WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Ja puki co nie biorę żadnych witamin oprócz foliku. W poprzedniej ciąży też zaczynałam od drugiego trymestru.
Jeżeli chodzi o samopoczucie to od jakiegoś tygodnia ogarnęła mnie straszna senność, dobrze, że nie muszę do pracy chodzić bo chyba bym nie dała rady...

No a w Falvit mama nie masz kwasu foliowego?Ja w poprzedniej ciąży też brałam te witaminy ale kwas foliowy odstawiłam.Teraz mieszkam w Niemczech,a tu do wyboru miałam właśnie centrum albo takie dla ciężarnych ale mało składników było,bez żelaza,magnezu...więc wybór mały.Ogólny mówi że nie mogę brać foliku,on jest z jodem i zestawu witamin gdzie również jest kwas foliowy i jod,bo mam niedoczynność tarczycy i zapalenie,możliwe że hashimoto a przy tej chorobie nie wolno z jodem przesadzać,natomiast moja ginekolog mówi że mam brać tylko kwas foliowy,a jej się pytam co jak słabo jem?To ona nie odpowiedziała mi już na pytanie,więc biorę to na zmianę.
Teraz czeka mnie zmiana lekarza,bo niezbyt dobra jest moja,a szkoda bo jedena polka w okolicy,ale trudno,wolę być pod lepszą opieką,tym bardziej że chce mnie naciągnąć prywatnie na badania,a one normalnie się należą mi bezpłatnie,niż rozumieć się z nią,zawsze mogę iść z koleżanką tłumaczką.

Ja też czekam na wiosnę i przypływ energii bo teraz najchętniej zakopałabym się w łożku i wyszła z niego dopiero w drugim trymestrze :) A z witamin to poza wkasem foliowym biorę falvit mama. U mnie z tym jedzeniem różnie więc uzupełniam trochę te witaminy zwłaszcza, że z żelazem problemy miałam już przed ciążą.

Z nerwowością u mnie jest ostro,ale to dlatego że mam trochę kłopotów z dzieckiem,noi drażni mnie wiele rzeczy,ale jeszcze trochę i minie wszystko co gorsze,mam nadzieję.Przyjdzie wiosna i drugi trymestr będzie enargia i chęć do życia,oby jeszcze apetyt się poprawił.

Dziewczyny bierzecie jakieś witaminy,oprócz kwasu foliowego?Ja biorę jednego dnia kwas foliowy o zwiększonej dawce,a drugiego dnia centrum materne bo ma wszystkie potrzebne witaminy,a ja jak tak jem bylejak to muszę brać,bo czuję że zaraz żelazo mi spadnie.

To ja całkiem bezproblemowo znoszę ciążę póki co :) Piersi tkliwe, wieczorem wcześniej wymiękam i już ok 21 muszę położyć się spać. A poza tym zero dolegliwości, mogę wszystko jeść, jestem spokojna i wyciszona :)

Zazdroszczę apetytu,ja nie miałam w poprzedniej ciąży jak i w tej,kompletnie bym nic nie jadła,na nic nie mam ochoty,najgorzej kuleje z obiadami,mięso ciężko zjeść,a co innego tylko troszkę lepiej,schudłam dwa kilogramy.Poza tym mega senność,zmęczenie,nic mnie nie cieszy,pogoda też na mnie wpływa jak jest tak ponuro,piersi urosły,ale nie bolą,są trochę tkliwe na dotyk,w nocy wstaję dwa razy siusiu standardowo,poza tym ok.

