Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Ale jak juz sie wie ze ustawa weszła to sie chce tej kasy przecież dobrze o tym wiemy , tak człowiek stworzony...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fakt,trzeba się cieszyć że w ogóle dostaniemy...w końcu wypłacą wszystkim,prędzej czy pózniej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przelew był 19.04
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i sie zgadzam z Tobą w 100% w Gdyni obowiązuje ochrona danych w Gdańsku nie takie to prawo mamy zabawne .... jedni mogą więcej inni nic nie mogą żenada
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest jak loteria!!!!
Mam dużo znajomych którzy składali przedemna i też jeszcze czekają! ja widocznie miałam szczęście. Wiem że to czekanie wkurza ale pomyślmy sobie że tak nie dawno jeszcze nie wiedzieliśmy czy wogole ta ustawa wejdzie w życie!!!!
I tak naprawdę nie wiemy ile to będzie trwało!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Łatwo się pani mówi że cierpliwie czekać skoro już się otrzymało pieniądze i to szybciej niż inni którzy złożyli dużo wcześniej wnioski...proszę na datę zerknąć przelew zrobili dziś czy wczoraj?Pytam bo dziś chyba w Gdyni nie wysyłali...wczoraj trochę ponoć przelewów puścili..

Ja też złożyłam wniosek w połowie kwietnia na 3 dzieci i ani decyzji ani kasy nie mam. Napisałam ostatnio maila do Dziennika Bałtyckiego żeby zajęli się tą sprawą. Bo Gdańsk co 2 dzień robi przelewy wysyła decyzje,a Gdynia nic. Wypłacili 10 maja i narazie cisza. Dodatkowo nikt w Gdyni nie udziela informacji przez tel. Bo albo zasłaniają się ochroną danych osobowych albo zbyt dużą ilością wniosków. A Gdańsk jakoś radzi sobie ze wszystkim.

Dziwne ze Gdańsk płaci co 2 dni a Gdynia na 10 i wczoraj, to jest chore że jedni dostali za kwiecień i maj a drudzy nawet decyzji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie musza rozmawiać bo ani razu jeszcze nie dzwoniłam do urzędu żeby uzyskać jakie kolejek info. To był mój pierwszy mail i komentarz wtem sprawie. Ale tłumaczyć sie nie muszę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pan Wojtek i jego żona nie są z tobą per ty...do prezydenta pretensje masz?Myślisz że on jest od wszystkiego?Ja do tej pory po cichu miałam pretensje do urzędników zajmujących się w UM naszymi wnioskami ale po twoim(twoim celowo z małej literki)roszczeniowym komentarzu już nie mam do nich nic.Mogę tylko współczuć że muszą rozmawiać z takimi ludźmi jak ty.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za miesiąc bedą te 3 miesiące a jest w ch...rodzin które nie dostały kasy i nie wierze w to ze w miesiąc ogarną to wszystko! Kompletne bzdury!!! Przez 2 miesiące nie ogarnęło wniosków z kwietnia to ja przepraszam ale nie wierze w to ze ci urzędnicy tak ciezko pracują. Szkoda ze w tej ustawie nie ma nic o odsetkach płaconych dla rodzin które otrzymają pózniej niż po 3 miesiącach wtedy inaczej by ta ich praca wygladała. Szczurek by nie przeżył gdyby miał płacić odsetki ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teraz ja się wypowiem!
Wniosek zlożony 20.04 w Um w Gdyni osobiście na 4 dzieci , pobieram rodzinne. Decyzji nie mam. jak skladalam wniosek, miła pani powiedziała mi że mają czas 3 miesiące na wyrównanie i trzeba być cierpliwym. Rodzinne dostałam 10 maja jak zwykle ale bez 500 plus. Dzisiaj zerknelam na konto a tam niespodzianka!!!!!!
Wyrównanie za kwiecień i maj!!!!
Rada dla wszystkich!!!!
Trzeba czekać cierpliwie, wszyscy dostaną, jedni szybciej a drudzy trochę później.
Obserwowałam forum i tez myślałam że będę czekać 3 m-ce
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Napisałam maila do prezydenta, to chore co sie dzieje. Chyba Wojtek z Basia na wczasy pojechali za te pieniądze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tak to bywa Gdyni się nie spieszy ale ciekawe co powiedzą jak mina 3 miesiące a dalej nie dostaną ci co mają dostać albo jak będą mieli w lipcu wypłacić mnóstwo wnioskow wątpie że się wyrobia ... powinno iść po kolejności zgłoszeń a nie burdel na kółkach
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zraz sie wk.... Pisze maila do kancelarii prezydenta ze przytrzymują kasę Państwa w Gdyni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Cieplewo

dziś dostalam za 2 miesiące na dwójkę dzieci:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś po 14 wpłynęła druga wypłata 500+ (Cieplewo)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdyni moja koleżanka wczoraj dostała. Na jedno dziecko. Skladalysmy obie 15 kwietnia. Ja na dwoje. Ja nie dostałam.

Dlaczego gdynia poczeka?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

I taka to sprawiedliwość ;) Gratuluję, ze tak szybko załatwili Twój wniosek :)

Cieplewo, składałam przez mBank 02.04 na drugie dziecko, właśnie dostałam za 2 m-ce.

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...