Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wypłaty 500+ część 3.

Gdańsk, złożyłam wniosek na początku czerwca. Dodzwoniłam się za pierwszym razem na nowy nr. kontaktowy +48 58 3267989- , Bardzo Miła pani poinformowała mnie że wniosek z czerwca na pewno jeszcze czeka na weryfikację i mam dzwonić w drugiej połowie lipca a nawet w sierpniu. Dowiedziałam się również od bliskiej osoby iż pracownicy weryfikujący wnioski wcale a wcale się nie obijają. Mają masę roboty, przekładają urlopy i są nawet nocne zmiany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

6kwietnia skladany wniosek...dzis dotarl przelew.Gdansk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam sie z p Ewa, trzeba to naglosnic, bo prawda jest taka, ze pozatrudniali kupe ludzil specjalnie do rozpatr.wnioskow i dalej sie nie wyrabiaja, to pyt.samo sie nasowa, co do cholery robi taki urzedas jeden z drugim skoro przez 3 mies.nie daje rady rozpatrzyc wniosku skl.w kwietniu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myślę ,że te osoby które jeszcze nie dostały pieniążków po umownych 3 miesiącach powinny skierować pismo email gdzieś wyżej. Niech się w końcu wezmą za tych urzędasów! Tylko w tv pokazują jak wszystko płynnie przebiega a rzeczywistość pokazuje figę .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja 13 kwietnia i juz dostalm pieniadze jakos ok 20 czerwca, a decyzje tydzien temu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja skladalam 6 kwietnia,tylko na drugie dziecko I tez zero kasy i decyzji.. Gdansk

~anka daj znać co załatwiłaś bo jestem w podobnej sytuacji , składałam 8 kwietnia i ciągle mam czekać na podpis osoby decyzyjnej ( słyszę to już od 20 maja )

mega slabo, zgadzam sie... 2 przepracowany miesiac i nie ma dyskusji.

To mega słabo , bo takj naprawde tamte dwa ( różne miesiace) maja sie już nijak do obecnej (najbardziej aktualnej ) sytuacji

Ciekawe dlaczego ja jeszcze 1.04 nie dostałam....jutro się tam wybieram. Już nie wiem z kim mam rozmawiać. Bo ciągle mówią co innego

beda brac pod uwage syt.obecna, a wiec tak jak pani z Mopsu powiedziala, 2 przepracowany miesiac i nie ma znacznia dla nich, ze akurat w tym miesiacu zarobek byl wyzszy niz w pozostalych, bezwzgledne kryterium, sama to przerabialam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A powiedzcie mi proszę jak to wygląda z utrata dochodu .
-Ja straciłam dochód w 2015 31. marca a zaczęłam prace 1 czerwca 2015 . Kobieta z Mopsu mówi że powinnam donieść zaświadczenie o zarobkach z drugiego przepracowanego miesiąca .
-Mąż stracił dochód w marcu tego roku a w kwietniu podjął już następna , również musi donieść kwity z drugiego miesiąca
W 2014 roku nie przekraczaliśmy kryterium 800 zł ( pierwsze dziecko ), jeżeli się zasugerują tymi dwoma miesiącami zarobku a ( tak sie trafiło że był wyższy , bo wiecej godzin ) , to wyjdzie nam prawie po 900 na głowę .
Czy mogą mi w takim razie nie przyznać ?

czy ktoś składał w Gdynii 11 lub 12 kwietnia i dostał już kase tylko na drugie dziecko?

Mi wczoraj odpisali tak:

Pani wniosek, z datą wpływu 21 kwietnia, znajduje się w weryfikacji .
Gdyby zaszła potrzeba złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia danych,
skontaktujemy się z Panią telefonicznie, mailowo lub za pośr. Poczty
Polskiej. Po zatwierdzeniu decyzja zostanie wysłana na adres przez Panią
wskazany we wniosku za pośr. Poczty Polskiej. Do tego czasu bardzo
proszę o cierpliwość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi odpisali ze w Pani sprawie nie zostala jeszcze wydana decyzja hmm czyli ktos sie juz wnioskiem zaja albo na odczepnego tak odpisali Gdansk

Ja 11 maja - Gdansk, czekam nadal. 2 tygodnie temu doniosłam wymagane dokumenty i ciszaaa

Kobitki czy ktoras dostala kase lub decyzje i skladala w maju Gdansk

Ja czekam 2 miesiace dziostalam emaila ze w Pani sprawie nie zostala jeszcze wydana decyzja hmm a tydzien temu ze moj wniosek oczekuje na weryfikacje ciekawe to wszystko Gdansk

Mi kasę już przelali 2 razy (łącznie 1500 na drugie dziecko) ale żadnej decyzji nadal nie otrzymałam... Z drugiej strony lepiej najpierw kasa a potem papier hihi. Ale faktycznie długo to im zajmuje. Widzę po Was dziewczyny, że na prawdę urzędy sie wleką jak tylko mogą (ja czekałam na pierwszą kasę półtora miecha od złożenia wniosku przez ING).

Agusia - ja już miesiąc czekam na decyzję pisemną ;P A jej ani widu ani słychu - dobrze że kasa wpływa ;P

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...