Wątek kinowy

Ponieważ wątki kinowe przewijają się tu i ówdzie, zakładam jedynie słuszny wątek kinowy ;)

Przyszła sobota, Gdynia, na co i o której - dam znać w środę wraz z propozycjami filmowymi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wątek kinowy

"Ida" trudna - trzeba lubić takie "flaki z olejem" więc nie do każdego dotrze. Ale na tle wielu polskich produkcji "Ida" akurat się wyróżnia. Dobry był też "Bilet na księżyc" Bromskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W zeszłym roku widziałam co najmniej dwa dobre polskie filmy, Jack Strong oraz Miasto 44, oba historyczne, ale ja akurat takie kino lubię.Rzadziej oglądam filmy o tematyce współczesnej, ale na przykład doskonałym filmem są Pręgi czy Plac Zbawiciela, choć ten ostatni jest bardzo ciężki. A z komedii to jedynie J. Machulski, który trzyma poziom, Ambassada na przykład bardzo mi się podobała :) Zatem uważam, że nie jest źle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cóż,Twój wybór:)ale chyba nie jest z naszym kinem tak źle skoro docenia je świat:)..."Ida" jest tego przykładem:)

"trzeba też je przejrzeć, a to ból głowy i d*py, nie mówiąc o skutkach ubocznych :)", "A nie jakieś celebryto-gwiazdory pseudo aktorzyny wielkiego formatu " - normalnie przybij 5-kę samie ;)
Przypomniał mi się jeszcze jeden - "Mała Moskwa" - choć to nie komedia oraz "Komornik".

Polskie nowości omijam szerokim łukiem. Chociaż przypadkowo 2 lata temu obejrzałem film opowiadający historię młodzieży z okresu wojennego, było dużo punkowej muzyki, dobra fabuła i gra aktorska. Ale tam grali aktorzy, których pierwszy raz na oczy widziałem :D A nie jakieś celebryto-gwiazdory pseudo aktorzyny wielkiego formatu i pewnie dlatego ^^ Tytułu nie pamiętam. Kochaj coś tam chyba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może słabo szukasz?uważam,że generalizujesz :)...a co oglądałeś z polskich nowości?czy może zupełnie negujesz i nie interesujesz się?

W zdecydowanej większości polskie kino to straszne szmiry, a żeby wyłapać rodzynki w cieście trzeba też je przejrzeć, a to ból głowy i d*py, nie mówiąc o skutkach ubocznych :)

Sam...polskie kino też jest dobre ale jak wszędzie są i straszne szmiry.
"Testosteron" to genialne dialogi i sytuacje:)Ja miałam ubaw też oglądając "Ciało"

No cieszę się, że nic nie straciłeś :) Ale te które wymieniłem polecam, Vi widać także więc może w wolnej chwili sobie obejrzyj choćby dla zabicia czasu.Zimowe wieczory temu sprzyjają. Fakt, zawsze można wybrać książki. Też fajna sprawa :)

No cóż... wyprzedzam was zatem o lata świetlne, bo polskiego kina nie oglądam już od dawien dawna ;) A wam współczuję, że musieliście przez to przechodzić ^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przed "Job`em" się broniłem bo tytuł głupi no i trauma po obejrzanych "dziełach" polskiego kina lat 90-tych. Ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, tak jak i "Dzień świra" ("Wszyscy jesteśmy Chrystusami" już nie) czy wcześniej "Nic śmiesznego" lub "Stan wewnętrzny" :)
A "Wesele" fajne choć de facto gorzkie w wymowie.

Ja też przeżyłam, ale było ciężko :)

Wesele też polecam, a Job tym bardziej, choć to specyficzne kino, choć ja się świetnie bawiłam :)

Heh, Vi ja już widziałem i jakoś przeżyłem ;) A przy tej okazji polecam "Wesele" i "Testosteron" oraz "Job" ;)
Ale prawda - z nielicznymi wyjątkami - polskie komedie to niestety dno. Sztuczna gra aktorów itp itd. Podejrzewam, że wchodzi im w krew brak wysiłku w operach mydlanych więc i na dużym ekranie często widać niedobór kunsztu aktorskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo to najgłupszy film, jaki widziałam. Aż żal patrzeć na aktorów, którzy się tam produkują. Ale oczywiście nikomu nie mogę zabronić :)

A to dlaczego? Lepiej wyjaśnij, bo z ciekawości każdy sprawdzi ;P

Jeśli macie ochotę na komedię to polecam dziś na jedynce Do diabła z miłością, ja się dobrze bawiłam oglądając :)

A teraz ostrzeżenie : pod żadnym pozorem nie oglądajcie we wtorek Zróbmy sobie wnuka, dobrze Wam radzę :)

Miłego wieczoru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ja także. Pozostaje odświeżenie dotychczasowych ;)

Obcego chętnie bym obejrzał :)

http://film.wp.pl/id,147880,title,Neill-Blomkamp-pracowal-nad-Obcym,wiadomosc.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obejrzałem sobie "Gdzie mieszkają dzikie stwory"
http://www.filmweb.pl/film/Gdzie+mieszkaj%C4%85+dzikie+stwory-2009-123954

Spodziewałem się raczej bajki dla dzieci, ale tu się okazuje, że to całkiem psychologiczny film dla inteligentnych starszaków.

Inne tematy z forum

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (14 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...