WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

A propos bezssenności na którą się dziewczyny skarżycie-mnie pomaga herbatka z melisy, i masaż w wykonaniu mężą:)

A propos bezssenności na którą się dziewczyny skarżycie-mnie pomaga herbatka z melisy, i masaż w wykonaniu mężą:)

Witaj sonia85!
Ja Gdańsk Jasień:)

Witaj sonia85! Dołączaj śmiało. :) Coraz nas tutaj więcej - fajnie! Będzie z kim pogadać.

Ja - Gdańsk.

Hej dziewczyny. Nieśmiało chciałam do Was dołączyć. Termin mam na 22 października tak przynjamniej wychodzi licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Ale do gina idę dopiero 28 lutego to zobaczymy co powie. Na razie byłam tylko na badaniu beta hcg.

To jest moja druga ciąża. Wiem, że to dopiero początek ale czuję się zupełnie inaczej niż poprzednio. Piersi mnie w ogóle nie bolą. Za to też cierpię na bezsenność i te cholerne zaparcia. Hmmm lepsze to niż mdłości z pewnością.

Widzę, że dużo wśród nas już w 2 ciąży, fajnie będzie się powymieniać doświadczeniem. Meg trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Wypoczywaj!

A może napiszecie skąd jesteście?

Cześć ania27. :)

Co do kwasu foliowego to niestety nie pomogę - wydawało mi się, że przedawkować się nie da, ale nie dałabym sobie ręki uciąć. A skąd podejrzenia, że zaparcia masz od kwasu właśnie? Mnie dręczy to samo, ale raczej stawiałam na zwiększone dawki magnezu, który przyjmuję. Generalnie czytałam ostatnio, że w ciąży zarówno biegunki jak i zaparcia to norma, jednak z drugimi należy mocno walczyć, bo zwiększają ryzyko nabawienia się hemoroidów. :/

Z tym śluzem, to też pytanie za 100 punktów. Mogę Ci napisać jaki mam ja, ale na priv. Jakoś nie chcę innych 'raczyć' swoimi wnętrznościami. ;)

A tak w ogóle to jestem zaskoczona tym, jak mało pamiętam z poprzedniej ciąży. :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny,widzę że wątek żyje,fajnie,cieszę się.
U mnie za tydzień koniec pierwszego trymestru,czuję się tylko trochę lepiej,choć dalej nie mam na nic apetytu,najchętniej to bym nic nie jadła,ale zmuszam się puki co.Ponadto odkąd jestem w ciąży cierpię na bezsenność,kurczę nie wiem czym to może być spowodowane,śpię płytko,lekkim snem,co chwila się wybudzam a póżniej wstaję z bólem głowy.Co do wagi schudłam 2 kg,zresztą tak samo jak w pierwszej ciąży.

Dziewczyny czy można za pzredawkować kwasem foliowym?Bo ja mam zaparcia i nie wiem czy to od witamin,czy folik,a może jedno i drugie,biorę na zmianę,jednego dnia to,drugiego to.Dawka kwasu to 800 a w witaminach 400 więc chyba już odstawię ten folik.I jeszcze mam pytanie jaki śluz powinnam teraz mieć,to pytanie do mam wcześniejszych ciażą ode mnie.

meg, trzymajcie się. Odpoczywaj, dużo leż i oszczędzaj się jak tylko możesz. Trzymam za Was kciuki. Musi być dobrze! :)

Ja w pierwszej ciąży byłam unieruchomiona przez 4 miesiące. Ale nawet leżąc 'plackiem' trzeba myśleć pozytywnie. Głowa do góry!

mamtu - jasne, dam znać jak wrażenia :). meg - trzymam mocno kciuki żeby wszystko było w porządku! Grunt, że dzieciątko ma się dobrze, oszczędzaj się jak tylko możesz! Oby to było Wasze ostatnie przykre doświadczenie związane z ciążą... !

czesc dziewczyny - ja w weekend wylądowałam na izbie przyęc - niestety poczułam jakby mi odeszły wody z krwią no i podczas robienia sisusiu wyszły ciemne i sprawe skrzepy krwi - chciano mnie zatrzymac w szpitalu- ale nie wyraziłam zgody, więc otrzymałam leki na podtrzymanie i zatrzymanie krwawienia - no i prykas leżenia - zero stresów i nerwów..chyba sie nie da ale zwolniłam tempo i walczymy o to maleństwo, choć jadąc do szpitala pogodzilismy się z najgorszym i o dziwo na usg wyszło,ze maleństwo ma sie dobrze - zobaczymy co bedzie dalej...

