WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

ania 27 - 12.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
bratka - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
żonka - 23.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013
Annkkaa -10.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013

Ja teraz biorę profilaktycznie ponieważ wszyscy wokół chorują..ja w ostatniej ciąży na początku miałam infekcje i...nie udało nam sie..dlatego teraz już dmucham na zimne...

Hmm ja nie biore nic oprocz kwasu foliowego ale przemysle i moze tez cos kupie. Ja do pon jestem na urlopie a poten niestety powrot do rzeczywistosci :(

do tej pory tylko podczytywałam ale może czas się przyłączyć :)
termin wstępnie na 19.09 - dopiszcie i mnie proszę
i niestety obecnie na L4 bo i mnie paskudne przeziębienie dopadło :(

Potwierdziło się..mamy pecherzyk ciazowy 7,61mm..termin wstępny 14.10. Ale o tym narazie nie myślę..to jeszcze kawał czasu....
Co do przeziębienia bo wczoraj pytałam można panadol, wapno, wit.c, rutinoscorbin. Ja biorę profilaktycznie prenatal grip care i syrop prenalen ale może być również immunaron prenatal obecnie przeceniony w superpharm na matarni z 21zł. Na 7,99.

Czesc dziewczyny dopiszcie mnie prosze :) termin mam na 29 wrzesnia.
Poki co czuje sie ok wiadomo spac mi sie chce, nie trawie miesa ale ogolnie ok.

Kasiu nie należę do Waszego wątku, nie chce Ci radzić co masz robić bo decyzja należy do Ciebie. Nie opisze też co myślę o tego typu facetach :|
Natomiast pamiętaj że nawet pracując na umowę zlecenie możesz iść na L4 i mieć macierzyński jeżeli wykupisz dodatkowe ubezpieczenie (okres karencji trwa 3 miesiące). Pamiętaj też że to nie tylko twoje dziecko, ojciec wobec niego też będzie miał zobowiązania a już na pewno te finansowe.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło jak najlepiej!!

Kochana MAMUSIE wiem, że to forum ma być pełne radości i dzielenia się szczęściem z ciąży. Też tak zresztą myślałam wchodząc tutaj. Moje szczęście trwało nie cały tydzień. Mój facet nie stanął na wysokości zadania i po prostu odszedł...:( nie będę pisała, że cierpię, płaczę i nie wiem co dalej..jak żyć...Dziewczyny może mnie za chwilę potępicie..ale ja nie wiem czy urodzić w tej sytuacji dziecko...jestem sama...nie mam umowy o pracę , chociaż na zleceniu w tej firmie pracuję dwa lata ale wiadomo nic pewnego...nie mam własnego mieszkania...chyba nie oczekuję rad, bo decyzję muszę podjąć sama, ale może ciepłe słowa, które pozwolą mi przetrwać te dni...

u mnie to już druga infekcja - ogólnie całą trójką mamy katar- na dodatek zatokowy - ale ja nic nie biorę, różnie to bywa, w pierwszej ciąży nawet nospe brałam od święta gdy już musiałam i to pod koniec ciąży. Mam nadzieję, że migreny na które cierpię mnie nie dopadną bo będzie ciężko. A tak ogólnie to mój brzuszekjuż urusł - przez macicę zapewne.no ale to druga ciążą więc szybciej to idzie bo wszystko już raz było rozciągnięte.
Też mam parcie na twarożek i to na dodatek e szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym, pomidorkie i rzodkiewką - ehhh no i najważniejsze ja chce już wiosne..tyle że za oknem śnieg pada....

Kurde, obudziłam się dziś z bólem gardła i zatkanym nosem :( I czym tu się leczyć ?
Ech, jakbym mało leków przyjmowała ...

bratka - kurczę, wiem, że wcześnie, ale taka radość mnie rozpiera, że nie mogłam się powstrzymać... Pewnie z racji moich wcześniejszych doświadczeń, mimo że to one powinny trzymać mnie w ryzach...
panda - trzymam kciuki ! Odezwij się koniecznie :)

Hej Dziewczyny!piszę bardzo nieśmiało bo narazie tylko testy pozytywne.Dziś wizyta u ginki.jeszcze sie wstrzymam z terminami bo...nigdy nie wiadomo..mam dość nieciekawa przeszłość ciazowa...trzymajcie kciuki..buziaki

Dla mnie to jeszcze zdecydowanie za wcześnie na zakupy. W poprzedniej ciąży zaczęłam je dopiero około 25 tc. Tym razem pewnie tyle nie wytrzymam, bo strasznie mnie ciągnie :)

Jeśli chodzi o dawkę to Falvit - 0.2 mg, a Folik 0.4 mg :).
XXX trzymam kciuki, mam nadzieję, że szybko wrócisz ! Ja dzisiaj odbieram kolejny wynik bety, moja gin chce znać na bieżąco sytuację, także jesteśmy na smsach w tej kwestii ;). Dziewczyny, a dopadło Was już zakupowe szaleńśtwo? Bo przyznam się bez bicia, że ja już zaliczyłam wizytę w Smyku, zresztą rodzinka nie pozostaje dłużna :). Ale już stopuję, w końcu to jeszcze za wcześnie...

hmmm.. beta jest 343 a na USG jeszcze nic nie widać, tak więc musze uzbroić się w cierpliwość, i wierzyć że wszystko będzie oki :-) Dołącze jak sie wszytko wyjasni bo narazie nie chce się nakręcać...

ania27 - biorę dokładnie jak Ty, co drugi dzień. Jak napisała Aga w falvicie także jest kwas (chodź przyznam się nie zwróciłam uwagi na dawkę).
Aga bądź dobrej myśli, musi być dobrze, tak jak piszesz innej opcji nie ma :) życzę powodzenia i trzymam kciuki.
Ja się dzisiaj za to przekonałam, że twarożek i gołąbki wypadają z mojego jadłospisu :(

W falvicie też jest kwas, tylko , że mniejsze dawka o połowę niż w foliku. Jeśli o mnie chodzi to póki co przyjmuję tylko folik. Wiecie co? Drugi dzień mam fazę na twarożek z cebulką ;). Ale poza tym nic. Nie mogę się już doczekać wizyty u gin, no ale jeszcze 2 tygodnie - jest na urlopie... Szczególnie, że to moja druga ciąża - pierwsza poroniona :( Ale jestem dobrej myśli, nie dopuszczam innej opcji ! :D

nnt, ale może któraś z was byłaby zainteresowana spodniami ciążowymi bardziej na wiosna/lato H&M MAMA, rozm.42. stan bdb. ;)

Czyli rozumiem tak jak ja biorę,jednego dnia kwas a drugiego falvit tak?A falvicie masz też kwas?

Falvit z kwasem biorę naprzemiennie, zapomniałam dodać.

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...