Witam,
Chętnie do Was dołączę.
Mój termin to 21.09.2013r i dzisiaj właśnie zaliczyłam swoje pierwsze wymioty :/
U mnie od początku ciąża problemowa: plamienia, silne bóle brzucha i progesteron dużo poniżej normy :( Wspomagam się więc lekami i staram się odpoczywać (o ile to w ogóle możliwe przy 3-latku :) ). Kolejna wizyta u lekarza w następny poniedziałek. Na poprzedniej serduszko pięknie biło i wszystko wyglądało dobrze.

ania 27 - 12.09.2013
bratka - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
żonka - 23.09.2013
Selene - 28.09.2013
Annkkaa - 10.10.2013
Aga - 18.10.2013
XXX - 18.10.2013

hej dziewczyny - ja jestem w 8 tygodniu i 2 dniu ciąży.
Mam córeczkę ze stycznia 2011 i jeśli mogę porównać te dwie ciąże ze sobą, to stwierdzam, że w tej jestem jakby mniej nerwowa i bardziej wyciszona...- co prawda cą chwilę, że wychodzę z siebie- no ale to już tak bywa.
Ja już mam wizytę u ginekologa- serduszko ładnie bije - teraz kolejna koniec lutego. ZAchcianek jakbym nie miała - no może ostatnio w sklepie na napój gruszkowy
Helena... no i kapusta kiszona i ogórki no norma u nas więc to raczej nie zachianka. Od słodyczy mnie odrzuca..tzn gdy mi się chce słodkiego zjem kawałek a później mi niedobrze od przesłodenia...
No i ból brzucha to norma- niestety jestem po cesarce i boję się tego drugiego porodu..wolałabym zaplaowaną cesarkę mieć...

ania 27 - 12.09.2013
meg - 23.09.2013
żonka - 23.09.2013
Selene - 28.09.2
Aga - 18.10.2013
Annkkaa - 10.10.2013
XXX - 18.10.2013

Jest nas coraz więcej...super,mam pytanie czy xxx da nam jakiś login?

Mnie na razie nic nie dolega :) przynajmniej psychicznie. Bo z fizycznych dolegliwości doskwiera mi tkliwość piersi ... Mam nadzieję, że niedługo przejdzie, bo kompletnie nieprzyjemna to sprawa :(

Ja to jestem strasznie nerwowa, o byle co i w blyskawiznie szybkim tempie się denerwuję, i kawa mi dziś zaczęła śmierdzieć, i mam duży apetyt, poza tym wszystko ok ; )

Przy pierwszej ciąży to taką huśtawkę miałam przez cały czas :) Teraz zauważyłam, że zdecydowanie szybciej się denerwuję. Najbardziej natomiast odczuwalna zmiana, to zmiana smaku. Jeszcze tydzień temu zadowoliłam się kapustą kiszoną i śledziami. Od kilku dni nic mi nie smakuje, wszystko jest mdłe i bez smaku, dzisiaj ryż jadłam z ketchupem żeby jakoś smakował! Muszę wszystko doprawiać i najlepiej na ostro żeby było. Pozdrawiam.

Dziewczyny a napiszcie jak tam Wasze nastroje:) mój od kilku dni przypomina rollercoaster. Jednego dnia się śmieję, a następnego tak jak dzisiaj płaczę bez powodu.... ciekawe czy długo trwa taka huśtawka .

Pozdrawiam

Cześć dziewczyny, ja również dołączam do was,
Termin mam na 10października ; )

Hej dziewczynki :) Gratulacje !!!
Ja wybieram się do gina jutro , bo jak na razie 5 testów wyszło pozytywnych i czekam na bete :) Ale co by nie było stresik jest... Z moich wyliczeń też termin wypada 18 październik, więc trzymam kciuki :)

Przyłączam się do zacnego grona :) Póki co, z moich obliczeń termin przypada na 18 października. Wizytę mam za 2 tygodnie, więc dowiem się wszystkiego dokładnie. No i jest to 4 tydzień :).
Pozdrawiam!

hej, meg mamy podobne terminy :)

ania 27 - 12.09.2013
meg - 23.09.2013
żonka - 23.09.2013
Selene - 28.09.2013

ania 27 - 12.09.2013
meg - 23.09.2013
Selene - 28.09.2013

Witam, dołączam do grona wrześniowych mamusiek. Termin 28 września, ale październik pewnie okaże się bardziej realny pamiętając jak to było przy pierwszym dziecku :)

Witam,

Fajnie, że powstał taki post na pewno się przyda. Ja jestem w 6 tyg. pierwsza ciąża więc i wiele pytań się rodzi;) termin koniec września ;) data jeszcze dokładnie nie określona

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...