Daj znać czy warto iść. Jak już dojdę do siebie to też mam zamiar się na coś wybrać. :) Udanego wieczoru.

"Nieulotne". No, tak - sezon chorobowy w pełni... Ja na razie o dziwo się trzymam (praktycznie żadnej poważniejszej infekcji w tym sezonie), co u mnie jest naprawdę nie lada wyczynem - oby tak dalej ! :) Kurujcie się, czosnek, wyro i do przodu! :)

Zazdroszczę kina. U mnie na razie szans na wyjście brak - siedzimy z Młodym w domu, oboje zaprawieni, chociaż już powoli dochodzimy do siebie.
Na co idziecie?

Wtorkowo i śniegowo (? śnieżnie właściwie ;) ). U mnie od wczoraj faza na Kinder Maxi King. Obłęd ;). Dzisiaj zapowiada się dla mnie dzień relaksu (o ile można o nim mówić, kiedy z kuchni dochodzą dźwięki młota i wiertarki) - wieczorem kolacja i kino z przyjaciółką (mam tylko nadzieję, że nie przysnę na filmie, co nie jest wcale nieprawdopodobne ;) )

Witam wtorkowo.

U mnie brzuch wychodzi zwykle pod koniec dnia, rano na szczęście z optymizmem patrzę w lustro. ;)

Pewnie macie rację, a ja jestem zwyczajnie przewrażliwiona :). Ale faktycznie - wczoraj to wyglądałam na 5 miesiąc, a nie 5 tydzień ;). Na szczęście dzisiaj już ok.

Ja przytyłam 1 kg, ale mam wrażenie że mój brzuch wygląda jak w 4-5 miesiącu:)wieczorami dopada mnie zgaga, choć staram się nie jeść rzeczy ciężkostrawnych. Od dziś wchodzę w 2 trymestr:) lekarz obiecał mi że będę góry przenosić tak dobrze powinnam się czuć.Fakt, mdłości mijają a one mi najbardziej dokuczały.

ja zanim zrobiłam test to już wiedziałam że jestem nw ciąży bo zaczęłam puchnąć i chyba ze 2 kilo przytyłam. Teraz byłam na wakacjach w egipcie i nie dość że mało co jadłam bo jak wchodziłam do restauracji gdzie był bufet to czułam tylko smród i niechęć do jedzenia to jeszcze mnie dopadła zemsta faraona, więc kilogramy się wyrównały.
Mam nadzieję że nie przytyje dużo bo i tak swoje już ważę ;/

Aga, to chyba normalne, mnie też wydaje się, że zatrzymuję coraz więcej wody, a "wzdęcie" mam w zasadzie od obiadu do samego wieczora. Jedyne, co się wreszcie unormowało, to piersi - przestały mnie tak okropnie boleć przy każdym ruchu. Czyżby skutki wchodzenia w II trymestr? ;)

A jak u Was z wagą? Z tego co czytam, to raczej niewiele przybieracie albo wręcz tracicie? Ja na razie stoję w miejscu póki co, ale już widzę, że powoli zaczynam mieć problem z dopięciem spodni, szczególnie po południu. No i mam niejasne przeczucie, że waga nie będzie dla mnie tak łaskawa, jak w pierwszej ciąży (+12 kg).

Za tydzień podzielę się swoimi wrażeniami odnośnie zleconych badań. Póki co na własną rękę robiłam cytomegalię (55 zł bodajże). Tylko, że większość pewnie będę miała w pakiecie (POLMED). Przynajmniej mam taką nadzieję, bo koszta generują się co rusz... ;)
Dziewczyny, czy tylko ja mam wrażenie takiego spuchnięcia? Bo wręcz chwilami mam wrażenie jakby mnie coś w środku rozpierało (delikatnie, nie jakoś mocno) i wyglądam na nieźle wzdętą. Nie powiem - dzisiaj zaczęło mnie to trochę martwić...

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...