Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

WItajcie- podziwiam Wasze osiągnięcia! Super - tak trzymać!
Tak piszecie o tym hula hop i zaczelam się rozladac za jakims, może tez się skusze ;) znalazłam na allegro takie rozkładane na części, myślicie ze rzeczywiście trzyma się mocno w całości i jest dobre?
Znalazlam tez kijki : http://allegro.pl/2-x-kije-kijki-trekingowe-korek-do-nordic-walking-i3800941195.html, http://allegro.pl/kije-nordic-walking-kij-kijki-do-chodzenia-i3864422770.html. Może takie są dobre?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Martek super te przepisy, już sobie zapisałam. Kurcze, super ten patent z siemieniem lnianym zamiast zaciągania mąką - jutro wypróbuję, uwielbiam siemię lniane (z racji tego, że jestem wrzodowcem, to zaparzam sobie zmielone siemię i dodaję pół łyżeczki miodu). Ja mam hula hop z kulami masującymi, na początku w ogóle nie umiałam nim kręcić, był za ciężki i ciągle mi spadał, ale z czasem nabrałam wprawy i teraz daję czadu 30 min. bez przerwy;) Też mam patent że nogę lekko wychylam do przodu i ciężar ciała przenoszę raz na jedną, raz na drugą nogę i kręcę. Z racji tego że mam "trochę" tłuszczyku tu i ówdzie, to mnie nie "trzaskają" te kule masujące po narządach wewnętrznych, nawet nie mam siniaków:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć dziewczyny, ja ucichlam ale cały czas jestem w drodze. Skalpel robię ale spróbował am killera o mamo 5 min. I mokra jak szczur. Wczoraj przeszlam 6km. z kijami a dziś pogoda do kitu. Waga spadła mi:-) i to najlepsza motywacja.

Martek uwierz moje początki z hula hop też nie wyglądały najlepiej, koło co chwilę mi spadało, ale z uporem maniaka dalej próbowałam w sumie była to pewna forma skłonów ;), a jakie masz koło bo ja mam takie najzwyklejsze niczym nie obciążone, jesli też masz takie możesz je czymś obciążyć np kaszą, grochem lub wodą, oczywiście wszystko zalezy od koła czy da radę tam coś upchnąć. Ja mam taki patent wysuwam jedną z nóg lekko do przodu i posuwam ciałem do przodu i do tyłu szybko aczkolwiek miarowo musisz wyczuć ten rytm dasz radę ćwicz, ćwicz i przyjdzie samo a jaka radocha wtedy będzie ;) korzystałam też z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=jLPOyxYMH84 może coś pomoże ;)

Dziewczyny, czytam Was od początku wątku i mentalnie jestem z Wami, ale że kompa rzadko włączam w ciągu dnia to i pisać mi się nie chce;)
Mam do zgubienia ok 25 kg :) Jedno odchudzanie na koncie kiedy ubyło 18 kg, ale wyskoczyła druga ciąża i szlag wszystko trafił :)
Nie mam problemu ze zdrowym gotowaniem, mam problem ze słodyczami i wieczornym jedzeniem, a i piwko też lubię :) pewnie gdyby nie to, to bym była laska :) No i niestety mąż, dla którego wymarzony obiad to wielki kotlet z patelni i góra ziemniaków. Ale i tak już się przestawił w wielu kwestiach :)

Kiedyś sobie kupiłam hulahop i ze zdziwieniem stwierdziłam, że nie umiem nim kręcić. A jako dziecko nie miałam z tym problemu. I leży sobie to hulahop i mnie frustruje :) Może jakieś rady??? :)
Mam też steper i zaraz go wyciągam, dzięki Wam :)
Bieganie, kijki, nie dla mnie. Uwielbiam za to pływać i na szczęście mam blisko basen. Chyba sobie kupię karnet to przynajmniej będę chodzić, bo jak na razie sobie tylko obiecuję.

Zapisuję Wasze przepisy i przy okazji podrzucam parę swoich na lekkie jedzonko
1. Pierś z kurczaka w kostkę, obsypać lekko jakąś przyprawą do mięsa, albo solą, ziołami, do tego mnóstwo warzyw, ja kroję w słupki, marchew, pietruszka, seler, por, trochę kukurydzy, groszku, fasolki, brokuła, kalafiora, zależy co jest, wszystko do garnka i się dusi do miękkości warzyw, doprawiam ziołami, dodaję trochę jogurtu, i jemy z ryżem albo kaszą.
2. Zupa krem z dyni- uwielbiam :) cebulę podsmażam w garnku na oliwie, do tego 2-3 ziemniaki w kawałkach i dynia pokrojona w kostkę, albo puree z dyni, zalewam bulionem i jak ziemniaki zmiękną blenduję. do tego koperek, pietruszka, czosnek, ostra papryka i pestki dyni do posypania.
3. Patent na odchudzenie kotletów: schabowe zamiast smażyć w panierce na patelni, obtaczam w jajku i zmielonym siemieniu lnianym i piekę w piekarniku (pomysł Bosackiej z programu wiem co jem), tak samo mielone - zamiast smażyć, kulki na blachę i do piekarnika. Mój tradycyjnie mięsożerny mąż już się przestawił :)
4. W ogóle siemienia lnianego używam zawsze do sosów i gulaszy zamiast mąki lub śmietany, super zagęszcza a jest zdrowy.
5. krem z brokułów - włoszczyznę normalnie gotuję, z mięsem lub bez, do tego prawie cały brokuł w kawałeczkach, i jak wszystko miękkie to blender. Gęsta i pyszna.

