Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

dorośli do SZKOŁY

jak sobie sam nie zrobisz to nikt tobie tego nie zrobi i nie załatwi
i taka jest prawda

Kolejne pomówienia na kandydatów z PO i ktoś stawia się ponad prawem.
Oby tacy jak TY !!! nie doszli do władzy, bo wszystkich i wszystko macie gdzieś. Wilkowyje się kłaniają - prawo buszu.
Człowieku TY jesteś bez zasad, świadomie i z premedytacją łamiesz prawo i bezczelnie kłamiąc wypisując takie rzeczy.

A ja mam gdzieś cisze wyborczą, i mam prawo do własnego zdania. I jak widzę że po napisaniu prawdy o panu Winogrodzkim wszyscy mnie szkalują, to ręce opadają. Ludzie ten człowiek to stał murem za PiS jeszcze ok 3 lata temu tylko zobaczył ze nic nie "ugra" z władzami lokalnymi i przeszedł do PO. Jest to człowiek PiS w skorupie PO I twierdze że jeżeli nie zarobi to nic nie zrobi. Pewnie po moim tekście znowu mnie objada na forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie neutralny poczytaj Pan ostatnie posty po godz.24, przecież w nich nie ma żadnych nazwisk ani nie jest wymieniona partia polityczna w przeciwieństwie do pańskiego postu, gdzie padły nazwiska, pomówienia i nazwa partii. A co tyczy się przestrzegania prawa to żyjemy w Polsce a nie w jakimś innym państwie i obowiązuje nas prawo polskie i nie mieszaj pan świętości do prawa w tym wypadku wyborczego. Proszę poczytać ordynację wyborczą. Ja odnoszę wrażenie , że pan by chciał aby Bojano to były Wilkowyje , gdzie obowiązuje prawo buszu..

Do osoby ..... ~życzliwy :-)

Cisza ciszą, a wszelkie konsekwencje za łamanie ciszy wyborczej ponosi właścieciel portalu..bo powinien od północy zablokowac stronę...tak aby nikt nie mógł nic pisac...więc proponuje udac się tam, gdzie trzeba !!!

Panie życzliwy nie uważam ciszy wyborczej jako jakiejś swiętej zasady, jest to prawo narzucone przez państwo i w nie których krajach nie ma ciszy wyborczej to chyba nie oznacza że tamtejsze społeczeństwo nie ma zasad.

Przeprosiłem za swoją "agitacje"tylko nie wiem czemu to się mnie uczepiłeś skoro inni też dziś od 24 pisali na forum o wyborach.

Panie neutralny, to jest forum publiczne a przestrzeganie prawa dotyczy wszystkich, a w szczególności tych , którzy uważają się za ludzi z zasadami, ja je przestrzegam i będę tego pilnował.

o co ci chodzi człowieku,obraziłem twoją partie przepraszam! przecież nie tylko ja dziś napisałem coś o wyborach.
W takim razie ja kończe dyskusje a ty zgłaszaj sobie gdzie chcesz,pośmieją się ludzie z ciebie.
Poczytaj sobie fora polityczne te poważne tam cały czas ludzie się udzielają czy jest cisza czy nie i nikt nie grozi nikomu jakimiś zgłoszeniami. A ty się nie skichaj z tym nagłym świętym przestrzeganiem prawa.
koniec kropka do zobaczenia pojutrze:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie neutralny. Pan nim nie jesteś, bo łamiesz ciszę wyborczą, która obowiązuje wszystkich od północy. Prowadzisz agitację, wyborczą przeciwko PO, której już w dniu dzisiejszym zabrania PRAWO.
Pan je łamiesz i NARUSZASZ CISZĘ WYBORCZĄ. CZY CIEBIE PRAWO NIE OBOWIĄZUJE !!!!!
JAK BĘDĄ POJAWIAĆ SIĘ TAKIEGO TYPU WPISY TO TRZEBA BĘDZIE ZGŁOSIĆ FAKT O ŁAMANIU CISZY WYBORCZEJ !!!!!!!!!!!
BĄDŹ PAN PEWIEN NA PEWNO TO ZOSTANIE ZGŁOSZONE !!!!!!!!!!

PS. nie wolno prowadzić na forum jakiejkolwiek agitacji wyborczej.

Wam sę w głowach chyba poprzewracało jak myślicie rozwiązaniem wszystkich problemów jest PO. A zresztą spotkamy się na tym forum za 5 lat i sobie podyskutujemy o waszych wspaniałych kandydatach.

Wiecie że pan Siewert jest dłużny wielu ronikom pieniądze, za co miał sprawe w sądzie.
Pan Jeryś miał czy ma sprawe w sądzie o długi.
Pan Hirsh skończył kadencje spowodu tej sprawy z budową szkoły w bojanie.

