Wesele w blue star w Dzierżążnie kolo Kartuz

Temat dostępny też na forum: Dzierżążno Wesele bez ogłoszeń
Witam!
Mam prośbe ponieważ niedawno została otwarta nowa sala weselna w Dzierżążnie koło Kartuz i jeśli ktoś urządzał tam wesele lub był gościem i mógłby coś napisac jak wrażenia itd??? Bo zastanawiamy się nad tą sala ale w ciemno byśmy nie chcieli podjąć decyzji.
Z góry dziękujemy za jakieś informacje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wesele w blue star w Dzierżążnie kolo Kartuz

Sali nie wiedziałam, ale wiem gdzie to jest. Ogólnie jest wiele sal w poblizu, które są pewne:Karczma Kczewo, Kania Przodkowo, Victoria za Pępowem,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeżeli chcesz zobaczyć salę tu jest link
http://www.mcbluestar.pl/index.php?NS=wesela

sala jest nowa i bardzo ładna ale interesuje mnie czy ktoś z doświadczenia wie jak tam jest :) ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak tak moze i jest ale na pewno nie to samo co w blue starze ta sala rozni sie od wszystkich ktore sa takze polecam

Jedna wielka lipa sala Fajna ale zespoły dno bolą uszy i dra się w niebo głosy pe, y tym strasznie falszujac porażka byłam. Ostatnio tragedia

jesli chodzi o sale to spoko jest nowa i bardzo ladna napewno bedziecie zadowoleni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety sali nie widziałem, ale mogę polecić dwór kaszubski magnat w bojanie, super organizacja, dobre jedzenie za nieduże pieniądze, obsługa też ok. www.dwor-magnat.pl
Polecam :)

Sala jest elegancka i warta polecenia.
Zespół MASSUANA pozdrawia po sąsiedzku.
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam z całą odpowiedzialnością mogę polecić te sale miałam tam wesele w styczniu poprostu super pierwsza klasa!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blue Star jest naprawdę godny polecenia, jest mnóstwo sal dookoła ale ja już nigdy bym nie wybrała innej, przeszli samych siebie w romantycznym wystroju tej sali. Romeo i Julia nie mogliby wymarzyć sobie piękniejszego wesela. Obrazy, wnęki balkony, światła - wszystko to tworzy tak romantyczny nastrój, że aż chciałoby się tam zostać na dłużej, Polecam wszystkim, nie tylko młodym parom:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam,

ja słyszałam, że to jest w tym samym budynku co dyskoteka... dlatego bardzo proszę o potwierdzenie, czy ta sala jest w innym miejscu czy to jest jeden duży podzielony budynek?

sala jest piękna ale nie wiem jak okolica i budynek... bo koleżanka mi mówiła, że budynek nie jest ani otynkowany ani pomalowany.
bardzo proszę o jakieś informacje bo sala w środku jest przepiękna...
i jaki jest koszt menu i czy są miejsca do spania.

Pozdrawiam,

Magda

TO JEST PRAWDZIWY PŁAC A NIE BUDYNEK I RÓWNIE PIĘKNY JAK SALA ,BYŁEM TAM DZISIAJ I JESTEM WRAŻENIEM - POLECAM !!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

też byłam zachwycona salą bo również byłam tam wczoraj :)
ale cena menu 220 zł od osoby to dla mnie lekka przesada... a w tym tańszym za 180zł jest bardzo mało rzeczy i praktycznie wszystko trzeba samemu dokupić ( owoce, ciasta, napoje, tort, prosiak itp)
i dodatkowy minus to dojazd... matko już dawno nie jechałam po takich dziurach!!! ja jechałam od strony gdyni i korki były straszliwe... i dowiedziałam się, że latem w weekendy jest jescze gorzej... a nie za bardzo chcę jadąc na swoje wesele stać 2h w korku.... :( ( wczoraj stałam 40 min.... )

oj moja droga kłamiesz jak nut ,ulica jest w remoncie a co do menu to jedno i drugie jest bogate
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

moze niech ktos wklei menu z tego lokalu to wszystko bedzie wiadomo:)

w którym miejscu kłamie? mam obydwa menu w domu.. i jeżeli dla kogoś menu za 180 zł w którym nie ma ani owoców, ani ciast, ani tortu, ani prosiaka jest bogate to jego sprawa... np w magacie czy maciejce czy innych salach w menu za 160-170 zł to wszystko jest... także przepraszam bardzo ale przy robieniu w moim przypadku wesela na 140 osób to jest to ogromna różnica.. a drugie menu, które zawiera już w/w pozycje jest dla mnie za drogie..(220zl) i to jest wg Ciebie kłamstwo? to chyba znamy różne definicje tego słowa... a co do drogi...owszem trwa remont na wielu odcinkach ale dzuir jest pełno i co chwilę znak a to, że jakiś podwójny uskok, a to, że dziury itp... a, że w tamtą stronę ZAWSZE są korki to sobie nie wymyśliłam. poza tym dalej uważam, że sala jest przepiękna ale jak dla mnie minusem dojazd i za drogie menu. i na koniec napiszę, że nikomu tej sali nie odradzam.. bo jeżeli dla kogoś nie jest drogo i nie przyszkadza stanie w korach, bądź ma bliżej niż ja z gdyni to sala jest idealna...

