Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wypłaty 500+ część 3.

DO Monika :

A naj lepiej wysłać do nich meila czy są jakieś błędy we wniosku i wtedy szybciej idzie gdańsk "

raczej szybciej nie idzie :( tak to juz bym daaawno miala :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek na pierwsze dziecko złożony 25 kwietnia \ Gdynia - wczoraj dostałam emaila że decyzji jeszcze nie ma wydanej . Jutro mijają dwa miesiące ... wątpie że coś się ruszyło więc pewnie dopiero w lipcu dostanę pewnie choć juz nie wiem nic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może Gdynia też jutro rzuci kase:)

Do Tata a skad takie informacje?Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cieplewo: jeśli kogoś interesuje, to GOPS w Cieplewie ma wypłacać kolejne świadczenia (dla mnie pierwsze) w czwartek / piątek (23/24.06) Pozdrawiam z Rotmanki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to brawo! Okazuje się, że wystarczyło trochę pomyśleć i dobrze zorganizować. Brawo Żukowo

Żukowo rozpatruje wnioski po kolei wg daty złożenia (przynajmniej te złożone osobiście i na 1 dziecko). Koleżanki, które składały przez internet w drugiej połowie kwietnia i tylko na drugie dziecko dostały już jakiś czas temu. Wnioski składane na 1 dziecko w zeszłym tyg rozpatrywane były z 12 kwietnia (takie info koleżanka dostała przez tel). Ja składałam na 1, 2 i 3 dziecko 29 kwietnia, więc jeszcze poczekam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt. Logiki żadnej, zorganizowania tez. Troszke w tym winy ustawy, która na urząd nakłada sprawdzanie aktów, miejsc zamieszkania itp, skoro wystarczyłoby poprosić każdego składającego o przynoszenie do wglądu akt urodzenia i wszystkie wnioski na drugie i kolejne dziecko od razu kłaść do podpisu jako zweryfikowane, a tak to urzędnicy wszystkie dane muszą sprawdzac i to trwa i trwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mało tego to byłam jakies dwa tyg temu w mopr mówili decyzja podpisaną proszę czekac. Byłam w ten poniedz u tej samej kobiety w mopr mówi wniosek weryfikowany....Nic nie rozumiem

Cierpliwości dla każdego wnioskujacego. A dodzwonić się do nich by ktoś odebral tel graniczy z cudem. Albo tel wyłączony zajęty lub nikt nie odbiera

Do "justyny":masz rację, że to nielogiczne.Tobie zostało parę dni i będą musieli do 01.07.Ci wypłacić, ale to masakrycznie niesprawiedliwe, że nie decyduje kolejność składania dokumentów, skoro dostały mamy składające w maju, a nawet w czerwcu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety też tego nie rozumiem, mimo że juz dostaliśmy pieniądze, uwazam ze wnioski powinny byc rozpatrywane według kolejności składanie , a nie tak losowo...........
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek składany 1.04 Gdańsk na pierwsze i drugie dziecko. Ani decyzji ani pieniedzy. Więc jak oni to robią że niektórzy dostali pieniądze już dawno a inni nie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wniosek skladany 13 kwietnia osobiście, dzis popoludniu przelew za kwiecień i maj, wniosek tylko na drugie dziecko, decyzja jeszcze nie przyszła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A naj lepiej wysłać do nich meila czy są jakieś błędy we wniosku i wtedy szybciej idzie gdańsk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja składałam 9 maja i mam donieść tylko jeden domument i pani powiedziała że wtedy raz dwa dostanę pieniądze

Dokumenty składane w KWIETNIU- 09.w Gdańsku. Nie ma wypłaty. Mail z MOPR standardowy, kopiuj -wklej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...