Wieczorne krzyki i wysypka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam problem z córeczką ma miesiąc i podaje jej NAN optipro plus1,ale od pewnego czasu wieczorami jest nie do wytrzymania. Krzyczy jakby skórę z niej zdzierali. Nic nie pomaga przytulanie, kołysanie... Nawet jak już jest glodna to wypija kilka łyczków i znowu krzyczy. Brzuszek ma mięciutki ale przy tym krzyku strasznie się napina i czasem puszcza bączki ale wtedy krzyk jest jeszcze większy. Od paru dni mamy też brzydka wysypkę na twarzy i główce. Hrostki są czerwone,ale zmieniają się wylatuje z nich woda z zamienia się wszystko w skorupkę. Kazali kąpać w emolientach ale bez poprawy. Czy to może być wina mleka? Bo jak wyczytałam to ma większość obiawow nietolerancji laktozy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja ma cztery tygodnie i bardzo podobne objawy. To pewnie początek kolek oraz potówki jednocześnie z ciemieniuchą. Czekam aż przejdzie.
(Nie istnieje słowo "hrostki".)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cztery tygodniento takze pierwszy skok rozwojowy. Polaczony z alergia potrafi zaskoczyc ;)

Re: Wieczorne krzyki i wysypka

Nietolerancja laktozy ? Moze delicol pomoże?U nas taka wysypka to ŁZS ,pojawila sie po 2 tygodniach od urodzenia,bylismy u dermatologa nam pomoglo Dermaveel krem+ emotipic krem na egzeme(wszystkonbez recepty)Moze warto zasiegnąc porady u pediatry zasugerowac taką kuracje.

Re: Wieczorne krzyki i wysypka

Przerabiam to samo aktualnie... zadzwoniłam do pediatry I dostalysmy mleko na receptę ponieważ podejrzewa nietolerancje białka mleka krowiego... także lepiej zadzwoń do swojego lekarza

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...