WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

a jak tam skakanie na skakance??ja zrobilam 1028 skokow w pol godziny.potem troche rowerkiem i brzuszkow:)

moje dzisiejsze menu:

śniadanie: 3 chrupkie chlebki z masłem orzechowym i konfiturą (cienko posmarowane) + herbata

II śniadanie: płatki z owocami i kefirem + kawa

przekąska: mandarynka + zielona herbata

obiad:rosół + zapiekanka szpinakowa

kolacja: 2 chrupkie chlebki z serem i szynką + herbata

może chwilę dzisiaj poćwiczę jeszcze:)

hej, no ja tez wczoraj troszke pofolgowalam, bo zjadlam kawalek babki piaskowej i galaretke z truskawkami, ale bez smietany;), no a dzis wracam do diety i na sniadanie serek wiejski ze szczypiorem i rzodkiewkami, a zaraz zjem sobie pomarancze, bo jakos inne owoce mi nie wchodza...

Hello :)

ja po weekendzie pełnym odstępstw od diety ;)
w piątek moja córa zrobiła swoje pierwsze kroczki, wiec poświętowaliśmy :)
postanowiłam, ze po prostu przedłużę I fazę, i zrobiłam sobie dyspensę

do tego w piatek waga mi sie zepsuła, wiec nie wiem, czy te - 3 kg, które mi pokazała w czwartek, to prawda ;)

udanego poniedziałku :)

No moj 1 dzien :) zobaczymy co wyjdzie jak narazie 2 male kromki chleba z wedlinka i pomidorem

dzisiejsze menu:
śniadanie - płatki z jogurtem naturalnym + herbata czarna z łyżką konfitury
potem kawa (podwójne espresso + mleko 2%) ok 300 ml
II śniadanie - 2 jajka + 2 kromki chrupkiego pieczywa
zielona herbata
obiad - rosół z marchewką, kurczakiem gotowanym i makaronem
zielona herbata, potem kawa (pojedyncze espresso + mleko ' ok 200ml)
skusiłam się potem na kawałek ciasta
potem 1/3 serka homogenizowanego (jak karmiłam nim dzieci)
kolacja - herbata + 1 kromka pieczywa chrupkiego z serem żółtym
wcześniej jeszcze wypiłam ok 200 ml grzanego wina.

Wiem, wiem, nie powinnam jeść ciasta i pić alko, ale z uwagi na niedzielę pozwoliłam sobie na małe "szaleństwo":)

jutro postaram się trzymać liczby "5" :) w odniesieniu do ilości posiłków.
Muszę też zaopatrzyć się w warzywa i owoce bo przez weekend byłam w szkole i nie mam nic zdrowego do jedzenia.

nefer - a jesz 5 porcji dziennie? czy może 5 ale jednak pomiędzy coś podjadasz? po tygodniu jednak powinno już coś ubyć
Ja porcje jem chyba nawet spore i waga spada
Nawet słodzę herbatę czasami - w dodatku zwykłym cukrem ;/ więc coś u Ciebie musi być nie tak
Może wrzuć jadłospis z jednego dnia tutaj :)

u mnie średnio z odchudzaniem.
słodyczy prawie nie jem.
chleba nie jem.
Ćwiczyłam cały tydzień codziennie (bez pt i sob).
a z wagi prawie nic nie ubyły:(
może za duże porcje jem, choc wydaje mi się, że nie.

dziewczyna ja cały weekend grzeszyłam od frytek po winko a nawet pączki :) ale od jutra zero!!!Obiecałam sobie....dam radę!!!

to ten link: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666690
trochę zakręcony ;)

Po części to prawda. Z dietą tak jak z ćwiczeniami... organizm przywyknie a jak później wrócisz do starych nawyków, będzie kiepsko
w diecie też co jakiś czas trzeba zszokować organizm. Dieta to pikuś, gorzej z wychodzeniem z diety ;/ Ja tez jestem zakręcona więc jak już schudnę, do wychodzenia z 'diety' poproszę dietetyka, bo boję się, że sama sobie nie poradzę.
Ale przecież jeżeli będziesz jadła 2500 kalorii to nie schudniesz, więc trzeba ograniczyć kalorie i zwiększyć ruch. Przecież inaczej się nie da.

z tego co pamiętam, Ty nie tyle jesteś na diecie, co zdrowo się odżywiasz a to zupełnie co innego niż np. Dukan, czy jakaś inna restrykcyjna dieta.
Obniżenie do 1000 kalorii na dłuższa metę jest beż sensu. Wyszperam link na ten temat, bo niedawno gdzieś o tym czytałam :)

Ja tak sobie wymyśliłam, że skoro teraz odżywiam się zdrowo i w dodatku chudnę, to będzie tak do pewnego momentu, i później albo tak juz zostanie, albo jeżeli nie będę zadowolona z efektów, będę musiała się 'zszokować/ ;p żeby dalej zejść z wagi. Ten sposób odżywiania, który mam teraz mi odpowiada i tak może juz zostać forever :)