Czytam Was, podziwiam i wierzę że się dzięki temu zmotywuję :)

Melduję że skalpel wyzwanie wykonany;D Teraz tylko prysznic i książka do poduszki :)

wiecie co zrobiłam dzisiaj, pod wieczór skalpel 2 i jestem zachwycona ćwiczenia są dynamiczne i dają dużo energii, ten program jest o niebo lepszy niż 1 i się na niego przerzucam, bo to jest czego szukałam coś dla mnie :) czyli dwa skalpele dzisiaj zaliczyła, rozpiera mnie duma ;)

monia84 super te przepisy na zupy-krem, jutro zakasam rękawy i zrobię tą zupkę z soczewicy :)

a nie ma za co ;)

moniaa84 dziękuję za książkę.

Ja zaliczyłam dziś skalpel po raz pierwszy. Nie ćwiczyłam już kilka ładnych lat, więc było ciężko ale dałam radę :)

Odchudzająca się mama ale mi narobiłaś ochoty na tą pastę...mniam ;)
a wczoraj wieczorem szperałam w necie w poszukiwaniu zup- kremów :) znalazłam parę i wklejam linki :
http://gotujemy.smaczne-blogowanie.pl/zupa-krem-z-papryki/

http://duzosole.blogspot.com/2013/08/dietetyczna-i-pyszna-zupa-krem-z.html

http://www.lekkowkuchni.pl/2013/03/dietetyczna-zupa-krem-z-kalafiora.html

http://nietylkookuchni.blogspot.com/2013/08/5-przepisow-na-smaczna-i-dietetyczna.html

a tutaj zupa z soczewicą mam w domu zieloną i czerwoną muszę wykorzystać :)
http://kuchniawzieleni.blogspot.com/2013/10/zupa-krem-z-czerwonej-soczewicy-i.html

Zrobiłam dziś pyszną pastę do chlebka lub makaronu. Suszone pomidory+świeża bazylia+słonecznik+kilka oliwek (ja akurat dałam czarne, bo mi bardziej smakują od zielonych), ale jak ktoś nie lubi oliwek to może ich w ogóle nie dodawać. Wszystko zblenderować i gotowe. Ja jadłam z ciemnym pieczywem.

julik w skalpelu wyzwanie w ogóle nie ma skakania, ćwiczenia są na rzeźbę/modelowanie/wzmacnianie mięśni. To jest coś podobnego do skalpela zwykłego, ale ćwiczenia są trudniejsze do wykonania. Pobrałam filmik z chomikuj.pl i na kompie normalnie mi działa, głos też jest, także ok.

melduje, że za mną już też dzisiaj skalpel:) teraz odpoczynek:)

Ja weekenduję;) jeśli chodzi o ćwiczenia, bo w kuchni nie ma weekendu;)

miałam kupić skalpel wyzwanie ale boję się że tylko wydam kase bo starego skalpela nie mogę robic. Powiedzcie dziewczyny duzo jest ćwiczeń siedzących? Takich na ziemi wzmacniajacych czy też są jakieś skaczące jak w killerze?

Ja właśnie zaliczyłam 30 min. orbitrek. Wieczorkiem znów odpalam Skalpel wyzwanie, normalnie pokochałam ten program, zdecydowanie jest moim ulubionym :))) A mięśnie palą mnie do tej pory :)) Zaraz idę wypić koktajl z owoców i zrobię obiad, dziś ryba z warzywami i brązowym ryżem.

mamazosi wysłałam książkę :)
jak tam wam idzie dziewczyny ? :)
ja dzisiaj zaliczyłam skalpel, mam też już ten skalpel2 i może jutro wypróbuję

hej
ja tez się z Wami odchudzam, tylko nie miałam czasu pisać. Ja tez poproszę książkę na magga.sienk7@wp.pl
Mentorka gratulacje! 2kg to zawsze coś-super!
Jeśli któraś mieszka blisko Auchan to polecam wpaść, bo dietetyczne produkty są w promocji: płatki z błonnikiem pełnoziarniste, pełnoziarniste musli, pieczywo chrupkie ciemne, płatki owsiane, suchary z błonnikiem itp-cała półka taka dla odchudzających. Daty ważności normalne-sprawdzałam.
Ja postanowiłam tydzień bez oleju sobie zrobić-i gotuję tak by go nie dodawać. Wczoraj np zamiast smażonych kotletów mielonych zrobiłam gotowane w sosiku pomidorowym.

a tego to nie mam ale będę miała :) jak będzie dobra jakość to dam znać i najwyżej udostępnię na @ ;)

monia84 chodziło mi o inny skalpel - ten najnowszy (wyzwanie), który teoretycznie można kupić tylko w necie i empiku;) Ostatnio zaczęłam go robić i bardzo go polubiłam. Zaraz właśnie idę go robić :)

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...