Wózek X-lander xa 2010-opinie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam,

Czy któraś z Was może napisać coś o tym wózku, czy rzeczywiście jest taki fajny jak wszędzie o nim piszą a może ma jakieś wady o których nikt nic nie wspomina. proszę o szczere opinie. z góry dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek X-lander xa 2010-opinie

Fajnie wygląda i jest porządnie wykonany.

Minusy jak dla mnie to mała gondola, siedzisko spacerówki montowane tylko przodem do kierunku jazdy i szeroko rozstawione tylne koła (to jest problem w sklepie albo jak chcesz wystawić dziecko na balkon).

Jeżeli podoba ci się X-lander to przyjrzyj się modelowi XQ. Jest zdecydowanie bardziej funkcjonalny o ile nie planujesz jeździć w jakichś naprawdę ekstremalnych warunkach.

Ja polecam i mam do sprzedania wózek x lander xa (gondola w stanie idealny, spacerowka nowa nie uzywana). Problemow nigdy nie miałam z przejazdem w sklepach ani innych miejscahc. Swietnie sie sprawadzal zimą czy np w lesie, parkach. Godnola uważam że całkiem spora. Moje dziecko jeżdziło w niej zimą opatulone spiworkiem z wełny i w kombinezonie i absolutnie nie bylo ciasno. Godnola lekko pochylona tak, żeby dziecko nie lezalo calkiem na plasko. Dla jednych minus dla innych bez znaczenia ale spacerówka rzeczywiscie montowana tylko w kierunku jazdy. Stalez łatwo sie składa, regulowana raczka (i wygodna). Kosz na zakupy całkiem spory choc widziałam większe ale jedna siatka z zakupami miesci sie bez problemu.

ok dzięki za opinie :)

Witaj asia 82,

mnie interesuje model 2010 najlepiej cały komplet gondolka, specerówka i fotelik samochodowy. W jakim kolorze jest wózek który chcesz sprzedać. mozesz pisac na maila kasia.lakomiec@gmail.com jezeli posiadasz zdjecia to bardzo prosze o załaczenie
pozdrawiam

Katka, napisałam na maila.
Pozdrawiam

mam używam i powiem tyle jest świetny, gdyby tylko nie ta waga - jest po prostu za ciężki (szczególnie gondola, która do największych nie należy). Teraz przesiedliśmy się na spacerówkę i jest ciut łatwiej :) bardzo dobrze się jeździ po lesie. super sprawą są przednie koła z możliwością zablokowania.
Jezeli zaś chodzi o montaż spacerówki wyłacznie przodem do kierunku jazdy, mnie to nie przeszkadza, w daszku jest zaś element z folii i widać malucha, więc ok.

Żabolinka, poczekaj jak słońce porządnie zacznie świecić, albo porządny wiatr się trafi. Wtedy jest problem.

No i podpisuje się pod wadami, które opisały poprzedniczki : waga, montowanie spcerówki, mała gondola. Na szczęcie chyba więcej wad nie ma:)

również użytkuję ten wózek i jestem bardzo zadowolona. lekko się prowadzi, solidna konstrukcja, kosz na zakupy i inne pozytywy wypisane przez koleżanki. jedyne co mi przeszkadza to jego waga i spacerówka tylko przodem do kierunku jazdy, co nie bardzo odpowiada zarówno mnie jak i mojemu dziecku. mogliby pomyśleć o możliwości przekładania rączki w spacerówce. a tak to wózek jest super i go polecam.

Kazdy wozek (i nie tylko wozkow sie to tyczy) ma jakies wady, nawet ten najbardziej polecany. Zalezy, co konkretnie Tobie jest potrzebne.
Dla mnie wozek jest jak najbardziej ok. Super do jazdy w terenie, po zaspach itp, bardzo solidny.
Minusy to mala gondola (ale wiekszosc tego typu wozkow ma w takim rozmiarze albo nawet mniejsza),tylko jeden kierunek montowania siedziska spacerowki (ale podobno te wozki, ktore maja mozliwosc tez przodem maja to siedzisko zwykle mniejsze) i faktycznie troche szeroki jest i ciezko w niektorych sklepach sie poruszac i w niektore drzwi zmiescic.
I rzecza, ktora mi nie do konca pasuje jest ta sztywna konstrukcja. Nie da sie ani troche pobujac. Ale to tez niestety wszystkie wozki tego typu tam maja.

dziekuje wszystkim za opinie

miejscówka do posiedzenia, spotkania się ze znajomymi wieczorem, a może piwko... ale gdzie w Pruszczu?

jest coś takiego w Pruszczu Gdańskim?! a jak nie ma to gdzie powinno powstać?!

Pozdrawiam
Ania

Re: miejscówka do posiedzenia, spotkania się ze znajomymi wieczorem, a może piwko... ale gdzie w Pruszczu?

Miałam spacerówkę X-lander xa (2009) i bardzo ją lubiłam ale oczywiście miała minusy. Szeroki rozstaw tylnych kół - raz nie mogłam przejechać w kasie w markecie już nie pamiętam którym ale nawet kasjerka się zdziwiła, że mam nietypowy wózek, bo wszyscy przejeżdżają :/, nie chodziłam do piekarni na osiedlu i do papierniczego, bo mieli za wąski drzwi (Teutonia Mistral S przechodziła mi przez te drzwi na styk). Mogliby wreszcie zrobić coś, żeby można było przekładać rączkę albo chociaż montować spacerówkę przodem. Jedyne co mnie denerwowało bardzo i zdecydowało, że przestałam go używać, to oparcie spacerówki, które nie pozwalało dziecku siedzieć prosto tylko na półleżąco - starszemu maluszkowi to przeszkadza. Poza tym...suuuuper spacerówka :) polecam. Prowadzi się jak limuzyna, podbija rewelacyjnie, ma dobrą budkę głęboko naciąganą. Wybrałam model z 2009 roku, bo wg mnie ma lepszy śpiworek i budkę bez tak dużego okienka przez które chyba za mocno może świecić słońce w oczka latem.

Re: miejscówka do posiedzenia, spotkania się ze znajomymi wieczorem, a może piwko... ale gdzie w Pruszczu?

w x-landerze xa nie da się zrobić przekładanej rączki, bo nie pozwala na to konstrukcja ;)
ciekawe jakby to wyglądało gdyby kółka skrętne były z tyłu :D

co do wiatru i słońca to proszę się przyjrzeć konstrukcji budki, można ją zaciągnąć praktycznie na barierkę, więc nie widzę problemu. tak czy inaczej gratuluję niektórym wyobraźni w kreowaniu nieistniejących wad :)

pozdrawiam Mamusie :)

ciekawe jakby to wyglądało gdyby kółka skrętne były z tyłu :D

Normalnie - tak jak to jest w wózkach, które taką funkcję mają np. w Teutonii Mistral S.
Gratuluję niektórym braku wymagań i cieszenia się, że dziecko jedzie w wózku z naciągniętą budką kiedy nic nie widzi :)

Inne tematy z forum

PruszczPark (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w lokalizacji, która w ostatnich latach wyrosła na jedno z najważniejszych...

Zarządca nieruchomości Prestiż - prośba o opinie (23 odpowiedzi)

Szukamy administratora dla nasze Wspólnoty Mieszkaniowej w jednym z kandydatów jest Prestiż. Czy...