P.S. a menu wrzucę wieczorem, żeby nie było, że z powietrza sobie coś wzięłam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam Pani Magdo bardzo proszę o przesłanie mi menu mój brat ma wesele w przyszłym roku i zastanawiamy się nad tą salą podaje maila wera965@wp.pl będę bardzo wdzięczna z góry dziękuję Iza

to menu było aktualne w ubiegłym roku proszę skontaktować się osobą odpowiedzialną za nie

Witam serdecznie.

Chciałbym opisać troszkę salę w BLUE STAR w Dzierżążnie. Sam niedawno miałem tam wesele.

Cena menu to 200zł za osobę i nie trzeba się niczym martwić. + 2000zł poprawiny. Jest także menu za 180zł, ale znajduje się tam o wiele mniej rzeczy.

Początkowo mogłoby się wydawać wszystko ładnie, pięknie. Pani właścicielka doradzała i wyglądało to super, ale do czasu. Do czasu wesela wszystko wyglądało okej. Lecz z końcowym rozliczeniem, nie było już tak fajnie. Mieliśmy z żoną zaplanowane po poprawinach tj. następnego dnia sesje ze ślubu, wszystko uzgodnione z właścicielką, że po sesji zabieramy swoje rzeczy, a dzień po poprawinach telefon rano o godzinie 9:00. Żebyśmy zaczęli zabierać swoje wszystkie rzeczy i lekko mówiąc "opuścili lokal" Wiadomo po poprawinach każdy zmęczony, tym bardziej tak wczesna pora była. Wraz z żoną nie mieliśmy nawet samochodu żeby zawieść rzeczy do domu. Wiadomo umowa nasza z właścicielka była inna. Jakoś udało nam się ogarnąć ten cały "bałagan" i przetransportować wszystko. Wszystko byłoby okej, ale z historii właścicielki, gdzie miało być niby 30 blach ciasta, a wesele było na 100 osób, gdzie przyszło 90 w tym 6 małych dzieci. Na poprawinach obsługa już nie była taka miła jak na weselu. Często trzeba było im wszystko mówić co mają nosić, bo jak stwierdziły nie mają czasu bo muszą w kuchni robić (...) Po weselu i poprawinach zostało może ze 5 blach ciasta. Ludzie pracujący w branży łatwo domyślą się ile tak naprawdę mogło ich być. Jedzenia nie zostało prawie nic. Z zamówionego prosiaka nie zostało nic, gdzie na weselu może połowa poszła, a na poprawinach w ogóle nie było go widać. Zamówiony kelner u właścicielki też nie spełnił moich oczekiwań. Roznosił na stoliki vódkę, której w ogóle nie miało tam być. O nasze kwiaty musieliśmy wręcz "walczyć" bo jak stwierdziły Panie sprzątaczki, że nie są to nasze i w ogóle ich nie ma. (...) W pokoju brak było nawet papieru toaletowego. Właścicielka gwarantowała nam, że dźwięków z sali dyskotekowej nie będzie czuć. Kłamstwo oczywiście. Dało się odczuć pod nogami wszystko. Ludzie z dyskoteki też mieli nie wchodzić o czym zapewniała nas właścicielka. Sam osobiście musiałem ludzi gonić, aż poszedłem i musiałem prosić o ochroniarza, którego posadzili mi na krzesełku na sali (...) Są to niektóre tylko sytuacje, które się nam przytrafiły. Także podsumowując :

Początkowo z ust i czynów właścicielki wyglądało to pięknie (...) Wszystkich chcących robić tam wesele, radze przed weselem wejść do kuchni (poprosić kogoś z rodziny) żeby sprawdzili czy faktycznie jedzenie, które miało być jest i w odpowiednich ilościach. Jeżeli chodzi o salę wygląda naprawdę pięknie i jest godna polecenia, lecz zachowanie właścicielki zostawia dużo do życzenia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

W niedziele byliśmy ze znajomymi w klubie. Po wynajęciu loży menager sali zaproponował nam zestaw alkoholu za 150 zł na co się zgodziliśmy . Po dłuższej chwili zapytaliśmy się Pani menager czy promocja cały czas obowiązuje i czy możemy poprosić o 2 zestaw, powiedziałą że tak . W domu zorientowałem się że z karty faktycznie raz zeszło 150 zł ale drugi zestaw nie kosztował już tyle tylko 280 !!!! Menagera sali wypiera się że nic z nikim nie ustała. Złodziejstwo i oszustwo nie płacić tam kartami !!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!