Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013
Ja szybko zaczęłam przybierać na wadze w czasie 1. ciąży - już od pierwszego mca po 2 kg, a od 3mc - nawet po 5. I wcale nie jadłam dużo. Okazało się później że to przez cukrzycę ciążową - od 5 mca musiałam być na diecie cukrz. i waga zaczęła mi spadać. Łącznie 14 kg, co zrzuciłam zaraz po porodzie. A później znów przytyłam i teraz jestem +5kg do przodu.
Tyłam mimo że mało jadłam i ćwiczyłam 5 razy w tyg. po 3 godziny - i nie jakieś tam jogi ciążowe tylko spinning, pilates, wszystkie ćwiczenia normalnie (oprócz tych na brzuch) do końca 7 mca. Na basen też chodziłam i czułam się super :)
Aga, to nieprawda z mlekiem. Moja babcia nie karmiła mojej mamy, ani moja mama mnie. Ja miałam dużo pokarmu i mogłabym wykarmić jeszcze ze dwoje dzieci. Mój synek przybierał na wadze 400 g tygodniowo będąc tylko na moim mleku! Polecam książkę "warto karmić piersią" tam jest wszystko super opisane jak przystawiać, od czego zależy czy pokarm jest czy nie, jak dziecko powinno przybierać na wadze, jakie kupki, co robić w czasie nawału...wszystko po prostu
1
0