WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

A propos badań prenatalnych to ja poprzednio robiłam test pappa i teraz też zrobię. a co do klinicznej, to ja byłam zadowolona ale wiem że opinie są różne.

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. ania 27 - 12.09.2013
4. alkar82 - 19.09.2013
5. bratka - 21.09.2013
6. meg - 23.09.2013
7. żonka - 23.09.2013
8. Selene - 28.09.2013
9. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. panda - 14.10.2013
3. Aga -18.10.2013
4. XXX - 18.10.2013
5. Sonia85 - 22.10.2013
6. tessaja - 28.10.2013

meg a jakie prenatalne robisz?
tessaja dopisz się do listy :)

ja dzisiaj pełna nadziei umówiłam się już na prenatalne do Doeringa - mam nadzieję, że więcej niespodzianek już nie będzie i reszta ciąży będzie bez większch wrażeń...

co do porodu - ja córkę 2 lata temu rodziłam na klinicznej - no i cóż mogę powiedziec - zadowolona nie byłam, przetrzymali mnie 12 godzin z cego 8 partych bez rozwarcia bo stanęło na 3 cm, naszprycowali mnie oxytocną - i to był chorror, do tego nie odeszły mi wody i sami próbowali...mojej lekarki nie było na dyżurze i właściwie dopiero po ekspresowej decyzji o cesarce po zielonych wodach na sali pooperacyjnej musiałam do niej dzwonic bo mi nie chcieli dac zastrzyku przeciwbólowego - po jej interwencji dostałam wszstko co powinno sie dostac wraz z antybiotykiem - wiec nie wiem czy chce znów tam rodzic... Najchętniej to zaplanowana cesarka - ale to chyba marzenie....

Czy moge sie przyłączyc?
U lekarza jeszcze nie byłam, ale zrobiłam betę i wg. moich wyliczen termin będzie na ok. 28 października.
Mam juz 1,5 rocznego synka. ;-)
Poprzednia ciążę prowadziłam u dr. Preisa, ktory jest ordynatorem na Klinicznej, i tyllko dlatego, że byłam jego pacjentką zostałam przyjeta do porodu, inaczej by mnie odesłali, dlatego teraz tez chcę się do niego umówić. Ktoras pisała o zzo na Klinicznej - mi oferowali cały czas, zdecydowałam sie i na pewno będe się decydować drugi raz. ;-)

Ja chodzę do Papińskiej-Stachowiak. Przyjmuje w Wojewódzkim, ale pierwsze dziecko i tak rodziłam na Zaspie, myślę, że drugie też tam urodzę. Wydaje mi się, że nie ma to znaczenia, że lekarz pracuje w w konkretnym szpitalu, chyba, że jak napisała Sonia85 masz pewność, że lekarz będzie przy porodzie.
Co do zaparć to podobnie jak w pierwszej ciąży cierpę na ten probem. Za to z bezsennością nie mam na szczęście problemu wystarczy, że spojrzę na łożko a już śpię :)

W sumie to byłam zadowolona z Doeringa ale drogi jest i ja wolę jednak kobietę więc zmieniłam na Kowalewską - Włas. Doering szybko określa płeć ja już w 14tc wiedziałam. No i nie zleca za dużo badań tylko te konieczne. Więc nie wiem czy to dobrze czy źle.

Ja mam złe wspomnienia z rodzeniem na zaspie. Ale każdy poród inny dlatego jedna osoba może być zadowolona z tego samego szpitala a druga nie. Ja miałam ciężki poród więc teraz się nastawiam na swiss med. Nie wiem czy to ma duże znaczenie czy Twój lekarz pracuje w danym szpitalu. Zależy czy akurat będzie przy Twoim porodzie musisz się dowiedzieć czy istnieje taka opcja żeby np zadzwonić jak rodzisz i wtedy jechać do tego szpitala gdzie Twój gin pracuje.

narzeczonaaa, imho nie ma to żadnego znaczenia. W moim przypadku akurat tak się złożyło, a ja nie byłam zdecydowana na konkretny szpital, więc wybrałam ten, w którym pracuje moja gin.

ania27, wydaje mi się, że nie ma co tak uogólniać - w każdym szpitalu trafi się 'wredny lekarz' albo 'nawiedzona położna'. Ja akurat mam bardzo dobre wspomnienia z Wojewódzkiego. :)

Spadam na obiad. Miłego dnia!