Więc jak oni będa tak gospodarować naszą gminą,jak swoimi sprawami to nic tylko sobie w łeb palnąć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Zadowolony, mieszkasz przy głównej drodze, terenówka na podjeździe i kasa w kieszeni. pozdrowienia.
Jestem za tzw. nowobogackimi. Jeżdżę codziennie tymi beznadziejnymi drogami i zamierzam obciążyć gminę za naprawę zawieszenia samochodu. Pewnie do wyborów wyrównają.... a potem znowu wrócimy do punktu wyjścia.
W innych wioskach asfalt jest w głębi, nie mówię o bocznych dojazdowych do domu ale M. Bojana, Hebla, Warszawska, Kruszyńskiego i inne których nie znam powinny być zrobione. Dziwne że ksiądz ma asfalt a tam jeżdżę raz w tygodniu a nie 2razy dziennie albo i więcej. Nowy wójcie weź to pod uwagę bo niedługo Gminy nie będzie stać na nic tylko na rozprawy sądowe. Życzę wygranej i więcej rozumu. Nowe gimnazjum i boisko to nie wszystko, dorosłym to chleba nie da.....

o nowobogacki, fajny dom (na kredyt) i samochód
i jeszcze pretensje

Szanowny Mieszkańcu Bojana jesteś w błędzie Pan Winogrodzki działa na rzecz najsłabszych i wykluczonych osób z naszej miejscowości od roku 2003, i chyba nie czytasz gazet ani nie masz pojęcia jak działają organizacje pozarządowe, które ażeby coś takiego stworzyć potrzebują udziału własnego, zabezpieczenia, jak i muszą szczegółowo rozliczyć się z każdej złotówki ponieważ są to dotacje państwowe, poczytaj trochę w dzienniku bałtyckim lub popatrz w telewizji Chopin o tych działaniach, które dotychczas wykonał Pan Winogrodzki są tam konkretne kwoty podane i konkretne rozliczenia i jak tak twierdzisz to podaj konkretne przykłady i to udowodnij, a nie wydawaj kłamliwych opinii.
Ażeby zajmować się osobami niepełnosprawnymi i wykluczonymi to trzeba mieć duże serce i powołanie ,więc jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda to pójdź do tego ośrodka i zobacz. Wiem również , że są tam potrzebni wolontariusze.
To, że on jest z Sopotu TO COŚ ZŁEGO !!!! PRZECIEŻ KAŻDY Z SKĄDŚ POCHODZI !!!!!!!
Ja też jestem mieszczuchem, bo na wieś przeprowadziłam się 4 lata temu i z niepokojem czytam, że tylko swoi są godni zaufania a cała reszta według ciebie to jest w Bojanie po to, aby robić tu interes, czuję się jak intruz, nie wiem tylko czy masz świadomość że to ci nowi (mieszkający i DZIAŁAJĄCY na terenie Bojana),którzy kupili tutaj ziemię wzbogacili was, wieś i płacą podatki do gminy i to nie małe. Czyżbyśmy byli ludźmi innej kategorii bo jesteśmy z miasta? Zastanów się co piszesz bo obrażasz też innych nie tylko J.W
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli chodzi o Pana Jacka Winogrodzkiego, to on jest z Sopotu..i nic za darmo nie robi...taka jest prawda..."coś za coś"...a na pewno nie charytatywnie. Dobre bajki każdy może opowiadac...Ja nie polecam głosowac na tego Pana...Panu Kalkowskiemu też dziękuję...w bajerowaniu to on jest dobry...Lepiej zagłosujmy na obecnego Wójta...jak ktoś mądrze mówił, ten co sie miał już nachapac, to już się nachapał...po co kolejnych dopuszczac...TRZEBA WYBRAC TYLKO DOBRYCH RADNYCH...którzy od razu będą działali dla naszego dobra...

Na radnego polecam głosowac na Pana Piotra Dziecielskiego..

PANIE PIOTRZE, NA PANA GŁOSUJE MOJA CAŁA RODZINA...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę, że Potrykus to będzie dobry wybór na wójta. Jak doda się do tego kandydatów z listy PO, to będziemy mieć radnych z Bojana, którzy będą reprezentować "Starych i Nowych" mieszkańców i będą działać dla wspólnego dobra wszystkich mieszkańców Bojana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeżeli się zgodzi to i ja na nią (Pietkun) zagłosuję, ale póki co musimy wybierać z tego co mamy, ludzie mówią że Potrykus jest OK Co myślisz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeszcze 1,5 godziny i koniec szopki
trochę temu napisałem, ze są lepsi kandydaci na wójta. Teraz za późno ale za 3 lata proponuję namówić najlepszego kandydata na wójta z Bojana panią dr. Pietkun i niech ona sama sobie dobierze kandydatów na radnych.
pozdrawiam normalnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://puck.naszemiasto.pl/forum/watek/546416,4259,1,fwid,fkid,fstr.html

Inne tematy z forum

Pompa ciepła rachunki (28 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...