Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Pieniadze najpierw ,potem poczta poleconym wniosek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bliżej korzyści dzieci są wymienione wakacje niż buty dla mnie ale oczywistym jest że pisząc o tych korzyściach dzieci to na pewno miałam na myśli moje buty a na pewno nie wspólnych wakacji... śmiać się czy współczuć takiego myślenia... o to jest pytanie...
Ale tak, na moich butach dzieci też skorzystają. Jedynie ja w całej rodzinie nie mam wysokich butów trekingowych, bo moje stare jesienią się rozpadły. Teraz będziemy mieć wszyscy i w wakacje będziemy mogli więcej zrobić, w więcej miejsc pójść i nawet nie chować się pod pierwszym lepszym drzewem, jak nas deszczyk zaskoczy. A to wydatek kilkuset złotych i jedno 500 pójdzie właśnie na to. Już w długi majowy weekend podczas krótkiego wyjazdu by się przydały, a co dopiero w wakacje, kiedy pewnie wyjedziemy na dwa tygodnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a to najpierw dostane jakas decyzje na piśmie a potem pieniadze czy po prostu pieniadze wplyna na konto ? Wniosek skladalam na drugie dziecko przez WBK

dzieci skorzystają na Twoich butach?? o masakra jakie podejście...

A to już nie twoja sprawa a jak tak bardzo Cię to obchodzi to ojciec moich dzieci nie żyje,odpowiem też odrazu ze renty też nie dostają !!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na ile emerytur Ty pracujesz Ago w tej chwili? Na razie to państwo dopłaca do Ciebie i Twojego dziecka. Jestes strasznie niezaradna życiowo i roszczeniowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie tylko na drugie i trzecie

Tatusia zacznij gonić o alimenty. To, że będziesz się upominać nic Ci nie da, ludzie nie staną się robotami.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wyobrażasz sobie jednego dnia zrobić przelewy dla parunastu tys. osób??? Chyba twoja głowa nie ogarnia ze to wszystko co robią robią w systemach, programach itp.to ma ograniczoną możliwość przemielenia danych. Dodatkowo przed monitorami siedzą ludzie którzy pracują po 8godz. a nie 12godz. jak pewnie nie które z was. Nie da sie wszystkich wniosków przerobić, to jest jak ze zwrotami ze skarbówki.
Ktoras wyżej napisała, ze system losuje kogo wniosek pracownicy realizują wiec to loteria kto którego dnia dostanie
Nie macie na to wpływu, a pretensje zamiast wylewać enty raz tutaj czy przez telefon w urzędzie, przeszkadzając realizować im tak ważne dla was wnioski o 500zl, zróbcie cos dobrego dla siebie i pójdźcie pobiegać albo z dzieckiem na plac zabaw, hulajnogę, rower...a nieee bo wy atrakcje dziecku zapewnicie po wpłynięciu pieniążków z programu-współczuję Wam życia...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja samotna matka z dwójką dzieci zapierdzielam zeby zarobić najniższą krajową dostanę od państwa 1000 zl niby dlaczego nie mogę się upominać maja 3 msc a place szybciej ja też odprowadzam podatki i co
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Sądzę że połowa lub więcej z was sama.się cieszy ze dostanie.ta kasę ...

Zgadzam się z Tobą ja zaznaczyłam że składałam wniosek 8.04 i brak jest decyzji i wypłaty ale to było tylko informacyjnie dla innych , nie dla tych mamusiek które złożyły i licza na kasę o ręki bo zaplanowały wycieczki i lekcje judo, angielskiego, kółka rysunku , pianina itp... :) do tego nie mają na chleb bo je poniosło i ydały w tym miesiącu więcej na lepsze żarcie niż do tej pory jadły :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro mają czas do.lipca to po jaka cholerę wyplacali już po zaledwie 2 tygodniach nic dziwnego ze ludzie się niecierpliwia.dla nie których te pieniądze naprawdę są potrzebne.... mimo tego że jakoś.sobie radziły
,ja też się cieszę że dostanę bo spelnie marzenie mojego dziecka ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dziewczyny wyluzujcie.Ja tez skladalam wniosek 4.04.i czekam.Nie rozumiem jak mozna uzalezniac cokolwiek od tych pieniedzy bynajmniej do lipca.Jasno i wyraznie bylo powiedziane ze na wyplate pieniedzy maja 3 miesiace.Ja odrazu sie nastawilam na to ze kase dostane w lipcu z wyrownaniem.I teraz nie biadole i nie lamentuje ze jeszcze nie dostalam przelewu.Druga sprawa to nie rozumiem czemu zawracacie tylek tym urzednikom.No przeciez to jest nie do przerobienia zeby wszyscy dostali teraz natychmiast.Troche mnuej roszczeniowej postawy kobiety.
Przyjdzie czas to kazda z nas dostanie te pieniadze.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zazdroszcze:).ja czekam dalej:)

Niech dadzą, niech dadzą. Nic, tylko roszczenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wszyscy to rozumieją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wniosek złożony 8.04 w Gdańsku.Brak decyzji oraz brak wypłaty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak to prawda z tym czekaniem, u nas to wygląda tak że od tego zależy wyjazd córki na wycieczkę. Koszmar.Chociasz by decyzja przyszła to człowiek by pożyczył, a tak,to lipa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

No właśnie najgorsze jest to czekanie.Tylko gdyby pomyśleli logicznie zenludzie będą się dopytywac powinni mieć pokój gdzie można iść i się zapytać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Życie w Anglii- jak to teraz wygląda ? (64 odpowiedzi)

Mam pytanie do forumek, które postanowiły wyprowadzić się z naszego pięknego Kraju i żyją w...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...