Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wypłaty 500+ część 3.

Czy jak jako panna z dzieckiem wychowujemy syna z partnerem ale bez ślubu to liczą się tylko moje dochody na mnie i dziecko czy nasza 3? Orientujecie się?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

praca na czarno znam wiele osób które tak pracują i zarabiają niemało i pobierają zasiłki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

chocolada, dobrze, że internet masz, żeby się wyżalić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe czy jeszcze beda placic w czerwcu...
wniosek skladalam 30 maja i jakos sie łudze, ze nie bede czekac tych 3 miesiecy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedy będą płacić za lipiec ? Ktoś coś wie?

Powiem tak , teraz to dopiero ja bieduje :( dochodu mam 489 zł sama z dzieckiem , dostałam 500+ , nie miałam gdzie mieszkać choć starałam się zamieszkać nawet z chorą osobą za opiekę itp(instytucje nie pomogły)niestety czas mnie naglił.Niestety musiałam coś wynająć za 970 zł ( 489+500 =989 ZŁ) Za co mamy żyć !!!

Przy okazji poszukuje mebli do pustego mieszkania
Szafy pojemnej i łóżka sofy zrozkładanej w bdb stanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie każdy ma kredyt :)
my np mieszkamy w dużym domu u teściów, mamy swoje pięterko i nie musimy się martwić czynszami ani kredytami :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziewczyny które dostają na pierwsze dziecko jak wy sobie radzicie mając mniej niz 2400 dochodu na 3 osobową rodzinę ?ja za kredyt czynsz i przedszkole syna czyli opłaty stałe placę 1500 zł czyli gdybyśmy mieli dochód 2400 to na wszystko pozostałe zostaje 900 zł.chodzi oczywiscie o 3 osobowe rodziny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dostałam wczoraj z wyrównaniem od kwietnia, na jedno dziecko. Gdynia, wniosek składany na początku kwietnia

Gdynia/dostałam w piątek przelew-500plus,rodzinne i pielęgnacyjne po godz.15

a co do dochodów
Koleżanka rozmawiała o sprawie właśnie z panią w urzędzie i dowiedziała się, że jeśli komuś dochód przekracza akurat w danym drugim miesiącu pracy, a teraz ma i będzie miał mniej, to wystarczy dogadać się z pracodawcą i zerwać umowę, jeden dzień być bez pracy i podpisać nową :) i donieść zaświadczenie za drugi miesiąc pracy nowej umowy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Żukowo.
Wniosek złożony 29 kwietnia, dziś dzwoniłam jaką datę rozpatrują i miła pani poinformowała mnie, że początek maja. Zapytałam więc o swój wniosek, poprosiła o nazwisko i pesel, po czym sprawdziła i powiedziała, że 500+ zostało mi przyznane na 1, 2 i 3 dziecko, decyzję dostanę pocztą, a przelew wyszedł dziś za kwiecień, maj i czerwiec. 20 lipca dostanę przelew za lipiec a potem już od sierpnia około 27 każdego miesiąca.

czy ktos z gdyni dzis dostal pieniadze?

Musisz liczyć 3miesiace od doniesienia dokumentów, bo to jest 3miesiace od dobrze wypełnionego wniosku.ja to samo przerabiam aktualnie

gdańsk

Gdynia czy gdansk?

Składałam wniosek 6 kwietnia przez bank. W międzyczasie donosiłam dokumenty, Pan który je przyjmował powiedział, że pieniądze będą na koncie między 25 czerwca, a 1 lipca. W środę byłam w urzędzie i zapytałam miłej pani co z moją decyzją, pani powiedziała że jest decyzja, ale czekamy na podpis. Do dzisiaj nie mam pieniędzy, ani decyzji. Mineły ponad 3 msc.

nie wszyscy tam są nowi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimi jakie urlopy? Przecież to są nowe etaty i stanowiska pracy , specjalnie na ten program więc nawet nie wypracowali sobie urlopów:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja czekam 2 miesiace i z tego co tu czytam poczekam jeszcze miesiac Gdansk rowno 3 miechy czeka a potem dziala masakra noo ale jak im rzad na to pozwolil to co tu sie dziwic😣

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....