Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Do M a kiedy Pani skladala wniosek i na ile dzieci w Cieplewie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a kiedy zlozylas ten wniosek?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co się odwlecze to nie uciecze ;) Nawet jeśli miałoby się czekać do lipca to z kolei niezły zastrzyk gotówki jednorazowo bo w wyrównaniem od maja :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No mi pani powiedziala ze jeżeli nie dostalam w zeszłym tygodniu to w tym powinnam napewno dostac bo pytała w jaki dzień zlozylam wniosek i w jaki sposób go złożyłam także cierpliwie czekam,jak nie tera to 10ego podwójnie

Ahaaa czyli jeszcze moze w piatek się załapiemy ;) A potem czekać na maj i odebrać tysiąc :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja słyszałem od urzędniczki ze w.piątek jeszcze a potem razem z rodzinnym

To jest kiełbasa wyborcza a nie żaden dodatek demograficzny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A w Gdyni wg tego co napisała powyżej jedna z Pań to jeszcze dziś jest możliwość przelewów. Następne dopiero ok. 10-15 maja.

Dziś po 11 wpłynęły pieniądze :) (Cieplewo)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk

Ale to w gdyni czy w gdansku?

Ja również pokusiłam się zadzwonić i jedyną informację jaką otrzymałam to: decyzji jeszcze brak :-) Fakt iż losowo system wybiera wniosek nie zagwarantuje wypłaty do końca kwietnia.

Właśnie do nich dzwonilam z zapytaniem jak są weryfikowane wnioski i dostałam odpowiedz ze po wrzuceniu do systemu decyzje są wydawane losowo nie wg daty złożenia skladalam 4.04 w mopr i powiedziano mi ze wnioski złożone do 15 maja być wyplacone do konca kwietnia nie bardzo wiem jak bo w systemie jestem ale decyzji jeszcze nie mam

No właśnie i to jest wedlug mnie nie sprawiedliwe powinni wyplacac wedlug daty zlozenia.Pani która składała 12ego miała naprawdę wielkie szczęście :-)ze już jej wypłacił ..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hehehe rozumiem, że według Ciebie Ci co dostana kase to może jeszcze muszą umowe podpisac że w ciagu roku sie zobowiązuja spłodzic dziecko co? Wez sie dziewczyno przestan interesować cudzym życiem, nie rozumiem, jak można być tak zawistnym...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Właśnie..to nie jest zasiłek.Są to pieniądze na dzieci, które zostały posegregowane ze względu na dochody rodziców. Jak widzisz cos robie ze swoim życiem, bo jestem mega bogata żeby dostać 500zł na córkę.I może pomyśleć o następnym dziecku. Rozumiem ,że ty juz zabierasz sie za płodzenie następnego?Przecież to dodatek demograficzny...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja juz dostałam. Wniosek złożony w drugim tygodniu kwietnia w urzędzie w Gdańsku.

Ja również nie dostałam a składałam osobiście 1.04.16 w Gdańsku. Nie bardzo jestem zoriętowana dlaczego mamy które składały wniosek tego samego dnia i w tym samym punkcie co ja już dwa tygodnie temu otrzymał przelew.

Tak, mieszkalam kilka lat w kraju europejskim gdzie dostaje sie kase na kazde dziecko, niezaleznie od zarobków.
Dla mnie to smutne, ze jeden drugiemu by ta kase wyrwał. Bo temu sie nalezy, tamtemu nie. I wielka afera.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również nie dostałam a składałam 04.04 osobiście w UM na ul. 10 lutego

Inne tematy z forum

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Kuchnia (40 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

Przepis na gofry (23 odpowiedzi)

Czy posiadacie dobre sprawdzone przepisy na gofry? Niestety mój niezawodny przepis gdzieś się...