Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
No mi pani powiedziala ze jeżeli nie dostalam w zeszłym tygodniu to w tym powinnam napewno dostac bo pytała w jaki dzień zlozylam wniosek i w jaki sposób go złożyłam także cierpliwie czekam,jak nie tera to 10ego podwójnie
Ja również pokusiłam się zadzwonić i jedyną informację jaką otrzymałam to: decyzji jeszcze brak :-) Fakt iż losowo system wybiera wniosek nie zagwarantuje wypłaty do końca kwietnia.
Właśnie do nich dzwonilam z zapytaniem jak są weryfikowane wnioski i dostałam odpowiedz ze po wrzuceniu do systemu decyzje są wydawane losowo nie wg daty złożenia skladalam 4.04 w mopr i powiedziano mi ze wnioski złożone do 15 maja być wyplacone do konca kwietnia nie bardzo wiem jak bo w systemie jestem ale decyzji jeszcze nie mam
No właśnie i to jest wedlug mnie nie sprawiedliwe powinni wyplacac wedlug daty zlozenia.Pani która składała 12ego miała naprawdę wielkie szczęście :-)ze już jej wypłacił ..
Hehehe rozumiem, że według Ciebie Ci co dostana kase to może jeszcze muszą umowe podpisac że w ciagu roku sie zobowiązuja spłodzic dziecko co? Wez sie dziewczyno przestan interesować cudzym życiem, nie rozumiem, jak można być tak zawistnym...
Właśnie..to nie jest zasiłek.Są to pieniądze na dzieci, które zostały posegregowane ze względu na dochody rodziców. Jak widzisz cos robie ze swoim życiem, bo jestem mega bogata żeby dostać 500zł na córkę.I może pomyśleć o następnym dziecku. Rozumiem ,że ty juz zabierasz sie za płodzenie następnego?Przecież to dodatek demograficzny...
Ja również nie dostałam a składałam osobiście 1.04.16 w Gdańsku. Nie bardzo jestem zoriętowana dlaczego mamy które składały wniosek tego samego dnia i w tym samym punkcie co ja już dwa tygodnie temu otrzymał przelew.
Tak, mieszkalam kilka lat w kraju europejskim gdzie dostaje sie kase na kazde dziecko, niezaleznie od zarobków.
Dla mnie to smutne, ze jeden drugiemu by ta kase wyrwał. Bo temu sie nalezy, tamtemu nie. I wielka afera.