WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

mrenda ja od wczoraj się trzymam, poćwiczyłam na orbitreku 45 min.i porobiłam brzuszki, dziś również zjadłam śniadanko ok.9 i teraz wszamię owoc ok.12, potem obiad (mniejsza porcja niż zwykle)ok. 15 i kolacja lekkostrawna o 18 i tyle :) Mam nadzieję, że dam radę tak się przyzwyczaić i jeść już tak zawsze:)

hej wam! pojadlam w te swieta, ale sie nie przejadlam na szczescie:) staralam sie wybierac te dania mniej kaloryczne, np. zamiast smazonej ryby jadlam rybe w galarecie i takie tam, no ale ciast nie dalo sie zamienic hehe. wklejam wam tabele kalorii, ale nie wiem czy sa dobre, wydaly mi sie ok, a jest tego na necie mnostwo...
http://www.female.pl/zdrowie/licznik-kalorii/
http://www.tabele-kalorii.pl/

postanowienie przed noworoczne :) super :) a ja właśnie wciągnęłam michę ryby po grecku :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny tak mnie nakręciłyście z tym odchudzaniem, że postanowiłam wziąć się za siebie od dziś a nie od stycznia;P I tym samym zdecydowanie mniej zjadłam niż wczoraj i do tego wskoczyłam poćwiczyć na orbitrek na 45 min. i czuję się wspaniale! :) Zaraz idę wziąć naprzemienny prysznic zimno-ciepło i wklepię sobie serum antycellulitowe w brzuch;D Pozdrawiam wszystkie odchudzające się kobietki;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no całkiem rozsądnie. ja też preferuję tego typu odchudzanie niż jakies typowe diety.
wazne jest aby organizmowi dostarczac roznych grup pokarmowych. pewnie wiele z was slyszalo o diecie protrinowej dr Dukana, w której nie spożywa się węglowodanów (pieczywo, makaron, ryż, kasza i inne) ktore sa potrzebne miedzy innymi do odpowiedniego funkcjonowania mózgu.

Bo tak sobie myślę, że dla mnie zamiast diet najlepsze byłoby ograniczenie jedzenia. Tj. jadłabym 3 główne posiłki (śniadanie, obiad, kolację), a pomiędzy nimi wplotłabym jeszcze jakiś owoc, warzywa lub np. orzechy. I starałabym się zdrowo jeść, tzn. na śniadanie np. jogurt nat. do tego trochę orzechów i np. suszona żurawina, kilka ziaren słonecznika itp., potem zjadłabym owoc lub sałatkę warzywną, następnie obiad (połowa porcji tej co do tej pory), potem np. jakaś marchewka itp. i ok.19 max kolacja, np. jajko lub serek wiejski, lub WASA z makrelą lub łososiem itp. Makaron biały zamieniłabym na razowy, pieczywo najlepiej z PP itp. Do tego codziennie 15 min. poświęciłabym na ćwiczenia brzucha (bo niestety mam oponkę) i 4 razy w tyg. ćwiczenia na orbitreku przez 30 min. Kupię sobie jeszcze jakieś fajne serum i maseczkę do wklepywania w brzuch. Starałabym się mniej więcej mieścić w tych 1000-1200 kcal. Myślicie że takie odżywianie się byłoby sensowne i przyniosłoby rezultaty? Chciałabym schudnąć z 15 kg. najlepiej do wiosny;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po świętach chętnie bym dołączyła bo mnie wywaliło od tej rozpusty ;)

Czy mógłby ktoś podać link do jakiejś fajnie rozpisanej tabelki z rozpiską co ma ile kcal?

Dziewczyny a czy przy anemii i wrzodach żołądka sensowne byłoby jedzenie 1000 kcal dziennie? Bo chciałabym trochę zrzucić kg. i chętnie zaczęłabym zdrowo się odżywiać jednocześnie mieszcząc się w tych 1000 kcal, ale zastanawiam się, czy mi to nie zaszkodzi.

a ja ide wtedy prasowac i moge to robic nawet 2 godziny jak duzo nazbierane i wtedy sie uspokajam, mam czas na swoje przemyslenia. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

he he evelajna to tak jaku mnie,nic mnie tak nieuspokaja jak latanie ze szmata

wysiłek fizyczny w moim przypadku to dobry sposób na rozładowanie złości. jak jestem zła to zawsze biore odkurzacz i odkurzam mieszkanie, pozniej ścieram kurze i odrazu mi lepiej :P

ja depresje to mam praktycznie całą jesień. jak pojde do pracy pewnie w maju to nie bede miałą czsu myslec :P

Wiesz co widzę, że większość z nas ma problem ze słodyczami... Ale alkohol niestety niczego nie rozwiązuje :-( no chyba że jakaś babska narada przy drinku czy piwie :-) Moim zdaniem odchudzanie problemów nawet tych małych nie rozwiąże. I nie oszukujmy się jak się odchudzamy my kobiety to miewamy HUMORY:-) Może wysiłek fizyczny pomoże rozładować napięcie. Też miewam ciężkie chwile, może to właśnie jesienna depresja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten moroznik ma ze sprawdzonej reki.
Ja nie wiem czy sie skuszę ogolnie uwazam ze jakies " Placebo" przydaloby mi sie bo troche brak mi silnej woli.
Nie wiem ostatnio wchodze w jakąs depresje i gubię sie w slodyczach i co gorsza w alkoholu. Odchudzanie pomoze mi zapomniec o durnych problemach skupiajac sie na waznych sprawach, ale nie wiem jak zadziala na mnie odchudzanie bez efektow. grrrr boje sie tego stycznia ale mysle ze czas sprobowac.

ja nie mogę typowego samego chromu...już to przerabiałam efekt był taki że miałam zawroty głowy i bardzo słabo mi było..do tego wiecznie śpiąca chodziłam...odstawiłam i wszystko wróciło do normy...muszę poszukać te tabletki bo jescze jakieś mam i zobaczę jaka nazwa ich...one mi pomagały więc będę je brać zakupie nowe od stycznia i do roboty :):) ahhhh te słodycze mnie wykończą hehe ostatnio ciężko mi z nich zrezygnować :( a teraz jescze najgorszy czas bo zachciewajki przed okresem...ahhhhh

ja ogolnie jestem przeciwna braniu tabletek na odchudzanie. jedynie co to jakiś błonnik czy chrom (który ma w jakiś sposób zmniejszać ochotę na słodycze, które jak czytałam są większości słabym punktem)

ja to bym się bała kombinować z jakimiś nie znanymi tabletkami...wcześniej brałam kurcze nie pamiętam nazwy takie niebieskie i żółte brało się rano i wieczorem...nie miałam wtedy chęci na słodycze i ogólnie mniej się chciało jesc...chyba bede musiała sobie znowu takowe zakupić jako wspomagacz :P

a gdzie kupowala te tabletki przez internet czy od kogos kto sprawdzone ma bo przez internet to wszystko moga wcisnąć:)

a co to ten moroznik? mnie znajoma chciala namowic na tybetanskie tabletki lida dai dai hua, ale nigdy w zyciu nie bede sie tym trula, a ja podziwiam, przy trojce fajnych dzieci tak ryzykowac zyciem...ciekawa jestem co potem, po odstawieniu...jojo na mur beton i zeby tylko...poza tym zrobila sobie jeszcze plastyke brzucha i tym tlumaczyla, ze musiala szybko zrzucic ponad 20kg, a przy tych tabletkach jej sie udalo, ze to jej jedyna szansa byla bo nic nie dzialalo. nie wiem, nie mnie to oceniac, kazdy robi co chce i swoj rozum ma.

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...