WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Aktualizuję:

mamtu - 03.09.2013
narzeczonaaa - 03.09.2013
ania 27 - 12.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
bratka - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
żonka - 23.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013
Annkkaa -10.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013

Hej, U mnie niestety wszechobecne mdłości (najgorsze jest otwieranie lodówki - no masakra normalnie ... :/ ). Na szczęście popołudniami jest już lepiej.
Z apetytem różnie, raz lepiej raz gorzej, tylko nie mogę dużo na raz jeść.
Jak na razie schudłam prawie 2 kg :) i brzuch mam bardziej płaski niż przed ciążą.

Nie robiłam żadnych badań poza progesteronem, ale dziś wieczorem wizyta więc wszystko przede mną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie naszła chętka na kiełbaskę z grilla :) jeśli chodzi o badania to mam morfologię, mocz,toksoplazmoze,cytomegalie,wr,tsh i glukozę. Badania mam za darmo.
Też mam przeczucie na dziewczynkę :)

hehe ja w czwartek rosół pędem gotowałam bo taką chęć miałam i nawet go zjadłam ze smakiem, za to w piątek nawet nie mogłam na niego spojrzeć :)
Ja jak i przy pierwszej ciąży głównie żywię się kanapkami. Dania obiadowe bardzo średnio toleruje.

Ja mam przeczucie że będzie dziewczynka :)

Dzisiaj robiłam badania bo w piątek idę do lekarza i miałam do zrobienia na razie TSH, morfologie, mocz oraz cukier. Koszt 56 zł.
Lekarz powiedział że następnym razem będę miała więcej do zrobienia - toksoplazmozy, różyczki etc. Jedynie co to mogę grupę krwi mieć już tą co wcześniej robiłam.

dziewczęta, zmykam coś zjeść(dziś zachciewajka na rosół:)
Do usłyszenia później
papa!

u nas zdecydowanie za wcześnie (10tc) ale jak w zeszły poniedziałek byłam na wizycie i zobaczyłam na USG bijące serducho to się poryczałam ............a niby się szybko nie wzruszam hehe

Ja tym razem w ogóle nie mam przeczuć co do płci. Poprzednio od razu czułam, że chłopak, a teraz - nie wiem. ;)

Ja, tak jak poprzednio, będę rodzić w Wojewódzkim. Mam tam lekarkę, a poza tym łatwiej mi chyba będzie w znanym miejscu niż w nowym.

Co do zachcianek, to jakoś nic mnie nie męczy. Mam raczej na odwrót - nic mi nie smakuje, a właściwie - wszystko smakuje mi tak samo. :/

co do siebie to ja też mam takie przeczucie...w czwartek idę do lekarza, może jakims cudem zobaczy co tam między nogami maluszka;)

hehe zobaczymy zobaczymy :) ale szczerze mówiąc mam jakieś dziwne przeczucie że faktycznie będzie facet :)

twaróg, nabiał-"będzie chłopiec" mawia moja mama:)

witam i ja.
ja nadal na zwolnieniu ale już tylko dziś a jutro do pracy -w końcu.
ja też dostałam całą długaśną listę badań do zrobienia ale za nic nie płaciłam także trudno mi powiedzieć jaki to koszt. tylko lekarz zapomniał o skierowaniu na morfologię hehe więc teraz przy okazji badań prenatalnych mam zrobić. ja za to mam straszne parcie na twaróg hehe tylko niestety kiepsko u mnie z tolerancją laktozy i już mnie wysypało :( ale to nic przejdzie

Eeeejjj to świetnie! Myślałaś już o wyborze szpitala? Chciałabym skorzystać ze znieczulenia zewnątrzoponowego, ale wiem np. że na Klinicznej i Zaspie niechętnie do tego podchodzą, natomiast w Wojewódzkim nie robią problemów. Co rodząca to inna opinia. Chyba będzie po prostu trzeba się troszkę porozglądać samemu...

Dzięki za odpowiedź.

Ja też byłam na wizycie w przychodni, ale lekarz dał mi skierowanie tylko na badanie krwi, moczu i na glukozę.

narzeczonaaa, mamy ten sam termin. :)

Hej dziewczyny!
Witam w gronie szczęśliwych przyszlych mamusiek. Jestem w 13 tc. termin mam na 3 września
Co do Twojego pytania mamtu...ja dostałam skierowanie do zrobienia ok 10 badan i faktycznie wyszłoby z 300 zł, ale żeby troszkę zaoszczędzić to poszłam do pierwszego lepszego ginekologa w przychodni, który zapisał mi podstawowe:morfologię,mocz,grupę krwi, WR i glukozę. Zrobiłam w przychodni za darmo no ale w resztę musiałam zainwestować. To faktycznie dużo, ale takie szczegółowe badania robi się tylko na początku, potem tylko chyba mocz i krew.

Trzymajcie się, Dziewczyny. Nie zazdroszczę, ale teraz musi być już tylko lepiej. :)

Na jakie badania skierowali Was ginekolodzy? Bo ja dostałam taką listę, że mi mało oczy na wierzch nie wyszły. Nie pamiętam, żebym podczas pierwszej ciąży musiała robić ich aż tyle. Przeliczyłam sobie koszt zrobienia zleconych badań i wyszło mi ponad 300 złotych. :/ Jak jest u Was?

Ohohoho... Nie zazdroszczę... U nas z kolei ruszył generalny remont kuchni - prawie 2 tygodnie w kurzu i bałaganie... No ale potem będzie pięknie :) Całe szczęście, że oprócz senności (ale też bez przesady) jak na razie nic mi nie dolega. Żadne nudności, złe samopoczucie :). Tylko jakaś taka "spuchnięta" jestem... Odliczam już dni do USG - został tylko tydzień :D

Cześć dziewczyny.
~Dorotiii - kto wie może się spotkamy, zawsze to raźniej :)
Ja po ciężkim weekendzie. Jestem tak zmęczona, że jestem w stanie zasnąć w każdym miejscu. Od piątku praktycznie nie spałam, młodemu wychodzą 5, gorączka, marudzenie i wszystko inne czyli bezsenne noce + całodziennie wszenie na rękach. Do tego mdłości od wszystkiego mam. Odliczam do końca pierwszego trymestru.....

Dołączam i ja. :)

3.09.2013.

Selene widze ze razem rodzimy :) za pierwszym razem bylam z inna forumowiczka w pokoju w szpitalu wiec licze ze i tym razem sie uda :)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...