Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

Dostaliśmy sie do żłobka:):):)

I w zależności od lokalizacji są jeszcze wolne miejsca, np. w Sopocie, Żukowie, Władysławowie, Leśniewie, Jastrzębiej Górze, Kaczkach, Garczu, Wicku, Nowym Barkoczynie i Pucku

http://www.pozytywneinicjatywy.pl/index/1/view/518

Pobyt w żłobkach jest bezpłatny - jedynie trzeba pokryć koszt wyżywienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

Z tym znalezieniem dziecka na miejsce swojego, to u nas, gdzie długie listy rezerwowych, to bez problemu; ale w niektórych żłobkach ciągle listy z 10 i więcej wolnymi miejscami, więc tam rozumiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asiaczek - ja na szczęście nie jestem w tak podbramkowej sytuacji.

Zaglądałam przed chwilą na stronę - wrzucili stronki otwartych żłobków; na razie nic tam nie ma poza 1 zdjęciem, ale na hasło rodzice najwyraźniej mają podgląd z kamerek:)

my dostaliśmy się do Rumii i też terminy przesuwane są ciągle. teraz już mają odbiór i już rejestrują placówkę więc koniec lutego może ruszy. Ciekawe jak im pójdzie:)

agi, przecież jest tyle dzieci na rezerwie jeszcze...

AgaB, właśnie raczej będzie w marcu :/ Moja koleżanka znów dzwoniła bo już znalazła pracę i powiedzieli jej, że nastawić się na marzec, bo pod koniec lutego mają odbiór lokalu, potem jeszcze wszystkie zezwolenia, sanepidy itd :/ chyba zdążę urodzić...

Asiaczek... ta II połowa lutego to mam nadizeję, ze nie będzie 10 marca... bo tak patrząc na te żłobki z I połową lutego - ciagle jeszcze bez daty (a mamy dziś 13tego)...

Umowa ze zlobkiem wyglada tak, ze za jedzenie placisz z gory i nie zwracaja. A do tego jak bedziesz chciala wypisac dziecko to albo musisz znalezc inne dziecko na Twoje miejsce albo poniesc wszystkie koszty z tym zwiazane do konca umowy

Tata Tymka no właśnie jak wrażenia i co masz na myśli pisząc aneksują?

a jak tam już w otwartych żłobkach?
Tato Tymka podziel się jakimiś wrażeniami :)

Lipa,że aneksują umowy w tych już otwartych złobkach i jak dziecka nie ma w żłobku, bo jest np. chore to nie zwracają za wyżywienie

no ja też w domu, bo zaraz rodzę ;) więc to nie jest jakiś przymus, po prostu chciałam, żeby się uspołeczniała :) no ale po macierzyńskim jakby się jeszcze młodego udało zapisać, to chciałabym wrócić do pracy w końcu :)

AsiaczeK_S_88 ja na szczęście jestem w domu z małą,ale jakbym miała wracać do pracy i liczyłabym na ten żłobek to byłaby lipa, więc na razie cierpliwie czekam, bo dzwoniła ostatnio do mnie pani z informacją,żeby się nie martwić,że żłobek na pewno powstanie :)

o kurcze, to niefajnie...

u nas chyba wiem gdzie będzie, widziałam jakiś remoncik na tej ulicy, którą wskazali mojej koleżance :) są dwie ładnie oszklone sale i z tyłu widać było łazienkę :) póki co na biało tylko malowali, ale coś czuję, że to tam :) mam nadzieję, że nic nie zmienią i otworzą do końca lutego

W Pruszczu sprawa się skomplikowała, bo otwarcie miało być na początku w II poł stycznia później był luty,a teraz jest znowu lokalizacja w trakcie negocjacji. Coś chyba im nie poszło z lokalem tak jak myśleli. Liczę tylko na to,że ta nowa lokalizacja będzie bliżej naszego domu :)

Aga masz może jakieś świeższe info nt żłobka w Żukowie? :) zastanawiam się co oznacza ta II połowa lutego.. czy to będzie 15 czy 28 :P

rybka - generalnie wcześniej nie myślałam o Żukowie
ale gdy pisałam papiery o przyjęcie, to dzwoniłam sie zorientować, w jakich lokalizacjach w Gdańsku chcą otworzyć żłobki (mieszkamy na Chełmie, mamy nadzieję wybudować sie koło Auchan w najbliższych 2 latach).
Ale pani nie umiała mi nic powiedzieć, poza tym, że "trwają negocjacje" i że na Gdańsk dostali bardzo, bardzo dużo zgłoszeń. A ponieważ my spełnialiśmy "tylko" 2 z bodaj 5 warunków pierwszeństwa, to stwierdziłam, że marne nasze szanse. Tak samo, jak nie wiadomo, czy żłobek będize na mojej trasie do pracy. Więc uznaliśmy, że lepiej być w żłobku w Żukowie (co oznacza ok 40km dodatkowo drogi ale bez korków) niż być może dostać sie od neiwiadomo kiedy do Gdańska w niewiadomo jakiej lokalizacji

Klukowo to dzielnica Gdańska przed lotniskiem. Między MAtarnią,a lotniskiem w kierunku Selgrosa.
Mieszkam tu,ale żłobek wolałabymw Gdańsku, bo tam mam pracę. Na razie czekam na jakiekolwiek wieści o lokaliżacji w Gdańsku.

a to nie wiem gdzie to :)
fajnie, że jest do czego wracać :)

Nie w Rębiechowie, tylko w Klukowie (administracyjnie część Gdańska, choć mają swojego sołtysa:) )
Wracam do pracy sprzed urodzenia Małego (w zasadzie, to już chodzę na 2-3 dni w tygodniu, jak mama może zająć się Antkiem). Przeciągnęłam pobyt w domu zaległym urlopem i zwolnieniami na dziecko. Teraz muszę podliczyć, ile jeszcze tego urlopu mi zostało, czy już bezpłatny "leci"

no, to Ci pasuje :) a gdzie w Rębiechowie będziesz pracować? ja w żłobku tam pracowałam :) tzn taki prywatny punkt żłobkowo-przedszkolny, bardzo fajna atmosfera :)

Super:)
Lokalizacja też dla mnie nie najgorsza, bo do pracy koło Rębiechowa jechać będę, więc tamtędy z Żukowa kierować się będę na Banino, a potem bocznymi do biura

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...