Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Niekoniecznie mają full kasy. Mam dwoje dzieci, 2-pokojowe mieszkanie zrobiło się za ciasne, gdy stały się nastolatkami. Ogromnym wysiłkiem finansowym i fizycznym zbudowaliśmy nieduży dom w cenie 3-pokojowego mieszkania. Mąż spędził na budowie tyle czasu, że teraz nie możemy się pozbierać finansowo. Na podłogach tylko gdzieniegdzie jakaś wykładzina, reszta to betony.

Na zewnątrz wydaje się, że to raj, fajny domek, kwiatki w ogródku, a za zamkniętymi drzwiami niewykończone wnętrza, kredyt na karku, 0 na koncie, chory kręgosłup. Będzie lepiej, ale teraz jest ciężko i co kilka godzin zaglądam na konto. O 500+ wiem, że w kwietniu nie dostanę, liczę jeszcze na zwrot podatku.

Nie zdecydowaliśmy się na więcej dzieci, bo mieszkanie było za małe, teraz nie mogliśmy skorzystać z MDM, bo mamy tylko 2 dzieci. Tak więc cieszę się z tego, co udało nam się osiągnąć i cenię to, że to dzięki własnemu wysiłkowi, ale żadne z nas nie dokonałoby wiele samo. Dzieci są świetną motywacją, warto dla nich się starać.

Trawa zawsze wydaje się bardziej zielona w cudzym ogródku, ale to bywa takie złudne...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też jestem samotna matka i naprawdę każdy grosz się dlamnie liczy.nie ukrywam te 500+dużo mi pomoże ale wkurza mnie to kiedy rodziny które składały na 2 i kolejne dziecko już dostały a maja na kontach ful kasy...
A ja i inne matki bądź rodziny w podobnej do.mojej sytuacji muszą czekać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

No wlasnie-duzo trudniej o dobrą pracę jak się jedynym opiekunem dziecka. Delegacje,nadgodziny często odpadają. Trudniej tez się doszkalac-bo kto zostanie z dzieckiem.

I tu ten program zawiódł -bo nie ma odpowiednich kryteriów dla tych rodziców.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Zapytałam moją koleżankę - pielęgniarkę, czy złożyła wniosek, a ona odpowiedziała, że niestety, nic jej się nie należy. Jest samotną matką, ponieważ jej mąż wyjechał za granicę za chlebem i związał się tam z inną kobietą, teraz płaci na dziecko 400 zł/mc. Koleżanka nie próżnuje, prawie cały czas pracuje od matury z małą przerwą na wychowanie dziecka.

Aby zmienić pracę na bardziej rozwijającą i lepiej płatną, skończyła najpierw jedno studium, a gdy to nie pomogło, skończyła kolejne. Zarabia niewiele, ale 500 zł nie dostanie. Nigdy też nie korzystała z opieki społecznej. Starcza jej na życie, ale na wakacje bardzo rzadko, aby zorganizować dziecku korepetycje musi naprawdę oszczędzać.

Naprawdę było mi bardzo przykro, gdy się o tym dowiedziałam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi szkoda tylko samotnych rodziców -bo mając tylko jedno dziecko,zarabiając najniższa krajowa i dostając coś z funduszu alimentówego -nic nie dostają. A to naprawdę ciężka sytuacja.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda ze my rodzice jednego dziecka jesteśmy poszkodowani tez z chęcia dołozyłambym sobie do wakacji albo do judo dla dziecka a tak muszę utrzymywać cudze dzieci i juz widzę jak zaraz bede zhejtowana haha
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

No albo niech płacą wszystkim albo niech wypłaca po kolei .... niechce nic mówić a dziwią się ze ludzie wydzwaniaja,dziwicie sie sa aludzie i todziny ktore potrzebuja rtch pieniędzy ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też sobie buty kupię :) Bez 500zł nie wystarczałoby mi na życie? Wystarczało. Bez butów bym nie chodziła ale akurat teraz nie kupiłabym nowych. A jak pieniążki wpłyną, to sobie buty kupię, reszta pieniążków zostanie odłożona na rodzinny wyjazd wakacyjny. Acha, a buty też będą na wyjazd :) Wakacje bez tych pieniędzy też by były ale krótsze, a tak pozwolimy sobie na trochę więcej. A skorzystają i dzieci, i my, rodzice.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dostałem wczoraj. Składane 01.04. przez MBank.
Gdańsk_Zaspa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

maja 3 miesiace na pierwsza wyplate, po co sie tak pieklić?

