Re: Wiaderko do kąpieli?
znalazłam na wizażu:
Witam. Ja uzywam tammy tube. Maly kapie sie w nim od 4 doby i jestem nim zachwycona. Wcale nie jest tak, ze jest nieporeczne, ze maly sie podtopi, ze nie bedzie sie umialo go kapac itp..itd.. Pierwszego dnia maz pomagal mi go myc, ale wcale mi to nie pomagalo, a nawet przeszkadzalo. Kapie go sama i bez problemowo moge wszedzie go wymyc. Podtrzymuje sie tylko glowke ale bardzo delikatnie i nie trzeba wcale jej trzymac, tylko podkladam reke pod zeby nie opadala. Maly jest w nim bardzo spokojny i ani razu nie plakal, nie ma kolek (odpukac) bardzo sie w nim relaksuje. Pepek odpadl dokladnie po 14dniach i nie bylo tez z nim problemu, kapalam go normalnie i poprostu po kapieli trzeba bylo wysuszyc tak jak po normalnej kapieli.
Dla mnie wiaderko to rewelacja, dziecko spokojne i zadowolone, a do tego zajmuje malo miejsca. Cena nowego moze duza, ale ja kupilam uzywane i nie jest gorsze. Pozatym sa jego zamienniki tropche tansze.
Wiaderko od dolu ma taka gume i jest stabilne, ja kapie malego stawiajac je na stole na obrusie (nie chce mi sie sciagac) i ani razu nie mialam z nim problemu zeby mialo sie wywrocic.
Wklejam fotki z pierwszej kapieli mojego maluszka.
P.S. przy 2 kapieli maly tak sie wyluzowal, zezrobil kupke do wiaderka podczas kapieli
Wg mnie jest bardzo praktyczne, nie ma problemu jakiegokolwiek ze splukaniem glowki, maly jest zachwycony i sie cieszy w nim. Dziecko "siedzi" w nim jak w lonie matki i nie ma problemu ze cos mu sie stanie, bo jest w wodzie i jest odciazony. My uzywamy i pewnie bedziemy do momentu jak malec zacznie siedziec, bo pozniej juz do wanny normalnej powedruje, chociaz znajoma kapala dziecko w nim do 1,5 roku.
(+3 fotki)
Dziecko odchyla glowke do tylu ja ja reka polewam i splukuje. Nie zastanawialam sie nad polewaniem czyms, bo nie mam na razie z tym problemu. A wloski myjemy szamponem, wiec jest co splukiwac.
w holandii jest to bardzo bardoz popularne do mycia niemowląt i noworodków, potem przerzucają sie na wanienke, na poczatku zycia dziecka taka forma kapieli jest bardzo relaksujaca i nie napawa strachem duzych wodnych przestrzeni
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=269744
http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1342&highlight=tummy+tub
0
0