Wypłaty 500+ cz.2

Tamten watek mocno się rozwinął, także zapraszam tutaj- kontynuacja:))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Wypłaty 500+ cz.2

ja jestem 13 kwiecień i tez czekam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to masz wielkie szczescie moj wniosek z 25 kwietnia nawet nie zostal sprawdzony wiec ja sobie moge pomarzyc :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogie mamy.... to, że mają tam bajzel to mało powiedziane ;/
po dzisiejszym dniu wnioskuję, że przepływ informacji między "pokojami" czy działami w UM też nie działa.

W dniu wczorajszym grubo po 17.00 napisałam maila z zapytaniem jak większość z was co dzieje się z moim wnioskiem, na jakim etapie jest decyzja itp. Wiadomo, późna godzina - nie oczekiwałam odpowiedzi wczoraj. Dodam, że wniosek wysłany przez mBank - 4 maja - na drugie dziecko.
Mail zwrotny dzisiaj godz. 13.00 z identyczną formułką jak Wasze, wniosek oczekuje na decyzję, nie było jeszcze weryfikacji, że mają 3 miesiące - proszę grzecznie czekać, jak będzie coś nie tak damy znać.
... a co jest najlepsze ???? że rano ok 11.00 wpłynęła kasa - ( za kwiecień i maj ) !!!

to jak to jest się zastanawiam, że kasę mam na koncie a Pan z UM Gdańsk na mail odpisuje: proszę czekać !!! hmmmm

Jeżeli jest to karta przedpłacona, to nie. Mam kartę przedpłaconą w Pekao SA i jest obsługiwana innym systemem księgowania, tak jakby przelew szedł z innego banku. Pozdrawiam

ciekawe, nie mam nie wiadomo jakiego ciśnienia, bardziej ciekawośc mnie zżera kiedy będą.

tak, jeżeli masz też PEKAO SA, to w zakresie tego samego banku kasa powinna przejść od razu po wprowadzeniu do systemu przelewu, ale nie wiadomo, o której wprowadzają przelewy :) może pod koniec dnia..

dziekuje :)

to pewnie skoro z pekao sa a karta mopr tez jest z tego banku wtedy widoczne są od razu prawda, żadne transze elixir juz nie obowiazuja?

Gdańsk :)

Piegusek a Gdynia czy Gdańsk ?

w naszym przypadku z PEKAO SA

z jakiego banku oni wysylaja przelewy, moze ktos wie :) ?

Ja dziś orzymałam przelew na 2 dzieci wniosek składany 5 kwietnia 20 maja uzupełniałam brak dokumentu Gdańsk.

U nas wczoraj pieniążki wpłynęły na konto. Wniosek składałam przez mBank 14.04. na dwójkę dzieci.

U mnie e-mail nic nie pomógł wyslalam co najmniej 3 , niestety do dnia dzisiejszego nic się nie ruszyło dostalam tylko ciągle ta sama formułkę że mają na to 3 miesiące i że nawet nie został sprawdzony już mija 2 miesiąc w tym tygodniu skladalam 25 kwietnia , znajomi skladali 3 dni wcześniej i w maju już mieli pierwsza transza , dziwne to wszystko ...

hej. 13.06 napisałam maila do mopr(gdansk), otrzymałam standardowa odpowiedź..

jednak po 2 dniach dostałam przelew za 2 miesiące :) ( składałam 01.04.2016 przez mbank- na drugie dziecko). Email chyba przyspieszył wygrzebanie moich dokumentów

Gdynia - jak dowiedziałam się w urzędzie, będzie jeszcze wypłata w tym miesiącu, koniec tego tygodnia bądź początek przyszłego, w zależności od decyzji Pani Naczelnik :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Składałam 28 kwietnia przez epuap na 2 dziecko (Gdańsk), do tego 8 czerwca musiałam donieść brakujące dokumenty i dzisiaj dostałam przelew za 2 miesiące, a z tego co się dowiedziałam, to za czerwiec będą wypłacać po 25 czerwca.

Skoro to nic nie daje to po co go nachodzić i dzwonić? ???przecież nie każdy numer w urzędzie to informacja. ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

skoro mają 30 dni na to to chyba powinnas iśc do nich i to wyjasnic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak pisałam w wątku wyżej gdzieś. Jeśli jakaś mama nie może dodzwonić się do mopr w gda to polecam nr 583265025 nr zdobyłam ukradkiem podczas gdy referentka i której byłam poszla szukać mojej teczki.
Dzwoniąc tam odbiera facet i zdziwiony bardzo pyta a zkad Pani ma ten nr
Im nas więcej tym lepiej
500 plus brak a złożyłam 4.04 na drugie i trzecie dziecko. Najlepsze jest to ze w kwietniu skladalam też o rodzinne I becikowe ani decyzji ani pieniedzy a na to mają podobno do 30 dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...