jednym wyplaca szybciej, innym pozniej, ale w koncu maja na to 3 miesiace, spokojnie, kazdy komu sie nalezy dostanie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja czekam od 4.04 i S kladalam osobiescie i wnerwiaja mnie ci z urzędu bo nigdy nic nie chce powiedzieć....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ooo Gaga ale szybciutko Ci wypłacili :) Super ! Ja od 1 kwietnia czekam ale składałam przez bank i tylko na 1 dziecko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę, że tu większość czeka na kase jakby to wygrana w totka była... Pewnie, mi też sie przyda (należy się na drugie dziecko) ale to nie zając, nie ucieknie. Może nawet w końcu złożę ten wniosek hihi. I tak dostane wyrównanie, więc po co ta panika...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracując po 10 h dziennie i w święta nie mają najniższej krajowej. A jeśli pracodawca ich oszukuje to trzeba zmienić pracę. Nawet lidle czy biedronki płacą więcej.

A o swoją pensje człowiek stara się od wielu lat -zaczynając od szkoły, poprzez kolejne kursy itd. Ja tez za darmo pensji nie otrzymuje i dzień zaczynam przed 6 rano. Po to właśnie aby dzieciom niczego nie brakowało.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Oj, ale i mi sarkazm. Błysnęłaś inteligencją.

A propos...Kogo nazywasz śmierdzącym leniem...? Tą matkę czy ojca, którzy zapieprzają w piątek, świątek i niedzielę po 10 godzin żeby zarobić najniższą krajową...? Znam takich. To moi sąsiedzi z dwójką wspaniałych dzieci. Śmierdzący leń, to ojciec, który pracuje na dwóch etatach a matka klatki sprząta byle tylko do garnka włożyć bo troje dzieci w domu...?
Weź dziewczyno się ogarnij. Popatrz dalej niż czubek własnego nosa.
Ja przedszkole dawno skończyłam - w przeciwieństwie do ciebie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

W przedszkolu dzieciaki mówią -kto się przezywa ten się tak sam nazywa-i ziarno prawdy w tym jest. Ja nikogo nie obrażam a Ty? Zamiast sensownych argumentów po prostu pyskowka. Brawo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja składałam w Gdyni 12.04 na 3 dzieci. Kasa przyszła wczoraj koło 17
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

O matko dawno mnie nie bylo w tym watku a tu juz jazdy na siebie...
Czesc z Was chyba nie rozumie jaki charakter ma program 500+. To nie jest zasilek socjalny, od tego sa mopsy i inne. Choc i tak fajnie według mnie, że Ci biedniejsi dostana wiecej, o ile nie sa patologia i kasa pojdzie na dzieci to naprawde sie ciesze. Choc i tak wolalabym za to miejsce w przedszkolu, opieke medyczna, czy cokolwiek, dlatego ze obawiam sie, ze w czesci rodzin pojdzie to na wodke dla tatusia i fajki dla mamy.
Ale do czego zmierzam, nie rozumiem, czemu sadzicie ze bogatszym sie to nie nalezy? Przeciez płaca duzo wyzsze podatki, sa zaradni, zarabiaja, tez maja prawo dostac cos extra. No i wiecej kasy z bogatszych wraca do budżetu państwa. Nie wam osadzac, komu sie nalezy a komu nie. To ze ktos cos osiagnal w zyciu nie moze byc traktowane jako kara-zwlaszcza ze to nie jest zasilek dla potrzebujacych, tylko dodatek demograficzny. My dostaniemy na młodszego synka tylko i po prostu ta kase odłozymy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

aha ok ;) zobaczymy komu sie po szczesci, a kto poczeka 2 tygodnie jeszcze . Nikt stratny nie bedzie z tych ktorym sie nalezy. Cierpliwosc poplaca ;) w du..pie za przeproszeniem sie nie pali zeby sie niecierpliwic ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taką informację uzyskałam wczoraj w URZĘDZIE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...