten basen na chełmie nie jest w niczym lepszy od innych. Taki tłum się tam przewala że mi osobiście najmniej pasuje. No ale ja ogólnie nie jestem z tych delikatnych i nie panikuję jak mam iść do aquaparku. Z dominikiem też chodzę na basen od 4 miesiąca życia i nigdy nic nam od basenów nie było. Szczerze mówiąc nie znam osoby która by coś z basenu przyniosła.

Dzięki dziewczyny za rady :) Wszystko mam, zaraz łyknę :)

no ja też spadam skręcić jakieś naleśniki:)
zonkaa wszystko będzie ok, ja proponuję jeszcze herbatę rumiankową.I niech moc będzie z Tobą!:)

zonkaa, łyknij sobie jeszcze no-spę na wszelki wypadek i jeśli masz to dużą dawkę magnezu. I nie stresuj się. :)

Ja spadam - lecę przygotowywać obiad. Do poczytania! ;)

Teraz nie boli więc chyba poczekam. Jakby (odpukać) znów zaczął to pojadę na pewno. Zastanawiam się po prostu czy to na pewno to, bo rano miałam biegunkę, może to jednak jelita...

Słyszałam że basem na Chełmie koło szkoły jest OK, ale tam jest podobno mega oblężenie;/

Dziewczyny, a tak swoją drogą - znacie jakiś sprawdzony (głównie pod względem czystości wody) basen w Gdańsku? Gdzie można by bezpiecznie popływać i nie martwić się, że przywlecze się 'coś' do domu?

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...