Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeszcze nie ma.... szkoda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekamy jak co miesiąc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie pieniazki ? :)

Tam gdzie zameldowana jesteś.

Na ePUAP jest wniosek taki sam, jaki był w tamtym roku. Załączniki również.

DZIS NIE BEDZIE JAK COS TO JUTRO PO 15:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd wiesz?

pojutrze mają puszczać od rana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

dziś chyba nie, myślę że najszybciej jutro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piszcie czy dziś płacą?

Nie mogę znależć na stronie MOPR nowych formularzy do wypełnienia.Podobno na 500+ i zasiłek rodzinny ma być w tym roku jeden formularz.Wiecie coś juz na ten temat? Trzeba sie po mału przygotowywać

Ja myślę że w obecnym miejscu zamieszkania ale na 100% nie jestem pewna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiecie może... Jeśli wyprowadziłam sie z Gdańska, ale dalej mam tam meldunek, to dokumenty składam w Gdańsku czy obecnym miejscu zamieszkania?

Jak widać nie tylko nieroby ale także oszuści i naciągacze...

To podaj partnera o alimenty, załatw to i przestań stękać. Jak wiesz jak to załatwić to po co tu lamentujesz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo państwo żeruje na mnie i partnerze zabierając nam pieniądze i dając nierobom, które w życiu nawet nie słyszeli o czymś takim, jak praca... W taki sposób chce odzyskać chociaż część tego, co nasze.
Nieroby dostają, to i nam się należy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ola - A ty skąd wiesz??? Ja biorę na drugie dziecko. Nikogo nie obchodza moje dochody, nic nie ukrywam, nic nie musze kombinować.
Anonim - skoro płacisz takie wielkie podatki i tak dużo zarabiasz to po co kombinujesz jak dostać kasę na pierwsze dziecko?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miska . A Ty nie jestes wlasnie taka cwaniara .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale dlaczego nie należy się? Dlaczego nierobom się należy, a człowiekowi, który pracuje i płaci potężne podatki nie należy się? To nierobom powinno się zabrać te pieniądze...
Już zresztą obgadałam cała sprawę z partnerem i "zasądzimy" sobie te alimenty, żeby mieć wszystkie świadczenia.

W akcie urodzenia dziecko musi mieć wpisane "ojciec nieznany". Jak podałaś to po sprawie. Chyba, że on w sądzie złoży wniosek o zaprzeczenie ojcostwa, zrobi badania i udowodni sądowi, ze to nie jego dziecko. A skoro jego to nie wyprze się. I 500 przejdzie koło nosa...

I tak skończy sie cwaniactwo i wyciąganie kasy jak się komus nie należy.

Byłam wczoraj w mopsie na 3 maja w Gdańsku, składałam wnioski na 500+, kosiniakowe i becikowe, ale zasiłków rodzinnych nie mogę, bo nie mam alimentów zasądzonych... Po co mam mieć zasądzone alimenty, skoro żyje z ojcem dziecka, ale nie mamy małżeństwa, a jak go podam do składu rodziny, to będzie musiał dochody z działalności pokazać, to wtedy na bank przekroczymy kryterium na wszystkie świadczenia... Pani z mopsu mówiła coś o tym, że jak nie mam alimentów, to mogłabym składać wnioski o zasiłek rodzinny, jeżeli ojciec byłby nieznany... Wiecie jak to załatwić? Skoda, żeby mi te pieniądze przepadły, a nie będę podawać partnera o alimenty...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...