Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

to podziękujmy temu wspamiałomemu kandydatowi na wójta , że obwodnica będzie przy Bojanie wspaniały kandydat dla wsi.
Pokazał, która wieś jest ważniejsza Kielno , karczemki czy bojano?
Więc dalej popierajcie go głupie ludzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne, jak Ryszard Kalkowski zostanie wójtem to będzie dbał o rodzinne interesy. Mam tu na myśli protest przeciwko trasie kaszubskiej. Boi się, że straci znaczną częśc ziemi, i taki jest prawdziwy powód startowania tego Pana w wyborach samorządowych. Co oznacza, dbanie o swój tyłek...nic innego, a wy myślicie, że co on zmieni..jedynie kierunek nowej trasy kaszubskiej...nie wiem, czy to prawda, ale jak była ta cała afera z ta trasa, to Rysio od razu domek zaczął budowac blisko tej trasy..Na wybory to w pierwszym rzędzie ustawi się cała jego rodzinka, a nie powiem, bo sporo ich jest...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli ktoś zainteresowany jest również wyborami do sejmiku - Bojano to jest 2 okręg wyborczy , kandydaci UPR są opisani tu:
http://tinyurl.com/sejmik
Pozdr,

Czy ktoś wie gdzie pracuje Pan Jeryś i czym się zajmuje

co to za koleś ten jeryś ?

plakaty siewerta jeszcze wisia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Depmc czy Dampc? Jeryś ty jedna wielka porażko, ty sie lepiej za robote jakąś weż a nie na koszt podatników żyć! Mamy nadzieję ze takich jak ty nikt nie mwybierze, bo jak sie do koryta dostaniesz to bedziesz tylko kombinowal jak zwykle! Bezrobotni do pracy a nie do koryta!!!!!!!

Szczegółowe informacje na temat maszych kandydatów PO RP otrzymacie Państwo w ulotkach które dostarczymy do Państwa domów

Kandydaci do Rady Gminy Szemud - KOMITET WYBORCZY PLATFORMA OBYWATELSKA RP

1 Dempc Jan Władysław -- Bojano
2 Jeryś Zdzisław Czesław -- Bojano
3 Winogrodzki Jacek -- Bojano

Kandydaci do Rady Pwiatu -Lista nr 4 - KOMITET WYBORCZY PLATFORMA OBYWATELSKA RP - OKRĘG Nr 5

Numer na Liście

1 Pelcer Piotr -Luzino
2 Siewert Andrzej - BOJANO
3 Adamczyk Stanisław - Linia
4 Walkusz Eugeniusz Józef - Dobrzewino
5 Wiśniewska Grażyna - Luzino
6 Kielińska-Ellwart Joanna - Strzepcz
7 Nikonowicz Barbara - Kochanowo
8 Hirsch Władysław Wojciech - Kielno
9 Klotzke Zbigniew - Luzino
10 Jaskot Zofia Halina -Kielno

widziałem plakat kandydata Siewert, kto to jest?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawybory:

http://wejherowo.naszemiasto.pl/artykul/634138,prawybory-na-kogo-zaglosujesz-w-wyborach-na-wojta-gminy,id,t.html

niech PO PiS itp itd idzie do koryta do Warszawy a od samorządu się odwalcie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.kww-razem.pl
Oto strona kandydata na Wójta i radnych z KOMITETU "RAZEM"

roginska zarobila nawet nabudowie krzyza

to daj przykład co radni zrobili dla wsi (nie liczę placu zabaw, bo wybory się zbliżają), a nie dla siebie czy rodzinki. Podpowiedź autobusy były uzgodnione przed wyborem rogińskiej na radną.
A sądząc po tonie wypowiedzi to czy Alberciku znalazłeś forum?
A sądzę, że radni to dno bo rozmawiałem niejeden raz z nimi i znam ich poglądy.

jakaś ciota pomyliła tematy wybory nie proces
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

burzanie zajmij sie swim procesem a nie polityka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

do zadowolonego:
po pierwsze ani pan Jeryś ani pan Mierzejewski nie startuje na randego. to po co te komentarze. jezeli chodzi o grzesia i pawła to znam ich bardzo dobrze , chłopaki sa do rany przyłóż,sa w moim wieku razem graliśmy w piłke to wiem i mogę sie wypowiadać -jak można oceniac ludzi nie znając ich, mozna tak stwierdzić twoja wypowiedz jest żałosna i prmitywna. Jezeli chodzi o obecnych randych to nie uważam są sa dnem, każdy choć trochę interesujący się życiem naszej gminy to wie że nie mieli przebicia, co z tego chcieli coś zrobić to reszt i tak ich przegłosowała. dwa przeciwko reszcie.Kazdy wie że obecny wójt nie lubi naszej wsi za ostatnie wybory- Jak wszędzie trzeba mieć układy. Jak jesteś taki mocny w wypowiedziach anonimowych to dlaczego sam nie startujesz w wyborach. Krytykować to kazdy potrafi , ale aby coś zrobić społecznie to NIE.

wybór odpowiednich kandydatów do Rady Gminy dla każdego Sołectwa jest bardzo ważny.Chciałbym jednak zwrócić waszą uwagę na kandydatów do Rady Powiatu i Sejmiku.W Radzie Powiatu Gmina Szemud miała jednego Radnego,a mogla mieć trzech.Sejmik bez naszego przedstawiciela.Decyzje podejmowane na szczeblu Powiatu i Województwa muszą być weryfikowane przez naszych przedstawicieli.Dlatego postanowiłem kandydować na radnego Sejmiku Województwa Pomorskiego.Nazywam się Adam Krawczyk jestem mieszkańcem Dobrzewina.Będę kandydował z listy Platformy Obywatelskiej nr.11.Odpowiem na pytania na tym forum lub adam-ursus@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Pompa ciepła rachunki (28 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...