Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wypłaty 500+ część 3.

Nierozumiem euforii, powinni od razu Cie poinformować ,ze w przypadku dochodu utraconego musisz coś donieść.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Huuuurra :):) dowiedziałam się końcu coś więcej :) Od przedwczoraj próbowałam się dodzwonić na Powstańców , stał się cud dziś się dodzwoniłam :) Pani na początku próbowała mnie zbyć że jeszcze nie doszła do daty 29 .04 i że obowiązują trzy miesiące . Jednak Pani się przełamała i zaczęła ze mną rozmawiać o dochodach i umowach . Od słowa do słowa już wiem że wniosek jest nie poprawny , dochody utracone itd . Przynajmniej wiem że muszę już działać :)
I zapewniła mnie że wyrównanie i tak dostane jeżeli doniosę dokumenty po 1 lipca :P

Nie ma co pisać na meila , faktycznie tam raczej człowiek sie niczego nie dowie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od dobrze wypełnionego i kompletnego wniosku.
A świadczenia wszelkie teraz na 3maja jesli chodzi o Gdańsk dziewczyny.poprzenosili ich a i nieszczesna poczta w tym moja poczta polska przyjdzie...

Czy ktos skladajacy w maju dostal kase. Gdansk

Dziekuję :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

3 miesiace od daty na wniosku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy nie jest tak, że mają czas na wypłatę do 1 lipca? Czy to zależy od daty złożenia wniosku????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tik tak, tik tak, tik tak... Czas ucieka... Jeszcze 8 dni i miną 3m-ce od złożenia wniosku. Dalej nic... Ani wezwania, ani decyzji, ani kasy...

Pewnie w tym przypadku urzędnika terminy nie obowiązują...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z tymi pismami dostarczanmymi prze gońca jest tak, ze skoro zostawił goniec awizo, to jest na nim informacja, iz odebrac mozna w Moprze, u nas na Powstańców Warszawskich był odbiór, nie na poczcie.

uwierz mi że daleka jestem do zdenerwowania ;)
na awizo jest napisane, że goniec nie dostarczył i miejsce odbioru-MOPR

ok, to odpowiem ci na pytanie, wiem akurat z doświadczenia.

wszelkie pisma z mopru mogą byc doniesione zarówno przez gońca jak i listonosza, z tym ze jesli roznosil goniec to pismo-list zostawial w skrzynce (bez awizowania) albo dzwonil do drzwi i odbieralam osobiście, skoro masz awizo to chyba listonosz ci przyniósł. Nie wiem od czego to zalezy niestety kto roznosi, mialam i tak i tak.

nie masz sie co denerwować.

Ja wiem o co się staram do MOPRu i zadałam jedynie pytanie o roznoszenie decyzji, w wątku programu 500+, do osób, które odebrały takowe czyli wiedzą czy to ich listonosz czy ktoś obcy roznosił, czy odbierały na poczcie bo miały awizo jak ja ale pocztowe czy z MOPR.
Widać ~mama jesteś nie zorientowana to po co bezsensownie rozciągasz wątek?
Wątek jest po to, aby dzielić się spostrzeżeniami, informacjami jakie uzyskamy przy staraniu się o 500+.

ale skąd my mamy wiedziec po co mopr zostawil ci awizo,mozliwosci jest co najmniej kilka, a to kto roznosi nie wplywa na treść, wiec nie ma to żadnego znaczenia.

dowiesz sie jak pojdziesz odebrac.

nie jak się pracuje w godzina przyjęć urzędu, dlatego pytam tu szybciej Wy odpowiecie niż ja dostanę wolne w przyszłym tygodniu - proste ;)

twoje pytanie wcale nie jest głupie, ale nie moglam sobie darować ;)

masz awizo, piszesz ze zostawione rpzez gońca to idz odebrac i bedziesz wiedziec o co chodzi, proste jak budowa cepa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla ciebie głupie pytanie, a ja mam awizo z MOPRu pozostawione przez gońca ich i nie wiem czego się spodziewać.o!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

gołębiem pocztowym ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a decyzja jak przychodzi? pocztą?gońcem?

Dziewczyny, prze 3 tygodnie nie mogłam sie do nich dodzwonic, póxniej znalazłam numer, pod którym mi powiedzieli, że wniosek czeka na weryfikację, na maila ze 3 razy tak samo jak Wam mi odpisywali, to w końxcu mailowo sie spytałam, czy w takim razie jest kompletny i jak to jest, ze wnioski z maja sa porozpatrywane, a mój z 18 kwietnia czeka i ani postepu. Odpisał mi wtedy Pan, że w systemie nic sie nie zmieniło, ale po wiecej informacji powinnam kontaktowac sie z placówka na Powstańców Warszawskich w Gdańsku. to było w ten poniedziałek, na Powstańców - telefon nie odbierany, więc z samego rana we wtorek pojechałam osobiście - Pani powiedziała, ze jest już projekto decyzji i czeka na podpis - czyzby to wszystko przyspieszyło? nie wiem, moze, we wtorek po południu dostałam maila juz z Powstańców, że decyzja podpisana i świadczenie bedzie w ciągu tygodnia, dizisaj czwartek i mamy przelew. moze faktycznie warto ich "napastować" mailowo, skoro telefonicznie nic to nie mzienia. Nie wiem, czy to kwestia przypadku, że tak sie ruszyło w moim przypadku od poniedziałku, czy to dlatego, że jak słyszałam i czytałam, ministerstwo przycisnęło wojewodów.

Zyczę Wam, aby i Wam juz teraz sprawnie poszło.

Zgadzam się że przesadzaja. Tymbardziej że wnioski składane osobiście weryfikowane są już na miejscu przez urzędnika. Więc po co trzeci miesiąc tam leżą? Ciekawe jak potem.ogarna wszystkich petentów w miesiąc jak normalnie trwa czas weryfikacji wniosków. Strasznie to naciągane. Dodam.ze zanim złożyłam wniosek byłam w UM trzy razy bo miałam młyn z utratą dochodu. Tylko czekam.kiedy czwarty urzędnik po trzech miesiącach dopatrzy się błędu...... Nigdy w żadnej sprawie UM Gdynia tak nie nawalal wg mnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.