Jeśli chodzi o dostanie się do lekarza to nie ma takiego problemu jak w Polsce,nie ma takich długich terminów,noi w szpitalach o niebo lepsza opieka,podczas porodu również,dla dziecka dostajesz wszystko,nawet pampersy.I napewno bym chciała rodzić tu,w Polsce nie mam najlepszych doświadczeń,nie polecam Wojewódzkiego ze względu na wredne baby w tym lekarkę,która moim zdaniem ma coś z głową.

Ale inne jest podejście,oni nie rozmawiają tak z pacjentem,albo jesteś chora albo zdrowa,nie ma dyskusji,nie ma zadawania pytań,jakoś tak chłodno,noi inne jest leczenie,ja sie leczę na tarczycę i jak czytam jak w Polsce to leczą to jestem trochę zaniepokojona,niby tym samym tylko inne zalecenia,inna szkoła poprostu.

Właśnie, jesteście bardziej doświadczone ode mnie. Powiedzcie czy to że lekarz pracuje w innym szpitalu niż ten w którym chciałabym rodzić ma duże znaczenie?

Moją ciążę prowadzi dr Adamski w Polmedzie w Mahnattanie. W sumie nie umiem się jeszcze wypowiedzieć w kwestii czy jestem zadowolona, bo za sobą mam dopiero 2 wizyty. Wydaje się w porządku, opinie które czytałam na jego temat też są OK.

Ja chodzę prywatnie do dr Kardzis. Najtaniej nie jest ;), ale ostatnią ciążę donosiłam tylko dzięki niej, a poza tym pracuje w szpitalu, w którym rodziłam i zamierzam rodzić znowu.

A na kogo zmieniłaś i dlaczego?

A kto prowadzi Wam ciążę. Bo ja ostatnio chodziłam do Doeringa. Ale teraz zmieniłam.

tak, choc wydruk ze zdjęciem fasolki dostałam dopiero w 9 tc:)

ania27, napisałam priva. :)

sonia85, ja na wizytę poszłam w 9 tc. Jakoś zupełnie mi się nie spieszyło, a w pierwszej ciąży miałam w tej kwestii falstart (poszłam ok. 5-6 tc i widoczny był tylko pęcherzyk). Domyślam się jednak, że wszystko zależy od sprzętu, bo pierwsze usg robili mi wtedy w przychodni na jakimś gracie. ;) Jeśli masz dostęp do dobrego sprzętu, to i w 5 tc będzie już widać ciążę.

narzeczona i od razu miałaś USG?

Dopisałam się do listy

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. ania 27 - 12.09.2013
4. alkar82 - 19.09.2013
5. bratka - 21.09.2013
6. meg - 23.09.2013
7. żonka - 23.09.2013
8. Selene - 28.09.2013
9. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. panda - 14.10.2013
3. Aga -18.10.2013
4. XXX - 18.10.2013
5. Sonia85 - 22.10.2013

sonia85 ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tc. praktycznie zaraz po tym jak się dowiedziałam że zostanę mamusią

Hmm a wydawałoby się, że tam będzie lepsza opieka niż w Polsce.
Ja jestem z wrzeszcza.
A kiedy byłyście na pierwszej wizycie, bo ja ide 28 to będzie połowa 6 tyg i się zastanawiam czy nie za wcześnie. A już nie pamiętam kiedy byłam na pierwszej wizycie w pierwszej ciąży :)

mamtu to pisz na priv jak coś.Mnie niepokoi więc pytam,w czwartek za tydzień idę na wizytę,a jestem po infekcji stąd moje pytanie.
No właśnie co to jest z tym niespaniem,w pierwszej ciąży dobrze spałam i również mnie piersi nie bolą tylko jak leże na brzuchu to czuję je:)

Ja mieszkam w Niemczech,wcześniej Gdańsk i Pruszcz,teraz jestem od roku tu i powiem Wam że zupełnie inne podejście do pacjenta jest,troszkę rozczarowana jestem,chodzi ogólnie o wszystkich lekarzy,a ginekolog mam polkę,ale też nie mam do niej takiego zaufania niestety.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...