WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

I ja sie zglaszam. moj cel to 16 kg ;/ niestety po obu ciazach tyle mam na + ;/
Od stycznia zaczynam sie odchudzac i ide na silownie +basen
kolezanka tez proponuje mi brac Moroznik Kaukaski jej pomog schudnac 10 kg w 6 msc. podobno bez wiekszych wyzeczen.

ja czasami jak jestem glodna wieczorem robie sobie len mielony zalewam wrzatkiem, mieszam i robi sie taki kisiel :P
pije tez zielona herbatke ... czerwona tez jest dobra przy odchudzaniu bo pomaga spalac tkanke tluszczowa ale nie lubie jej smaku

kika dzieki za rady i przepis:) ale nie wiem czy czytalas wczesniejsze posty, u nas nikt nie mowi o drastycznym odchudzaniu...

Zapomniałam napisać że płatki gotuję z dodatkiem soli i szczypty cukru lub miodu

Szkoda zdrowia na drastyczne odchudzanie .Postanowiłam zastosować własną dietę i schudłam 5kg bez tortur.Rano sałatka zpomidora 2 -3 pieczywka chrupkie z serkiem almette lub topionym o godz 13 1,5 szklanki ugotowanych płatków owsianych górskich na mleku=-na gęsto /naprawdę nie chce mi się jeść .O 17 duże pieczone jałko na kolację kabanosik lub szynka kanapka z serem.Po dwóch tygodniach można zjeść na obiad jakieś mięsko 1-2 ziemniaki surówkę.Odstawiamy słodycze! Powodzenia

no to ja też się dołąnczam od 2 stycznia a ktoś jest z przymorza a może raz na tydzień zrobimy zlot i spacer z dziećmi nad morzem nawet jak jest śnieg to jest super odśnieżone nawet na plazy lepiej niż na drogach hehe,
ja też 1000kcal i ale z naciskiem na białko bo to ono spala tłuszcz no ale słodycze to mój problem nr 1 masakra

jestem chetna...przylacze sie w ten sposob ze nie bede jadla po 18.00 i zero slodyczy...slodycze mnie gubia.

hahaha dobre 3oko, ty zawsze umiesz zarzucic humorem i zawsze mnie rozbawisz :)
kazdy zaczyna kiedy mu wygodnie, byleby w ogole zaczac ;)

Mrenda no to ja sie tez zapisuje, ale na pewno nie od 1 stycznia - nie zaczyna sie diety na kacu :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też się dołączam,chciałabym schudnąć 10-12 kg

ja rowniez się przyłaczę:)
na poczatek do zrzucenia...5kg

No dobra, to i ja się może wezmę za siebie, przydałoby mi się zrzucić 10kg. Ale myślę że ja to tak od 7 stycznia, co by mi się na pewno wszystkie zapasy świąteczne pokończyły ;) i też planuję dietę 1000kcal

do stycznia jeszcze 2 tygodnie ... można poszaleć ze słodyczami, słodkimi napojami itd ;)

i super, dobrze, ze racjonalnie podchodzimy do tego tematu, bez glodowek, a tylko zdrowe odzywianie i ruch. to mi sie podoba! jak damy rade to powinnismy uniknac efektu jojo po takim wlasnie odchudzaniu.
ale fajnie sie tak pisze na sucho hehe, a jak przyjdzie styczen to juz nie bedzie tak pieknie i wesolo hehe ;)

Dziewczyny ja też chcę dołączyć do grona odchudzających się:) Z racji tego, że jestem wrzodowcem żołądkowym i dodatkowo doszła mi anemia, to nie mogę stosować restrykcyjnych diet, ale myślę że 5 małych posiłków i przede wszystkim zdrowych wyjdzie mi na korzyść. Ostatni posiłek o godz.19. Do tego orbitrek domowy pójdzie w ruch 2-3 razy w tyg.:) I myślę że efekty również będą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dodaję wątek do obserwowanych :) Ja mam dokładnie taki sam plan. Od stycznia i 10 kg. Chcę słodycze, smażone, napoje gazowane odstawić. Może się uda jeszcze białe pieczywo. Chcę zobaczyć 5 z przodu :) Do tego brakuje mi 5 -6 kg ale z 10 to by był ideał :)

widzę coraz to więcej mamusiek dołącza :) i super...zawsze w grupie razniej :) ja na święta się objem znając życie :P i 3 dni przed sylwestrem chyba będe musiała zobić sobie głodówkę heheh co by się w sukienkę zmieścić :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez zadnych konkretnych diet nie stosuje (i w sumie nigdy nie stosowalam a bylam dosc szczupla)

Latem troche sie zasiebie wziełam i jadłam mniej a częściej.

1. 2 kanapki z serkiem twarozkowym
2. jogurt naturalny
3. owoc
4. obiad i tu akurat króluje makaron :P ale zdarzalo sie ugotowac jakas zupe, ale zrobic piers/rybe z parowaru do tego ziemniaczki z jogurtem naturalnym i warzywka.
5. przewaznie cos lekkiego np. platki na mleko

ogolnie nie lubie jesc smazonych rzeczy, czy tlustych.

do tego cwiczylam, robilam brzuszki i inne cwiczenia w domu. widzialam nawet efekty... ale czlowiek jest slaby w swoich postanowieniach :P hehe

a co do slodkiego ... to fakt trzeba ograniczać ... bo ogolnie to jest nie zdrowe w nadmiarze ale cukier czasem tez jest potrzebny. czekolada zawiera magnez i raz na jakis czas kosteczka gorzkiej czekolady nie zaszkodi ;) poza tym nie mozna sie az tak katować.

Troche nie logiczny ten moj post ale mam nadzieje ze wiecie co mam na myśli :P

ja sie przyłączam :). od stycznia musze młodego na nocnik nauczyc moze i schudne :). ja z ćwiczeń domowych to aqua aerobic sie zapisałam od stycznia, i skakanka w domu :). jakby mnie niebyło na forum w ciągu dnia jeste na gg 6082405 :). powodzenia :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...