Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Wójt i tak pozostanie ten sam.Co z tego że tylko Bojano próbuje się wyrwać,wybić.Jest jeszcze reszta gminy która twardo za nim stoi.

O własnej Gminie możemy sobie pomarzyć,chociaż uważam że to byłoby najlepsze rozwiązanie dla Bojana,Koleczkowa.

Jest pizzeria ,restaurcja i co z tego?Restauracja jest głównie wynajmowana w weekend,a pizzeria głównie zajmuje się rozwożeniem swoich wyrobów.

W bojanie przydałby się jakiś pub ,gdzieś gdzie można by było spokojnie usiąść i porozmawiać.Wiem pewnie niektórzy sądzą że byłoby tam tylko pijaństwo itp,ale to zależy od nas. a takie knajpki czasami lepiej jednoczą mieszkańców niż jakieś domy kultury czy inne tego typu rzeczy.
U nas naprawde nie ma gdzie się spotkać, chociaż głupiego miejsca typu ławka z daszkiem nie ma,na szkole być nie można ,a w sklepie stać i rozmawiać też się nie bardzo uśmiecha....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozumiem, że mamy traktować Bojano jako "sypialnię". Jak sie bawić i spotykać, to w mieście, domowym zaciszu, bądź pod sklepem.
Emeryci sa znaczną częścią społeczności bojanskiej i nie tylko bojańskiej, i o nich też powinniśmy myśleć.
Chodzi mi o to ,że jesteśmy najwiekszą wioską w gminie , liczba mieszkańców ciągle rośnie a nie potrafimy sie zjednoczyć i zawalczyć o swoje. Brak nam prawdziwych przywódców i społeczników, którzy mogliby nas poprowadzić i wyrwać z tego uśpienia.
A może mamy myśleć - po co nam te wybory, i tak radni niewiele robią lub niewiele mogą zrobić, ich obietnice przedwyborcze odchodza w zapomnienie po wyborach , chyba tylko po to aby zapewić wybrańcom ciepłą pensyjkę.

do alek
cytuje:"Nie mamy żadnej świetlicy, domu kultury, czy nawet knajpki, pabu ( nie mówię o restauracji), miejsca spotkań mieszkańców. Nawet młodzież nie ma sie gdzie spotykać, widziałem wieczorami jak wystaja pod szkołą."
U nas w Bojanie takie przedsięwzięcie jak puby itp nie ma racji bytu. Jak ja byłem młody to wolałem kupic sobie piwko w sklepie( bo zawsze taniej) i wypić z kumplami w domu.Oczywiście raz w misiący można się wybrac , albo jak beda większe imprezy sportowe albo mecz do knajpy, i to wszytko. mało kogo stac na częste przebywanie w knajpie.Bojano to małe społeczeństwo, nie porównuj tego do miast gdzie otwarci lokalu na spotkania towarzyski nie jest związane z ryzykiem.
Jest pizzeria, cukiernia a nawet restauracja (widać twoją orientację tak na marginesie). Jeżeli chodzi o miejsce spotkań publicznych to i tak mało kto bedzie przychodził. Ludzie mają swoje sprawy, rodzinę prace i nie mają czasu .Ewentualnie osoby na emeryturze, wczesnej, nie wiedzących co z sobą począć. Pozdrawiam

Co to znaczy zainteresować sie Bojanem? Ja sie interesuję, ale o nich nic nie słyszałem. Gdzie mam sie o nich coś dowiedzieć, tylko z Lesoka. Jedyne miejsca publiczne które odwiedzają wszyscy mieszkańcy to sklepy. A tam nie ma żadnych informacji o tych Panach.
Nie jestem katolikiem, wiec do kościoła nie chodzę, nie choruję, wiec przychodni też nie odwiedzam, nie mam dzieci w wieku szkolnym, wiec i tam nie mam możliwości dowiedzieć się nic o Bojanie i jego mieszkańcach. Takich jak ja jest bardzo wielu. Nie mamy żadnej świetlicy, domu kultury, czy nawet knajpki, pabu ( nie mówię o restauracji), miejsca spotkań mieszkańców. Nawet młodzież nie ma sie gdzie spotykać, widziałem wieczorami jak wystaja pod szkołą.

Gdyby każdy z mieszkańców Bojano troszkę się zaintersował Bojanem to napewno by wiedział co każdy z Panów robi dla naszej wsi :(

Co ci Panowie reprezentują
Jeryś Zdzisław , Winogrocki Jacek , Mach Kazimierz , Mierzejewski Grzegorz , Herman Marcin

Czy to prawda, że Tadeusz Haase startuje na radnego do Gminy Szemud.

Z tego co wiem to na wójta będzie kandydowa Rydzard Kalkowski
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy komuś wiadomo kto kandyduje na wójta?

Proszę nam przedstawić swój program, jakie ma Pan plany związane z Bojanem. Jak napisał przedmówca sam fakt rozmowy jest plusem, co jeszcze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak wójtem gminy dalej będzie ten co jest teraz , nic się nie zmieni...

I znowu będą to tylko puste słowa pełne obietnic i na tym koniec. Jeśli chodzi o stałe zatrudnienie tych panów to co do jednego mam absolutną pewność,że jest bezrobotnym, co do drugiego takiej pewności nie mam, dlatego nie wymieniam ich z nazwiska. Oni sami powinni się zaprezentować, bo przed wyborem na radnego wszyscy mamy prawo wiedzieć jak żyją i jakimi są ludźmi.
Dobrym przykładem jest pan Dziecielski, który już chce z nami rozmawiać i otwarty jest na nasze pytania, a gdzie reszta, chyba, że nie maja nic do powiedzenia!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panu Jackowi i Pani Emilii właśnie kończy sie kadencja - czy się sprawdzili jako radni? To był trudny okres, wszem i wobec wiadomo, że władze gminne nie bardzo lubią bojańczyków.
Co będzie lepsze dla mieszkanców Bojana - wybrać tych którzy "wiedzą co w trawie piszczy" czy kogoś pełnego energii i chęci działania do obalenia "betonowego muru".
Mam nadzieje, że jakaś prezentacja kandydatów i ich zamierzeń się odbędzie - chociażby poprzez jakieś ulotki.

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania związane z wyborami do Rady Gminy proszę pisać na e-mail dziecielskipiotrwybory@wp.pl , postaram się odpowiedzieć na wszystkie .

Do pana mieszkaniec , "Ja to d*pa." pan nam się przedstawił , czy obraża pan anonimowo pana Piotra .

Jeśli chodzi o panów , to co mi jest wiadomo to wszyscy pracują lub mają własną działalność .

Ciekawe co mają w planach kandydaci na radnych,po znając życie to tylko sobie od tak startują,a potem będą myśleć....

Czy Ci kandydaci mają jakieś stałe zatrudnienie? bo jeśli szukają stałych dochodów co miesiąc to niech lepiej w porę się wycofają. Dwóch z tych panów od kilku lat nie pracuje. Uważam, że jeśli facet przez parę lat nie może znaleźć pracy, to co z niego będzie za radny. Niech najpierw poukładają swoje zycie, a później pchają się do koryta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja to d*pa.

Inne tematy z forum

Budżet gminy a inwestycje w Bojanie (13 odpowiedzi)

Czy dobrze liczę że nasza gmina przeznacza na inwestycje w Bojanie około 1 % budżetu? W tym roku...

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Światłowód w gminie Szemud (15 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?