Dziewczyny przeczytałam książkę Montignaca i strasznie namieszała mi we łbie :((( Planowałam od 2 stycznie jeść wszystko, ale mniej i zdrowo, tj. 4-5 małych posiłków, w tym dużo warzyw i owoców, ostatni posiłek o godz.19. Do tego oczywiście włączyłam ruch. Zawsze myślałam, że aby schudnąć należy właśnie jeść mniej, ruszać się i ograniczyć albo całkowicie wyrzucić słodycze. W książce natomiast przeczytałam, że diety typu ograniczanie kalorii są bez sensu, bo organizm owszem najpierw chudnie, ale potem przyzwyczaja się do tego, że jest mu dostarczane np. 1000 kcal i waga przestaje spadać, a jak tylko sobie pofolgujemy, to waga od razu wraca jak bumerang. I teraz zgłupiałam :( Nie wiem czy mam jeść wszystko, ale mniej czy zastosować metodę Montignaca, aczkolwiek widzę że sama dieta nie należy do najtańszych i na pewno będzie mi brakowało niektórych potraw, które uwielbiam, a które są zakazane w tej diecie:( Co o tym sądzicie? Bo ja się trochę podłamałam :(

Hej :)
Ja nie mam jakiś spektakularnych efektów ale nie jest źle bo wyniki tarczycy mam bardzo wysokie więc nie ma co liczyć na cud. To moje drugie podejście i już teraz widzę, ze jeżeli chudnę za szybko, potem wszystko wróci więc tym razem zabrałam się do tego inaczej
nie jestem na diecie, tylko zdrowo się odżywiam i jem 5 posiłków. Mam program żywieniowy ustalony przez dietetyka.

Codziennie ćwiczę przez godzinę - z Ewą Chodakowską
Schudłam tylko 1 kg, ale ubyło mi 3 cm w pasie i generalnie spadają mi cm wszędzie. Co najważniejsze, zależy mi na mięśniach. Nie chcę tylko schudnąć ale chcę wyglądać 'fit' :) daję sobie 3 miesiące a jeżeli nic z tego nie będzie to będę zmuszona przejść na Dukana, którego nienawidzę ale na nim chudłam bez problemu - za to zdrowotnie masakra, więc jak dla mnie to ostateczność. Teraz chudnę powoli ale raczej nie jest to ani utrata wody ani mięśni - Mam nadzieję, ze gubię tylko tłuszcz ;p

Kupiłam w lidlu zestaw ciężarków i gumy i z tym też ćwiczę - Mam tylko 6 kg do zrzucenia a to jakaś droga przez mękę ;/

Co do 6 wadera, ja akurat nie polecam, bo to bardziej 'rozszerza' mięśnie i wcale aż tak super nie traci się tkanki tłuszczowej. Wbrew pozorom inne ćwiczenia niż zwykłe brzuszki działają lepiej. No ale to już co kto lubi :)

hej dziewczyny

ja jak na razie też się trzymam, no może jeden dzień odpuściłam... Skusiły mnie frytki domowej roboty mojej mamy :)
Muszę się pochwalić. 3,5kg mniej 5cm w biodrach, 4cm w pasie, 2 w udach. jeszcze 2kg i będzie ok. dzisiaj rano ważyłam 60,4 kg :)
Za tydzień wraca mój mąż. Ciekawe czy zauważy bo nic mu nie mówiłam o odchudzaniu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mrenda chcę kupić w sportowym. Wczoraj byłam w batorym ale tam mieli tylko ubrania więc muszę się przejść do intersportu.

Hexusia a nie miałaś siniaków po tym hula? Wcześniej ćwiczyłaś na zwykłym czy od razu na takim?

lidka -
mam fajną płytkę z ćwiczeniami Tomilly Web, kiedyś ćwiczyłam- bardzo fajna, każdy blok ćwiczeń na kształtowanie innej części ciała, lub taki ogólny "blok rozwojowy" Polecam na początek.
Albo jak ktoś już pisał 6 weidera, koleżanka ćwiczy i też bardzo chwali.
Obie rzeczy znajdziesz w necie.

Mało się udzielam, ale czytam codziennie:) (od 2 stycznia)
Jesteście moją grupą wsparcia.
Na wadze -3kg, więc jestem zadowolona, chociaż tak jak ktoś pisał zdaje sobie sprawe że to przedewszystkim woda. Miałam zamiar ważyć się raz w tyg. ale nie mogę wytrzymać i staje na wage codziennie:), chyba mam dzięki temu większą motywację:)
Moim zajęciem sportowym na dzień dzisiejszy było po 10h pracy przerzucenie chyba z tony śniegu, ale mam satysfakcje:)
A pas o który pytałam, zakupiłam. Masuje sobie brzuch i uda co wieczór w nadziei że skóra po utrzacie wagi będzie jędrna ( oprócz tego po kąpieli stosuje krem anty celulit i coś tam jeszcze, co niby wspomaga spalanie tłuszczu:) )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja tak dumam czy nie kupić dvd z ćwiczeniami...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ćwiczenia, warzywka, zero słodyczy i musi zejść waga, nie ma innej opcji ;) A jeśli nie to może problemy hormonalne, tarczyca itp.

Ja wlasnie kupilam skakanke i biore sie od poniedzialku za skakanie i uwazanie co jem zobaczymy...mam 10 kg do zjechania :/ a ciezko schodzi niestety

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?